ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Burger Fest: Το φεστιβάλ που περιμέναμε, επιστρέφει

Unsplash

Δεν ξέρω για σένα αλλά για μένα ο Οκτώβρης είναι πάντα συνδεδεμένος με ένα πιάτο. Ένα φαγητό που ξέρω ότι θα με παρηγορήσει όταν το έχω ανάγκη, θα κάνει τους γευστικούς μου κάλυκες να τρελαθούν από ευτυχία και θα το απολαύσω σε κάθε μπουκιά. Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας του burger γιατί σε αυτόν διεξάγεται η μεγάλη γιορτή του, το Burger Fest.

Είναι πολλά αυτά που στερηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας του Covid – 19. Συναυλίες, παραστάσεις, τα μεγάλα φεστιβάλ αρκεστήκαμε να τα απολαμβάνουμε από το σπίτι μπροστά στις οθόνες που έγιναν προέκταση της ζωής μας. Για να μη μιλήσω για το φαγητό και τη χαρά του να το μοιράζεσαι, να βλέπεις τον ενθουσιασμό στα μάτια εκείνου που τρώει απέναντί σου κι εκείνος στα δικά σου. Τώρα, με μέτρα προστασίας πάντα, επιστρέφουμε σιγά σιγά σε όσα αγαπήσαμε. Και κοντά μας επιστρέφει και το Burger Fest στο οποίο για να παραβρεθείτε  θα πρέπει να μπείτε στο viva.gr και να κλείσετε τα limited ηλεκτρονικά εισιτήριά.

Εν αρχή είναι το burger

Είναι τόση η απόλαυση που νιώθω κάθε φορά που δαγκώνω ένα ζουμερό, λαχταριστό burger που αισθάνομαι κάθε τέτοια στιγμή ως πράξη αγάπης για τον εαυτό μου. Ξέρω ότι μπορεί να το έχεις στον νου σου σαν κάποιο «απαγορευμένο καρπό» που θα εκτροχιάσει την προσπάθειά σου για υγιεινή διατροφή, αλλά αργότερα θα σου αποδείξω ότι έχεις άδικο και δεύτερον, αν νιώθεις ότι θέλεις να φας ένα burger χρωστάς στον εαυτό σου να το κάνεις. Γιατί το παν είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και τις επιθυμίες σου. Και γιατί το μόνο βέβαιο είναι πως θα το χαρείς.

Αυτό το πιστό στην ανθρωπότητα φαγητό δεν ξέρουμε καν πόσο παλιά ήρθε στη ζωή μας. Η πρώτη συνταγή που αναφέρεται σε κάτι σαν αυτό κρατά ήδη από το 1758 (“Hamburgh sausage”, σε βιβλίο συνταγών της Hannah Glasse) κι έκτοτε επέμεινε να μας προσφέρει χαρά όποτε το είχαμε ανάγκη.

Σύμφωνα με τους The New York Times και το άρθρο τους «Η ανατομία ενός burger», Ένα ποιοτικό burger φτιάχνεται αποκλειστικά από κιμά και μπαχαρικά.
Η τέχνη του καλού burger είναι αξιοζήλευτη και λίγοι μπορούν να τα καταφέρουν τόσο καλά όσο τα burger houses της Αθήνας, που θα μας περιμένουν στο Burger Fest για να μας προσφέρουν τις γεύσεις τους στο πιάτο.

Οι burger lovers είμαστε έτοιμοι για το ραντεβού μας. Από την Παρασκευή 1 Οκτώβρη έως και την Κυριακή 3 Οκτώβρη, και από την Παρασκευή 8 Οκτώβρη έως και την Κυριακή 10 Οκτώβρη, το Burger Fest 2021 μετατρέπει την ΑΓΟΡΑ του Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι στο πιο ωραίο σημείο της πόλης, αυτό που θα μιλήσει στην καρδιά, τη γλώσσα και το στομάχι μου. Ελπίζω και το δικό σου.

Burger Fest δεν είναι μόνο τα burgers

Το Burger Fest πέρσι έζησε τη Home Edition του και φρόντισε να μας στείλει στο σπίτι λαχταριστά burger, αλλά φέτος επιστρέφει μαζί και με όλα όσα χάσαμε όλο αυτό το διάστημα. Σε έναν καινούργιο κι ασφαλή χώρο, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του φεστιβάλ, εκτός από τις γευστικές προτάσεις των καλύτερων burger house της Αθήνας, θα μας περιμένουν συναυλίες, dj set και comedy shows, από αυτά που μας έχουν λείψει σχεδόν το ίδιο με τη γεύση ενός λαχταριστού burger.

Ο Ηλίας Φουντούλης παρουσιάζει το stand up comedy προγραμμα του Burger Fest που περιλαμβάνει shows από τον Άγγελο Σπηλιόπουλο, τον Σπήλιο Φλώρο, τον Κώστα Κρύο και τον Οδυσσέα Ντενίζ Ουρέν αλλά και τους: Πάρι Ρούπο, Γιάννη Ρούσσο, Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαϊμάκο και Άγγελο Κυριακίδη (στις 02/10 και 08/10). Το πρόγραμμα θα διαρκεί από τις 20.00 ως τις 22.00 κι έπειτα η σκυτάλη θα δίνεται στη μουσική.

