ΣΙΝΕΜΑ

Athens Open Air Film Festival: Η φετινή αφίσα του θεσμού που συμπληρώνει 10 χρόνια

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό. Ξέρω ότι έκανες όνειρα για συναυλίες, live ξένων καλλιτεχνών που είχαν κλείσει να έρθουν αλλά και όλα αυτά τα πολιτιστικά δρώμενα που γεμίζουν την Αθήνα (και όχι μόνο) και κάνουν τη ζέστη λίγο πιο ευχάριστη.

Μπορεί να πρέπει να κάνουμε υπομονή για διάφορα μουσικά events και παραστάσεις, αλλά το καλοκαιρινό Athens Open Air Film Festival θα διεξαχθεί κανονικά. Ο κινηματογραφικός θεσμός που διοργανώνεται από τις Νύχτες Πρεμιέρας- τις οποίες θα απολαύσουμε τον Σεπτέμβριο-, θα λάβει χώρα όλο το καλοκαίρι και σε λίγες μέρες θα έχουμε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Καλοκαίρι με ταινίες που αγαπάμε

Παρόλες τις συνθήκες, δεν θα χάσουμε εκδηλώσεις σε αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους.  Υπαίθρια σινεμά σε εμβληματικές τοποθεσίες της και εντυπωσιακές drive-in προβολές. Θα απολαύσουμε θρυλικές και αγαπημένες ταινίες από όλον τον κόσμο με την καλύτερη δυνατή ποιότητα από άποψη ήχου και εικόνας. Ταυτόχρονα, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η αφίσα του 10ου Athens Open Air Film Festival

Ο δημιουργός της αφίσας είναι ο illustrator, Βασίλης Μέξης, ο οποίος έχει αναλάβει τις αφίσες των δύο διοργανώσεων τα τελευταία 4 χρόνια. Είναι απόφοιτος της σχολής ΑΚΤΟ, εργάζεται στον χώρο της διαφήμισης, έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες και έχει επιμεληθεί εξώφυλλα βιβλίων και περιοδικών ευρείας κυκλοφορίας.

Ξεκινώντας από το 2010, η Αθήνα μεταμορφώνεται κάθε καλοκαίρι σε θερινό σινεμά μέσα από τις προβολές του Athens Open Air Film Festival. Διανύοντας μία πορεία που φέτος μετράει 10 χρόνια, το Φεστιβάλ κάνει τη στάση του στη δική του «Λεωφόρο της Δόξας».  Εκεί «κεντάει» έναν ψάθινο αστερία και έτσι το αγαπημένο φεστιβάλ αποκτά το δικό του χρυσό αστέρι στον ανοιχτό ουρανό της πόλης».

Η συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

Το Athens Open Air Film Festival συνεργάζεται με την ομάδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και την πρόεδρό του, κα Άννα Ροκοφύλλου. Στόχος τους είναι να προσφέρουν μαζί την αναγκαία ψυχαγωγία και θεραπευτική πολιτιστική συντροφιά στο κοινό, φροντίζοντας για μια απολαυστική και ασφαλή κινηματογραφική εμπειρία. Ραντεβού στο πιο όμορφο καλοκαιρινό φεστιβάλ κινηματογράφου.