ΤΑΙΝΙΕΣ

Babylon: Brad Pitt και Margot Robbie πρόσω ολοταχώς για τα Όσκαρ

Mustafa Yalcin/Anadolu Agency/Getty Images

Αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τη συνταγή επιτυχίας που συγκινεί όσο τίποτα την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και βάζει μια ταινία μπροστά στην κούρσα των Όσκαρ, πιθανότατα θα βάζαμε: Ένα λαμπερό cast ηθοποιών, έναν ήδη βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη και μια φορτισμένη συναισθηματική ιστορία. Enter «Babylon». Η πολυαναμενόμενη ταινία του Damien Chazelle (La La Land, Whiplash, First Man) με πρωταγωνιστές τους Brad Pitt και Margot Robbie και φόντο την χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, της δεκαετίας του ’20.

Μια πρώτη γεύση από το Babylon

Ο Damien Chazelle επιστρέφει στο λυκόφως της βωβής εποχής του Χόλιγουντ στη νέα του ταινία «Babylon». Μια ιστορία μεγάλης φιλοδοξίας και εξωφρενικής υπερβολής, παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση πολλών χαρακτήρων κατά τη διάρκεια μιας εποχής αχαλίνωτης παρακμής και εξαθλίωσης στο πρώιμο Χόλιγουντ.

Με πρωταγωνιστές τους Brad Pitt και Margot Robbie, το Babylon διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και αποτυπώνει τη μετάβαση της κινηματογραφικής βιομηχανίας από τον βωβό σε ομιλώντα κινηματογράφο, λόγω της εφεύρεσης του συγχρονισμένου ήχου. Ο Pitt υποδύεται έναν σταρ του βωβού κινηματογράφου της εποχής και η Robbie είναι ένα σύμβολο των Roaring Twenties. Καθώς το Χόλιγουντ αλλάζει γύρω τους, αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν μια εξελισσόμενη βιομηχανία. Τα θορυβώδη πλάνα του trailer που κυκλοφόρησε, είναι γεμάτα με extravagant πάρτι, τόπλες γυναίκες και χορό.

Το λαμπερό cast συμπληρώνουν ονόματα όπως:  Diego Calva, Tobey Maguire, Max Minghella, Spike Jonze, Jean Smart, Flea, Jeff Garlin, P.J. Byrne, Samara Weaving και Olivia Wilde.

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Damien Chazelle

Το Babylon είναι η πρώτη ταινία του Chazelle μετά το First Man (2018). Η βιογραφική ταινία, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Ryan Gosling ως Neil Armstrong, απέσπασε θετικές κριτικές, χωρίς, ωστόσο, να αποκτήσει την ίδια απήχηση με το βραβευμένο με Όσκαρ μιούζικαλ La La Land (2016).

Και μπορεί το La La Land να μην κατάφερε να αποσπάσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, (με τον πιο wtf τρόπο στην ιστορία των βραβείων), ωστόσο, ο 32χρονος τότε Chazelle, έγινε ο νεότερος σκηνοθέτης που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας.

Με το Babylon, φαίνεται να μπαίνει δυναμικά και πάλι στην κούρσα των Όσκαρ και δεν είναι καθόλου απίθανο να προσθέσει ένα ή παραπάνω χρυσά αγαλματίδια στο ενεργητικό του. Pitt και Robbie άλλωστε έχουν ενώσει ξανά τις υποκριτικές δυνάμεις τους, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Quentin Tarantino, στην ταινία Once Upon a Time in Hollywood. Δίδυμο που αποδείχθηκε επιτυχημένο, με την ταινία να χαρίζει στο Brad Pitt το Όσκαρ.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου. Η επίσημη διανομή της σε όλους τους κινηματογράφους είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Ιανουαρίου 2023.