ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η αρχική επιλογή ηθοποιού για τον «Αντώνη» στη σειρά «Ντόλτσε Βίτα» δεν ήταν ο Θανάσης Ευθυμιάδης

Η σειρά «Ντόλτσε Βίτα» ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία δείγματα της ελληνικής μυθοπλασίας, στην κατηγορία της κωμωδίας. Η σειρά που υπέγραψαν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Λευτέρης Παπαπέτρου, προβλήθηκε από το Mega τις σεζόν 1995- 1996 και 1996- 1997.

Στη σειρά «Ντόλτσε Βίτα» παρακολουθούσαμε τον έρωτα της Χριστίνας Μαρκάτου, χήρας και εργοστασιάρχη με τον πολύ μικρότερό της Αντώνη Καλούδη, ο οποίος ωστόσο είχε δεσμό με την κόρη της Χριστίνας, Ντορίτα, στην Ιταλία όπου σπούδαζαν. Στον ρόλο της Χριστίνας Μαρκάτου είδαμε την Άννα Παναγιωτοπούλου, ενώ τον Αντώνη υποδύθηκε ο Θανάσης Ευθυμιάδης, φρέσκο τότε πρόσωπο στην τηλεόραση που γεύτηκε τη μεγάλη επιτυχία. Την Ντορίττα υποδύθηκε η Κατερίνα Ζιώγου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Ωστόσο ο «Αντώνης» της σειράς «Ντόλτσε Βίτα», αρχικά είχε προταθεί σε έναν άλλο ηθοποιό. Την αποκάλυψη πραγματοποίησε στο Πρωινό το πρωί της Τρίτης 23 Ιουνίου ο Κώστας Κρομμύδας. Ο ηθοποιός και συγγραφέας ήταν εκείνος που πρώτος είχε δεχτεί την πρόταση να υποδυθεί τον ρόλο της «πέτρας του σκανδάλου» στη σειρά.

Το «όχι» του Κώστα Κρομμύδα στο «Ντόλτσε Βίτα» και ο μισθός του στη «Ζωή της άλλης»

«Ήμουν στο τρίτο έτος της σχολής και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης με πρότεινε στον Αλέξανδρο Ρήγα για να παίξω τον βασικό ρόλο στο Ντόλτσε Βίτα, αυτόν που έκανε μετέπειτα ο Θανάσης Ευθυμιάδης. Εγώ τότε, παρότι έκανα δοκιμαστικό και με ήθελαν για τον ρόλο, είχα ψωνιστεί με το θέατρο τότε και έλεγα δεν θα κάνω ποτέ τηλεόραση στη ζωή μου -ήμουν στο Εθνικό Θέατρο και είχα και έναν μικρό ρόλο στην Επίδαυρο- και είπα όχι. Δεν ήξερα βέβαια, όταν αρνήθηκα, ότι αυτό θα γινόταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τηλεόρασης», είπε ο Κώστας Κρομμύδας.

Η τηλεοπτική επιτυχία για τον Κώστας Κρομμύδα ήρθε μέσα από άλλα σήριαλ. Ένα από αυτά ήταν η καθημερινή σειρά «Η ζωή της άλλης», μέσα από την οποία έγινε ευρύτερα γνωστή και η Αθηνά Οικονομάκου. Ο Κώστας Κρομμύδας είχε αναλάβει έναν από τους κεντρικούς ρόλους της σειράς, που προβλήθηκε τις σεζόν 2009 – 2010 και 2010 – 2011 από το Mega.

Στην συνέντευξή του στο Πρωινό ο Κώστας Κρομμύδας αποκάλυψε τον μισθό του για τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά. ««Εγώ δεν ήμουν ποτέ από τους ηθοποιούς που πήραν τα τρελά λεφτά. Θυμάμαι στη«Ζωή της άλλης» που ήταν η τελευταία μου δουλειά, δυόμιση σεζόν, έπαιρνα 3.000 ευρώ τον μήνα. Τότε για έναν ηθοποιό ήταν αρκετά καλά λεφτά», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος σημείωσε ότι νιώθει καλύτερος συγγραφέας απ’ ο,τι ηθοποιός.