LIFE

Ars Nocturna festival @ Second Skin στις 7 Μαρτίου

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 στο κλαμπ Second Skin θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ του βιβλιοπωλείου και των εκδόσεων Ars Nocturna, με αφορμή τον ένα χρόνο από την κυκλοφορία του βιβλίου "Release The Bats..." για την Ιστορία της Ελληνικής Σκοτεινής Εναλλακτικής Σκηνής του Νίκου Δρίβα.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα εμφανιστούν ζωντανά μερικά από τα πιο αξιόλογα συγκροτήματα του χώρου. Την τιμή να συμμετάσχουν μάς έκαναν οι, Past Perfect, Skull & Dawn, Drama Queen και Cylix καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα των μουσικών τάσεων της dark alternative σκηνής.

Στο πάρτι που θα γίνει στο κλαμπ Second Skin θα θυμηθούμε και θα διασκεδάσουμε με μουσικές από ελληνικά σχήματα που έγραψαν και γράφουν ιστορία στην εγχώρια σκηνή αλλά και στους αντίστοιχους καλλιτέχνες του εξωτερικού που άφησαν το στίγμα τους στον ελληνικό χώρο, από επιλογές των καλεσμένων μας DJ’s Παναγιώτη Κωστή (Le Disque Noir) και Γιώργο Σαφελά (Ashes From Azrael).

Στο χώρο του κλαμπ θα υπάρχει έκθεση γκραβούρας και φωτογραφίας καθώς και προβολές μουσικού, κινηματογραφικού και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος σχετικές με το γοτθικό στοιχείο στην Τέχνη.

Κατά τη διάρκεια του event θα γίνει κλήρωση με δώρα βιβλία του εκδοτικού οίκου Ars Nocturna, ενώ θα υπάρχει stand με σχετικό merchandise που θα περιλαμβάνει πολλά βιβλία και CDs σε προνομιακές τιμές για όσους παρευρεθούν.

Ars Nocturna Festival @ Second Skin 07.03.2014

Ώρα έναρξης: 11:00μμ

Είσοδος: 6 ευρώ (με μπύρα/κρασί/monster)

]Cylix[

(Synthpop, Electro, EBM)

Με μακρά ιστορία που ξεκινάει από το 2000 το synthpop σχήμα των Cylix θα αρχίσει τελικά να γίνετε γνωστό από το 2008 και έπειτα ανοίγοντας την συναυλία των Lights Of Euphoria και στην συνέχεια με την κυκλοφορία του ντεμπούτο τους άλμπουμ “Alpha” των Δεκέμβριο 2010 στην γερμανική Life Is Painful Records. Ενώ το 2012 θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ Wave Gotik Treffen στην Λειψία ως headliners στο Moritzbastei stage.

Drama Queen

(Dark Alternative, Gothic Rock)

Οι Drama Queen δημιουργήθηκαν το 2002 ακολουθώντας τα μονοπάτια της dark alternative σκηνής, με ήχο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι κλίνει προς το gothic rock. Από τότε ως σήμερα έχουν παίξει σε πάρα πολλά live παρουσιάζοντας πάντα τις συνθέσεις τους με δυναμικό τρόπο. Το πολύ καλό ντεμπούτο τους άλμπουμ “Artificial Galaxy” μόλις κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο 2013 από την B-otherside Records.

:Skull & Dawn:

(Dark – roots / Americana)

Οι Skull & Dawn άρχισαν να κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις στην αρχή της δεκαετίας. Βέβαια το συγκρότημα έχει μακρύ παρελθόν μιας και ήδη από το 2002 έπαιζε κάτω από το όνομα Defile Des Ames. Έχουν δώσει αμέτρητες συναυλίες με διασκευές αγαπημένων τους τραγουδιών και δικές τους συνθέσεις από την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά. Κινούνται πλέον στο dark – roots / americana ύφος με το οποίο έχουν καταπιαστεί τελευταία. Με άλλα λόγια θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίζαμε και ως gothic country (aka southern gothic)!

Past Perfect

(Gothic Rock, Darkedelic)

Το συγκρότημα των Past Perfect έχει δημιουργήσει έναν προσωπικό ήχο που αναμιγνύει τα καλύτερα στοιχεία του gothic και dark wave με πιο μοντέρνες ηλεκτρονικές προτάσεις και αποτυπώθηκαν άψογα στο πρώτο τους δίσκο “Whispers Of Souls In Silence” του 2003. Στις ζωντανές εμφανίσεις κάνουν αισθητή την παρουσία τους με προσεγμένα σκηνικά αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.