ΦΑΓΗΤΟ

#Coffeeinacone, ο καφές που έχει κατακτήσει το instagram

Όταν ανακάλυψα ότι δύο από τα πιο αγαπημένα μου πράγματα στον κόσμο, ο ζεστός καφές και το παγωτό συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν το #coffeeinacone κάτι σκίρτησε μέσα μου.

Από την Νάνσυ Κωστακοπούλου

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε φωτογραφίσει κάποια στιγμή τον καπουτσίνο που μας έχουν σερβίρει πριν τον πιούμε γιατί είχε ωραίο σχέδιο πάνω του. Αυτή την νεοαποκτηθείσα συνήθειά μας εκμεταλλεύτηκε μάλλον ο Dayne Levinrad, ο barista που κρύβεται πίσω από την νέα φανταστική ανακάλυψη- Coffeeincone, που έχει τρελάνει τους πάντες στη Νότια Αφρική, όπου είναι το καφέ που το φτιάχνει.

Τι είναι το Coffee in a cone; Ζεστός καπουτσίνο που σερβίρεται μέσα σε χωνάκι με επικάλυψη σοκολάτας- παράδεισος δηλαδή. Όπως έχει δηλώσει ο Dayne σε συνέντευξή του, η αγορά των καφέ στο Γιοχάνεσμπουργκ είναι ιδιαίτερα δύσκολη και ανταγωνιστική όποτε έπρεπε να βρει μια ιδέα που θα προσελκύσει το κοινό.

“Το σκέτο χωνάκι έλιωνε όταν ρίχναμε τον καφέ μέσα, έτσι αγοράσαμε το δικό μας μηχάνημα για να φτιάχνουμε τα χωνάκια ακριβώς όπως θέλουμε. Μετά από πολλές δοκιμές βρήκαμε ένα συνδυασμό από 4 διαφορετικές στρώσεις σοκολάτας που δεν έλιωνε”. Βέβαια μην νομίζεις ότι μπορείς να πίνεις τον καφέ με τις ώρες, καθώς το χωνάκι αντέχει μόλις 10 λεπτά μέχρι να λιώσει. Εντάξει, τουλάχιστον προλαβαίνεις να τραβήξεις μια φωτογραφία ή ένα snap για να το μοιραστείς στα social media με το hashtag #coffeeincone.