ΣΕΙΡΕΣ

Bridgerton: Είσαι έτοιμ@ για μια queer ιστορία αγάπης στην 4η σεζόν;

Liam Daniel/Netflix © 2024

Το queer ζευγάρι του Bridgerton θα είναι το πιο καυτό. Οι απανταχού ομοφοβικοί δεν είναι έτοιμοι. To Shondaland θα κάνει και πάλι το θαύμα του. Η Francesca Bridgerton ερωτεύεται. Επιτέλους, δεν θα βλέπουμε μόνο το τηλεοπτικό αφήγημα με τις φαντασιώσεις ετερόφυλων γυναικών στο Bridgerton. Βέβαια, μιλάμε για μια εποχή που οι γυναίκες δεν μπορούν καν να κληρονομήσουν περιουσία χωρίς άντρα ή απόγονο.

Το Netflix είναι περήφανα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ακολουθούν spoiler. Ακόμα και για αυτούς που έχουν διαβάσει τα μυθιστορήματα της Julia Quinn.  Η Michaela Stirling παρουσιάστηκε ως ξαδέρφη του John στο τέλος της 3ης σεζόν του Bridgerton και κάτι καταλάβαμε από την αντίδραση της Francesca.

Ποτέ πριν το Grosvenor Square δεν ήταν γνωστό σε τόσα νοικοκυριά, όμως το μάθαμε μαζί με την κουτσομπόλα Lady Whistledown. Μας είχαν δείξει από νωρίς ότι ο Luke Thompson ως- απελευθερωμένος σεξουαλικά και πολύ καλός στα πάρτι- Benedict Bridgerton είναι ο τέλειος υποψήφιος για την queer ορατότητα στη σειρά. Υπήρξε επεισόδιο με όργια; Φυσικά, εκεί ήταν και η μοναδική ερωτική σκηνή μεταξύ δύο αντρών.

Και ήρθε και η Francesca Bridgerton να γίνει ο bisexual χαρακτήρας που έλειπε από το καστ του Bridgerton. Στο παρά 5, όταν γνώρισε την Michaela Stirling και είχαν ωραία χημεία, γιατί είχαμε πεισθεί ως θεατές ότι είναι ασέξουαλ. Ερωτεύεται την ξαδέλφη του συζύγου της. Στα μυθιστορήματα, ο John Stirling  έχει πράγματι έναν ξάδερφο – μόνο που τον λένε Michael Stirling (ερωτεύονται και παντρεύονται μετά το RIP του John). .

Ανατροπή στο ετεροτυπικό παραμύθι

Ή μήπως η Eloise είναι ο queer χαρακτήρας του Bridgerton; Η αναρχοφεμινίστρια που θα κάνει κάθε μισογύνη να βγάζει αφρούς. Η Eloise (Claudia Jessie) έχει απορρίψει τις κοινωνικές συμβάσεις από την πρώτη κιόλας σεζόν. Δεν θέλει καθόλου να παντρευτεί και θα προτιμούσε να μιλάει για τα δικαιώματα των γυναικών. Η Eloise και ο Benedict μοιράζονται επίσης μια ιδιαίτερη σχέση, μια σχέση που τους φέρνει σε αντίθεση με την οικογένειά τους που είναι πιο επικεντρωμένη στον γάμο. Φαίνεται ότι η 4η σεζόν θα είναι πολύ gay (με την κυριολεκτική σημασία της λέξης, εύθυμη δηλαδή όπως ήταν η χήρα της 3ης σεζόν). Θα ζηστεί κάποια queer αφύπνιση.

 

 

Υπάρχουν 8 παιδιά Bridgerton, καθένα από τα οποία θα ζήσει μια ιστορία αγάπης. Δεν γίνεται να μην υπάρχει στα σενάρια και- τουλάχιστον- ένα queer ρομάντσο.