LIFE
SPONSORED

Ο απόλυτος οδηγός απόλαυσης για μια ξεχωριστή βραδιά στο σπίτι

Unsplash

Μετά από τόσους μήνες στην καραντίνα, είναι δυνατόν να μιλάμε για ξεχωριστή βραδιά στο σπίτι;

Ναι είναι, αν αποφασίσουμε να δούμε τα πράγματα με φουλ αισιοδοξία και καλή διάθεση. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το αμέσως επόμενο είναι να έχουμε τα απαραίτητα συστατικά για να περάσουμε υπέροχα, κι ας έχουμε χάσει τις μέρες και τους μήνες. Ο οδηγός απόλαυσης στο σπίτι δεν χρειάζεται πολλά πράγματα εξάλλου.

Να σου θυμίσω λοιπόν πως διανύουμε τις πρώτες μέρες της Άνοιξης, η μέρα θα μεγαλώσει λίαν συντόμως και οι βραδιές στο μπαλκόνι είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις. Ανεξαρτήτως όμως καιρού, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να ευχαριστηθούμε. Αν έχουμε και την ιδανική παρέα, είναι βέβαιο ότι οι βραδιές μας θα είναι ξεχωριστές.

Ένας οδηγός απόλαυσης με τα σωστά βήματα

Ποιες είναι οι πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι απόλαυση; Οι κολλητές σου, μουσική στο background, μία πιατέλα με τυριά και φρούτα, η αγαπημένη σας ταινία και κρασί; Για εμένα είναι όλα αυτά, αλλά όπου κρασί, βάλε τσίπουρο. Γιατί κάποιες φορές μια πιο έντονη εμπειρία είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.

Για πολύ καιρό, δεν είχα κάποια συγκεκριμένη μάρκα που να επιλέγω. Μέχρι που δοκίμασα το Δεκαράκι Μαλαγουζιά, που παράγεται από λευκό σταφύλι, και έχει τόσο έντονα αρώματα που μένουν για ώρα στο στόμα. Δροσερό και φινετσάτο, σαν τη βραδιά που θέλω να οργανώσω (έστω και διαδικτυακά) για εμένα και τις κολλητές μου.

Αυτή η βραδιά θα είναι γυναικεία υπόθεση

Αν και δεν μου αρέσει να διαχωρίζω την παρέα μου σε γυναικεία ή ανδρική, εφόσον θέλω απλά να βρίσκω χρόνο για τους ανθρώπους με τους οποίους μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, αυτή η βραδιά θα είναι ladies only. Έχω ήδη έτοιμους τους δίσκους δίπλα στο πικάπ που θα ακούσουμε. The Cure, The Smiths και Depeche Mode για εμένα. Nina Simone και Πένυ Μπαλτατζή για τη Σοφία και φυσικά Ελεονώρα Ζουγανέλη και Νατάσσα Μποφίλιου για την Έλλη. Και έτσι δημιουργείται ατμόσφαιρα που το “τραβάει” το «Δεκαράκι Μαλαγουζιά». Από την παρέα δεν γίνεται να λείπουν και τα τετράποδα κορίτσια μου, η Μέλια και η Μουλάν.

Ταινίες, κουβέντα και τσίπουρο (ο απαραίτητος οδηγός απόλαυσης)

Για εμένα, το τσίπουρο κουβαλάει ιστορίες που ξέρουν μόνο λίγοι και καλοί. Έρωτες που δεν ευοδώθηκαν, οι μεγάλες αποφάσεις για αλλαγή δουλειάς, μετακομίσεις σε μεγαλύτερο σπίτι και φυσικά, ιστορίες από τα φοιτητικά μας χρόνια. Μία πιατέλα με μήλα, αχλάδια, μπανάνες, πράσινα μήλα, σταφύλια αλλά και λίγο μέλι (για να ταιριάζουν με τα αρώματα του τσίπουρου) και μερικά τυριά από το delicatessen της γειτονιάς. Πατάω play στην ταινία Casablanca αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα το δούμε μέχρι τέλος γιατί το τσίπουρο ταιριάζει ιδανικά με σοβαρές κουβέντες.

Δροσερές γουλιές από Δεκαράκι Μαλαγουζιά, στους 10 βαθμούς Κελσίου, συνοδεύεται άριστα με ξινά ή λιπαρά πιάτα. Μήπως να βάλω λίγο μεζέ; Πράγμα που μου θυμίζει ότι συνοδεύεται ιδανικά και με το μενού της Καθαράς Δευτέρας αλλά και με όλη την περίοδο της Σαρακοστής που έρχεται.

Υπάρχει ένα Δεκαράκι για κάθε γούστο

Το Δεκαράκι, πρόσφατα παρουσίασε την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων, το εκρηκτικό Μοσχάτο, την αρχοντική Μαλαγουζιά και τον αρμονικό Ροδίτη, δίνοντας με αυτό τον τρόπο νέα διάσταση ποιότητας στο τσίπουρο. Τα αποστάγματα ξεχωρίζουν για την παραδοσιακή διαδικασία πολλαπλής επαναπόσταξής τους σε παραδοσιακούς, χάλκινους άμβυκες. Επομένως, μπορείς να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στον δικό σου ουρανίσκο, αλλά και της παρέας!