LIFE
SPONSORED

Ας δώσουμε το καλύτερο δυνατό σπίτι στα παιδιά μας

Οι τελευταίοι μήνες μας έκαναν να δούμε με “άλλο μάτι” το σπίτι μας, να το εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο. Αυτό τον χρόνο το σπίτι μας δεν ήταν μόνο οι τέσσερις τοίχοι στους οποίους τρώγαμε και κοιμόμασταν, αλλά ήταν πολλά περισσότερα. Ήταν το “safe place” μας, η “ασπίδα” μας, ο χώρος που περνούσαμε την ώρα μας φτιάχνοντας παζλ ή περνώντας λίγο περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας, ήταν το home office μας στο οποίο περάσαμε ατέλειωτες ώρες σε διαδικτυακά meetings και πολλά άλλα.

 

Με λίγα λόγια, το σπίτι μας όλους αυτούς τους μήνες ήταν τα πάντα.

Και ό,τι κάναμε και κάνουμε μέσα σε αυτό, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο πράγμα δεν επηρεάζει μόνο την καθημερινότητά μας, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο. Επηρεάζει το έξω, το περιβάλλον και τον πλανήτη στον οποίο ζούμε, δηλαδή το μεγαλύτερο “σπίτι” μας. Και όπως ακριβώς φροντίζουμε και σεβόμαστε το σπίτι μας, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και για τον πλανήτη. Γιατί ό,τι κάνει τον κόσμο μας καλύτερο ξεκινάει από το σπίτι. Και το lockdown ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να τα σκεφτούμε όλα αυτά και να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία όσων κάνουμε στην καθημερινότητά μας.

Ο τρόπος που μαγειρεύουμε, που φροντίζουμε τα ρούχα μας αλλά και ό,τι κάνουμε στο σπίτι έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να δώσουμε αέρα sustainability στο σπίτι και την καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα να δώσουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας. Αν είσαι μαμά, θα καταλάβεις σίγουρα τι εννοώ.

Φροντίζοντας για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από το ίδιο μας το σπίτι, το σπίτι στο οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, τους μαθαίνουμε πώς και η πιο απλή πράξη μας έχει σημασία για το μέλλον. Τους μαθαίνουμε την έννοια της βιωσιμότητας και τους δείχνουμε όλα όσα πρέπει να κάνουν για να βάζουν καθημερινά το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πώς όμως θα το πετύχουμε αυτό στην πράξη; Ξεκινώντας από αυτά που υπάρχουν στο σπίτι και τις οικιακές μας δραστηριότητες. Η Grundig είναι στο κομμάτι αυτό η τέλεια “σύμμαχος” κάθε γυναίκας, κάθε μαμάς, κάθε νοικοκυριού. Με 75 χρόνια ιστορίας, η εταιρεία σέβεται το περιβάλλον με οικιακές συσκευές που διαθέτουν τεχνολογίες οικονομίας ενέργειας, νερού και όχι μόνο.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποκτά νόημα όταν γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς μας και σε αυτό μας διευκολύνουν οι συσκευές της Grundig. Από το 2014 η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην καινοτομία, την ποιότητα και την επέκταση της προϊοντικής της γκάμας, προχωρώντας σε νέες επενδύσεις.

Σήμερα, διαθέτει λευκές συσκευές που μπορούν να κάνουν το σπίτι μας την αφετηρία για έναν καλύτερο κόσμο και για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας. Από το πλυντήριο και το στεγνωτήριο ρούχων, μέχρι το ψυγείο, τον φούρνο και τις μικροσυσκευές. Μερικά παραδείγματα θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις καλύτερα τι εννοούμε.

Μπορείς, λοιπόν, να ξεκινήσεις την προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο και να δώσεις το καλό παράδειγμα στα παιδιά…

…από την κουζίνα

Ο χρόνος που περνάς στην κουζίνα – ειδικά αν είσαι μαμά – είναι αρκετός. Με τους φούρνους Grundig κερδίζεις χρόνο και χρήματα, ενώ μπορείς να ετοιμάσεις παράλληλα περισσότερα από ένα φαγητό για όλη την οικογένεια. Εκτός από τη λειτουργία divide & cook που επιτρέπει να ετοιμάσεις δύο φαγητά ταυτόχρονα και το πυρολυτικό σύστημα καθαρισμού που σου γλιτώνει χρόνο και κόπο, οι φούρνοι της Grundig διαθέτουν τη λειτουργία Multi-Taste-Oven. Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, μπορείς να ψήσεις ταυτόχρονα περισσότερα από ένα ταψί και θα έχεις το ίδιο ομοιόμορφο ψήσιμο ενώ εξοικονομείς και ηλεκτρική ενέργεια.

Ταυτόχρονα, με ένα σωστό πλυντήριο πιάτων μπορείς να έχεις απόλυτη καθαριότητα με μικρή κατάναλωση ρεύματος. Τα ελεύθερα και εντοιχιζόμενα πλυντήρια πιάτων της Grundig εξασφαλίζουν μειωμένη κατανάλωση νερού και έρχονται με μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, ώστε να μπορείς να προσαρμόσεις τη χρήση τους στην καθημερινότητά σου.

Τέλος, οι προϊοντικές σειρές ψυγειοκαταψυκτών της Grundig διαθέτουν καινοτομίες όπως η τεχνολογία IonFresh και οι ζώνες Vitamin Care, οι οποίες αλλάζουν τα δεδομένα στην ψύξη και την κατάψυξη, ενώ και οι μικροσυσκευές κουζίνας της εταιρείας σου προσφέρουν σύγχρονες τεχνολογίες και έξυπνα χαρακτηριστικά, για να δημιουργείς απολαυστικά φαγητά, σνακ και ροφήματα.

…από το μπάνιο

Πλυντήριο και στεγνωτήριο ρούχων. Και για τα δύο φροντίζει η Grundig. Ειδικά αυτή την περίοδο, χρειάζεσαι τα ρούχα σου να πλένονται και σωστά αλλά και όσο πιο οικονομικά γίνεται, τόσο από άποψη χρόνου, όσο και χρημάτων. Τα πλυντήρια της Grundig διαθέτουν διάφορες λειτουργίες και προγράμματα που στοχεύουν σε αυτό. Ξεχωρίζουν για την οικονομία ρεύματος και νερού, ενώ διαθέτουν πιστοποίηση από το Βρετανικό Ίδρυμα Αλλεργιών (British Allergy Foundation) για την προστασία από τα αλλεργιογόνα και από τη Woolmark για τη φροντίδα των μάλλινων χωρίς την παραμικρή φθορά.

Αντίστοιχα τα στεγνωτήρια προσφέρουν ήπιο και οικονομικό στέγνωμα με μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων με αποτέλεσμα να γίνονται ο “σύμμαχός” σου και στο σιδέρωμα.

*Όλες οι συσκευές Grundig είναι διαθέσιμες στον Κωτσόβολο.