ΥΠΝΟΣ

Αυτό είναι το τραγούδι που θα σε κάνει να κοιμηθείς στο λεπτό, σύμφωνα με την επιστήμη

Τα τελευταία, ειδικά, χρόνια, έχουν γίνει πολλές μελέτες και έχουν χρησιμοποιηθεί τόνοι χαρτιού για να ερευνηθούν τόσο οι αιτίες που προκαλούν επίμονες αϋπνίες όσο και ποιες θα ήταν οι πιθανές λύσεις στο πρόβλημα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως κάποιοι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το φαινόμενο, αποφάσισαν να στρέψουν την προσοχή τους στη μουσική, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μία μελωδία λειτουργεί κατασταλτικά και ανακουφιστικά σε περιπτώσεις πχ. αυξημένου άγχους.

Έτσι, η Βρετανική Ακαδημία Ηχοθεραπείας, με τη συνεργασία της βρετανικής μπάντας “Marconi Union”, συνέθεσαν το κομμάτι “Weightless”, διάρκειας 8 λεπτών, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρόνια πάσχοντες από αϋπνία να καταπολεμήσουν αυτή τους της παθογένεια.

Το τραγούδι ρυθμικά κινείται στους χτύπους της καρδιάς, έχει ήπια μελωδία και διακριτικά τύμπανα. Σε πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη σχετικά με το άγχος και την αϋπνία, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 65% των γυναικών που συμμετείχαν στο project εμφάνισαν μείωση στρες στο άκουσμα του τραγουδιού.

Μέχρι στιγμής, οι προβολές του στο youtube έχουν ξεπεράσει τα 3.5 εκατομμύρια και τις 8.7 εκατομμύρια αναπαραγωγές στο Spotify.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα γυρίζεις σαν τη σβούρα στο κρεβάτι, βάλε το “Weightless” στο repeat και άστο να κάνει αυτό που ξέρει καλά.