ΦΑΓΗΤΟ

Δεν θέλουμε να σε στεναχωρήσουμε, αλλά τόσο καιρό τρως την πίτσα με λάθος τρόπο

Η πίτσα είναι από τα φαγητά που ξεσηκώνουν μεγάλες αντιπαραθέσεις σε μια παρέα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω τσακωθεί για το αν είναι καλύτερη χωρίς μανιτάρια (δεν είναι) ή αν είναι υπερβολή να βάλεις γέμιση τυριού στην κρούστα (δεν είναι) και σίγουρα βαριέμαι να απαριθμήσω τις φορές που έχω ακούσει το ''Ναι, στην Ιταλία όμως η ζύμη..''

 

Ναι, έχεις πάει στην Ιταλία και ναι η πίτσα με λεπτή ζύμη είναι φανταστική αλλά μερικοί άνθρωποι θέλουν να είναι αφράτη σαν σύννεφο μια φθινοπωρινή Κυριακή, τι ζόρι τραβάς εσύ; Ε;

Τέλος πάντων, το θέμα μας σήμερα δεν αφορά τα παραπάνω ταπεινά προβλήματα αλλά τον τιτάνα των προβλημάτων, αυτό που έχει γίνει αφορμή να τσακωθούν άτομα μέσα σε πιτσαρία (#truestory)- πώς τρώγεται τελικά η πίτσα;

Οι περισσότεροι την κρατάμε από την κρούστα και η πρώτη μας μπουκιά είναι από τη λαχταριστή γωνία που έχει συγκεντρώσει πάνω της αρκετή ποσότητα τυριού, σάλτσας και αλλαντικών. Καλά μέχρι εδώ, μόνο που σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε ο διάσημος γευσιγνώστης Daniel Young από τον Enzo Coccia (τον βασιλιά της πίτσας, το πρόβλημα ξεκινάει από αυτή την πρώτη μπουκιά.

”Το λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι κρατάνε την πίτσα από την κρούστα, βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την κρατήσεις από την άλλη άκρη (άσε που δεν γίνεται), αλλά αν προσπαθήσεις να σηκώσεις ένα κομμάτι πίτσα ναπολιτάνα θα πέσουν όλα κάτω και θα μείνεις με τη ζύμη στο χέρι” λέει ο Daniel Young.

Ότι η δουλειά της κρούστας τόσα χρόνια δεν ήταν αυτή του χερουλιού που μας επιτρέπει να κρατάμε σωστά την πίτσα; Μάλιστα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Young συμπληρώνει ότι έμαθε πως η πίτσα δεν πρέπει να κόβεται σε κομμάτια (wtf!)και ότι πρέπει να την διπλώνουμε σαν πορτοφόλι πριν τη φάμε γιατί σου λέει την ναπολιτάνα παλιά στην Ιταλία συνήθιζαν να τη σερβίρουν στο δρόμο οπότε τη δίπλωναν για να την φάνε άνετα.

Μήπως να πάρεις μια πίτσα απόψε να δοκιμάσεις αυτό το κόλπο; Όχι τίποτα άλλο, να κάνεις περήφανο και τον Enzo Coccia (είμαι σίγουρη ότι ποτέ κανείς δεν θα αλλάξει τον τρόπο που τρώει πίτσα, αλλά μια δοκιμή αξίζει να την κάνεις).