LIFE
SPONSORED

Χειμώνας και βήχας δεν πάνε πια μαζί: Ένας χρήσιμος οδηγός για όλες τις μαμάδες

Για πολλούς, ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου. Το χιόνι που τα κάνει όλα λίγο πιο όμορφα, τα χοντρά πουλόβερ και τα κασκόλ, το χουχούλιασμα δίπλα στο τζάκι με μια κούπα ζεστή σοκολάτα στο χέρι είναι εικόνες συνηθισμένες και πολύ αγαπημένες για αυτή την εποχή. Όμως ο χειμώνας, εκτός από όλα τα παραπάνω, είναι συνδεδεμένος και με κάτι όχι και τόσο ευχάριστο: μικρόβια και κρυολόγημα.

Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που ταλαιπωρεί κάθε παιδί τουλάχιστον 2-3 φορές τον χρόνο είναι ο βήχας, που προβληματίζει ιδιαίτερα τους γονείς ιδιαίτερα όταν εκδηλώνεται τη νύχτα και το παιδί δεν μπορεί να κοιμηθεί. Αν έχεις παιδιά, καταλαβαίνεις. Και μπορεί να πρόκειται ουσιαστικά για ένα φυσιολογικό αντανακλαστικό του οργανισμού μας, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα πολύ ενοχλητικό σύμπτωμα και για το ίδιο το παιδί αλλά και για το περιβάλλον του.

Όπως, όμως, για όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή, έτσι και για τον ενοχλητικό βήχα, υπάρχουν λύσεις. Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά πράγματα που πρέπει να έχει υπόψιν της κάθε μαμά κατά τη διάρκεια του χειμώνα που τα κρυολογήματα και ο βήχας είναι σχεδόν αναπόφευκτα για όλη την οικογένεια.

#1 Πλύνετε τα χέρια σας και τα χέρια του παιδιού τακτικά

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, είναι το “άλφα” και το “ωμέγα” σε ό,τι αφορά την προστασία από τα μικρόβια. Ένα μεγάλο ποσοστό των ιώσεων μεταδίδεται μέσω της επαφής. Επομένως, ένα καλό πλύσιμο των χεριών μπορεί να αποτρέψει τη διάδοση μικροβίων και ιώσεων. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να συμβουλέψετε το παιδί σας να πλένει καλά τα χέρια του για αρκετή ώρα. Τα ειδικά μαντηλάκια καθαρισμού και τα gel κάνουν επίσης πολύ καλή δουλειά.

#2 Ο καλύτερος σύμμαχος για τον βήχα

Ο Νο1 σύμμαχος για κάθε μαμά στην καταπολέμηση του βήχα είναι το Grintuss Adult. Πρόκειται για ένα σιρόπι που καταπραΰνει τον ξηρό και παραγωγικό βήχα (σε ενήλικες και παιδιά από 12 ετών), προστατεύοντας τον βλεννογόνο. Με βάση το μέλι δρα στον ξηρό βήχα αντιμετωπίζοντας τον ερεθισμό του βλεννογόνου και στον παραγωγικό βήχα ευνοώντας την ενυδάτωση και την αποβολή της βλέννας. Το Grintuss είναι ένα προϊόν με συστατικά βιολογικής γεωργίας, χωρίς γλουτένη και με ευχάριστη γεύση για το παιδί. Aυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, αφού το παιδί σου δεν θα γκρινιάξει λεπτό και θα αγαπήσει 100% τη γεύση του.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι το Grintuss ρυθμίζει τον βήχα χωρίς να τον καταστέλλει, σεβόμενο έτσι τον σημαντικό ρόλο του στην άμυνα των ανώτερων αναπνευστικών οδών. Κάθε χειμώνα, πριν ξεκινήσουν τα κρύα και τα μικρόβια αρχίσουν να κάνουν ‘πάρτι’ βεβαιώσου ότι έχεις σίγουρα το Grintuss στο ντουλάπι σου. Και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

#3 Σωστή διατροφή και ύπνος

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την άμυνα του οργανισμού, είτε πρόκειται για παιδιά, είτε για μεγάλους. Γι’ αυτό, πριν απ’ όλα, βεβαιώσου ότι και εσύ και το παιδί σου κοιμάστε αρκετά και τρώτε φαγητά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η κατανάλωση υγρών αλλά και ο ύπνος. Αν το παιδί δείχνει και είναι συνεχώς κουρασμένο, τότε είναι πιθανό το ανοσοποιητικό του σύστημα να μην λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

#4 Αποφύγετε τα μέρη με πολύ κόσμο

Πολύ βασικό. Φυσικά, δεν εννοούμε να μην βγαίνεις από το σπίτι μαζί με το παιδί σου. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγετε την πολυκοσμία ειδικά μέρη όπως οι παιδότοποι ή οι παιδικές χαρές, όπου τα μικρόβια καραδοκούν, καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γλιτώσει το παιδί τη γρίπη. Αν αποφασίσετε να πάτε, τότε βεβαιώσου ότι το/α παιδί/ά έχουν πλύνει πολύ καλά τα χέρια τους πριν και θα τα πλύνουν εξίσου καλά και μετά.