Burger Fest

Στη σκηνή των συναυλιών του Burger Fest περιλαμβάνονται εμφανίσεις των Cayetano (01/10), Tonis Sfinos (02/10), Inco (03/10). Street Outdoors (08/10), Εισβολέας Full Band (09/10) και Wedding Singers (10/10). Και φυσικά συναυλίες χωρίς την κατάλληλη προθέρμανση από Dj sets και μπάντες, δεν γίνεται.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ για κάθε μέρα διεξαγωγής του:

Παρασκευή 1/10

Burger Fest

20:00-21:00 Double Impact με Άγγελο Σπηλιόπουλο – Ηλία Φουντούλη και guest Σπήλιο Φλώρο

21:15-22:45 Logopaignia Fright Night παρουσίαση από τον Ηλία Φουντούλη, με τους Άγγελο Σπηλιόπουλο – Σπήλιο Φλώρο – Κώστα Κρύο – Οδυσσέα Ντενίζ Ουρέμ

Σάββατο 2/10

Burger Fest

17:00 – 21:00 Phunk Sinatra

21:00 – 22:30 Bejeezus

22:45 – 00:30 Tonis Sfinos

Κυριακή 3/10

17:00 – 21:00 Constantine Kalfakakos

21:00 – 22:30 Rsn & The Electric Quartet ft. Mc Yinka

22:45 – 00:30 INCO

Παρασκευή 8/10

20:00-21:00 ROU TO LET με Πάρι Ρούπο – Γιάννη Ρούσσο και guest Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαϊμάκο

21:15-22:45 Logopaignia Fright Night παρουσίαση από τον Ηλία Φουντούλη, με τους Πάρι Ρούπο – Γιάννη Ρούσσο – Άγγελο Κυριακίδη – Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαϊμάκο

22:45 – 00:30 Street Outdoors

Σάββατο 9/10

17:00 – 21:00 Sin & Soul by Mitch Darkstar

21:00 – 22:30 Blend Mishkin & Roots Evolution ft. Sugahspank & BnC

22:45 – 00:30 Eisvoleas Full Band

Κυριακή 10/10

17:00 – 21:00 Dj Snatch

21:00 – 22:30 Jaguar Bombs

22:45 – 00:30 Wedding Singers

 

Πώς θα ζήσεις την εμπειρία του Burger Fest όπως πρέπει

Το Burger Fest επιστρέφει όπως πρέπει, δηλαδή από κοντά, αλλά για να βρεθείς και να το απολαύσεις κι εσύ από κοντά, πρέπει να μπεις στο viva.gr για να κλείσεις τα εισιτήριά σου. Θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τα 4 παρακάτω βήματα για να είσαι βέβαιη ότι θα ζήσεις ολοκληρωμένα την εμπειρία του πιο γευστικού φεστιβάλ.

Burger Fest Unsplash

Βήμα 1. Διάλεξε τη μέρα που θέλεις να επισκεφθείς το φεστιβάλ (συμβουλέψου το πρόγραμμα που σου έγραψα παραπάνω).

Βήμα 2. Διάλεξε την ώρα που θα ήθελες να επισκεφτείς το φεστιβάλ. Το φετινό Burger Fest λειτουργεί με time slots που έχουν διάρκεια από 2,5 μέχρι και 5 ώρες για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επικρατήσει συνωστισμός.

Βήμα 3. Διάλεξε τη διαθέσιμη ζώνη στην οποία θέλεις να κλείσεις τη θέση σου ή το τραπέζι με την παρέα σου. Οι θέσεις είναι μόνο για καθήμενους γιατί για να επιστρέφει το Burger Fest όπως πρέπει, πρέπει κι εμείς να διασκεδάσουμε όπως πρέπει στις συνθήκες της πανδημίας.

Βήμα 4. Κάνε κράτηση.

Να ξέρεις ότι κάθε εισιτήριο περιλαμβάνει μία μπύρα ή αναψυκτικό, ενώ ο κάτοχός του πρέπει να αποχωρεί μετά τη λήξη του time slot. Για την είσοδο στο Burger Fest θα χρειαστεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό PCR ή rapid 48ωρών.

Το απενοχοποιημένο μας ραντεβού στο Burger Fest

Πριν σε αφήσω να μπεις στο viva.gr και να κλείσεις τα limited ηλεκτρονικά εισιτήριά σου για το Burger Fest, θα σου καταρρίψω τον μεγαλύτερο μύθο που ίσως πιστεύεις για τα burger. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το ότι το burger σου πρέπει απαραιτήτως να είναι κακό για τη διατροφή σου, μία βόμβα θερμίδων που θα σε εκτροχιάσει από τον δρόμο της υγιεινής ζωής. Τα burger μπορούν να γίνουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής και δεν στο λέω μόνο εγώ.

Ο Pat LaFrieda, που προμηθεύει μερικά από τα πιο ακριβά εστιατόρια της Αμερικής μιλώντας στο Men’s Journal είχε εξηγήσει πώς το παν είναι ο τρόπος που προετοιμάζεις το burger. Σύμφωνα με εκείνον η κοπή είναι το κλειδί για να έχεις κιμά με λιγότερα από 5% λιπαρά. Ακόμα και το κρέας μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε λίπος, απαλάσσεται από πολύ από αυτό, καθώς ψήνεται. Αν, λοιπόν, προσθέσεις χαμηλών λιπαρών συστατικά στο burger σου έχεις μια άριστη πηγή πρωτεΐνης στα χέρια σου και καθόλου δεύτερες σκέψεις στο κεφάλι σου. Μην περιμένεις, λοιπόν. Ραντεβού για δάγκωμα burger, μουσική και γέλιο στο Burger Fest.