ΣΥΝΤΑΓΗ

Αυτά τα νιόκι με μανιτάρια, μπέικον και τυριά είναι ο ορισμός του comfort food

Shutterstock

Όταν επιστρέφεις στο σπίτι ενώ η τελευταία φορά που ήσουν εκεί ήταν περίπου πριν 12 ώρες είναι λογικό το μόνο που νιώθεις ότι χρειάζεσαι να είναι ένα πιάτο ζεστό φαγητό, μια κουβέρτα (αν κάνει κρύο) και έναν καναπέ για να εγκατασταθείς σε θέση οκλαδόν.

Δεν επικροτούμε απαραίτητα την εύρεση της ηρεμίας στο φαγητό, αλλά σε στιγμές όπως και αυτή, αρνείσαι να σκεφτείς θερμίδες και λιπαρά. Και να σου πω και κάτι; Δεν υπάρχει λόγος.

Για να το θέλεις σημαίνει ότι ο οργανισμός σου το έχει ανάγκη (αρκεί αυτή η επιθυμία να μη γίνεται τρόπος ζωής). Τέλος πάντων. Παρόλο που το πιο διαδεδομένο φαγητό-αντίδοτο της ταλαιπωρίας είναι τα μακαρόνια σε οποιαδήποτε μορφή, αποφασίσουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στα κακώς αδικημένα νιόκι. Τα νιόκι, αυτές οι μαλακές μπουκίτσες πατάτας, φτιάχνονται στο λεπτό και προσφέρουν απίστευτη απόλαυση ενώ είναι η τέλεια βάση για ένα σωρό συνδυασμούς.

Εδώ, θα σου δείξουμε πώς να τα φτιάξεις με μανιτάρια και μπέικον.

Υλικά:

1 συσκευασία νιόκι (έτοιμα)

250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια

1 κ.γ. δεντρολίβανο

50 γρ. κασέρι

50 γρ. παρμεζάνα

20 γρ. μοτσαρέλα

 4-5 φέτες μπέικον

πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζεις τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρεις το μπέικον (Χωρίς έξτρα λάδι) για 3′ μέχρι να ροδίσει μαζί με το δεντρολίβανο. Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις και τα μανιτάρια. Συνεχίζεις το σωτάρισμα για άλλα 5′.

3. Όταν είναι έτοιμα ρίχνεις μέσα στο τηγάνι τα νιόκι, τα τυριά και το πιπέρι και τα αφήνεις μέχρι να λιώσουν τα τυρία. Σερβίρεις και απολαμβάνεις κάθε πιρουνιά.