LIFE

Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο: Το παλάτι του Buckingham ζήτησε τις συνταγές που επιμελήθηκε ο Λευτέρης Λαζάρου

Instagram.com/lefterislazarouofficial

Το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 τελέσθηκε με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων που τίμησαν κατ’ αυτόν τον τρόπο την απελευθέρωση της χώρας μας. Βέβαια, εκτός από την απελευθέρωση της χώρας μας, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι τίμησαν και το ιδιαίτερο μενού που ετοίμασε για τους ίδιους ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Έλληνας σεφ, Λευτέρης Λαζάρου.

Ανάμεσα στους επίτιμους καλεσμένους ήταν και ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος όπως φαίνεται ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από το μενού που ο Λευτέρης Λαζάρου επιμελήθηκε, που ζήτησε διά μέσου του Buckingham τις συνταγές του.

Το Buckingham δοξάζει τον Λευτέρη Λαζάρου και τα προϊόντα της ελληνικής γης

«Ήθελαν τις συνταγές από όλο το μενού και αυτό μας κάνει περήφανους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Λαζάρου μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Σημείωσε, μάλιστα, πως όλοι προσκεκλημένοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα ελληνικά φαγητά του τραπεζιού.

«Έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας. Για τα προϊόντα μας» πρόσθεσε ο Λευτέρης Λαζάρου, δίνοντας έμφαση στην αναγνώριση της Ελλάδας και των αγαθών της. «Τα μάτια του ανθρώπου δεν λένε ποτέ ψέματα. Καταλαβαίνω από το βλέμμα του καθενός» ανέφερε στη συνέχεια ο σεφ, που αντιλήφθηκε αμέσως τον ενθουσιασμό των καλεσμένων. Φυσικά, ο πιο ενθουσιασμένος απ’ όλους -όπως είχε αναφέρει ξανά στο παρελθόν ο Λευτέρης Λαζάρου- ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, λοιπόν, δεν έκανε μόνο τις καλύτερες κριτικές για το κυρίως πιάτο, αλλά ζήτησε και τις αποκλειστικές συνταγές.

Το αμιγώς ελληνικό μενού που ο Λευτέρης Λαζάρου επιμελήθηκε με μεράκι

Το μενού του σεφ συγκροτήθηκε με βάση τα θαλασσινά και τα ψάρια που ο ίδιος επιμελήθηκε. Η δημιουργία των πιάτων έγινε αποκλειστικά με χρήση προϊόντων της ελληνικής γης έτσι ώστε το δείπνο να αποπνέει ελληνική ύπαιθρο.

Για το καλωσόρισμα των καλεσμένων, ο σεφ και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Ακολουθεί το πρώτο πιάτο που αποτελείται από μία σούπα κακαβιάς με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας. Το δεύτερο με κιμά γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένο σε φύλλο λάχανου με κρόκο Κοζάνης και το τρίτο με φιλέτο χριστόψαρου, πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Για επιδόρπιο οι καλεσμένοι απόλαυσαν λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου και φιστίκια Αιγίνης. Ως προς τα κρασιά, αυτά επιλέχθηκαν από ελληνικό αμπελώνα ενώ υπήρξε προτίμηση στα λευκά. Το δείπνο ολοκληρώθηκε με γλυκό κόκκινο κρασί “Αποσπερίτη” από την Οινοποιητική Λειψών. Και τώρα, μπορείς να καταλάβεις γιατί ο πρίγκιπας Κάρολος ζήτησε τις συνταγές.