ΦΑΓΗΤΟ

Απολαυστικό και Θρεπτικό: Πώς να φτιάξεις ένα καθημερινό τραπέζι που τα έχει όλα

Η σύγχρονη διατροφική παλέτα είναι γεμάτη με επιλογές που συνδυάζουν ευκολία, πλούσια γεύση και υψηλή διατροφική αξία. Ένα νόστιμο και θρεπτικό σπιτικό φαγητό δεν είναι απλά ένα πιάτο που σερβίρεται στο τραπέζι μας, αλλά πολλά παραπάνω. Είναι αφορμή για να φτιάξει η διάθεσή μας, μια ευκαιρία για την πιο οικεία απόλαυση, μια πράξη φροντίδας για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και για εμάς τους ίδιους.

Κι αν νομίζεις ότι για να πετύχεις το πιο νόστιμο φαγητό θα χρειαστεί να περάσεις ατελείωτες ώρες στην κουζίνα, τα προϊόντα Μαγειρικής ΓΙΩΤΗΣ είναι εδώ για να σου αποδείξουν το αντίθετο. Με τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ  και τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ μπορείς εύκολα να φτιάξεις πεντανόστιμα πιάτα που συνδυάζουν ευκολία, γεύση και θρεπτική αξία. Αλλά και τα πιο λαχταριστά, θρεπτικά και εύκολα σνακ, με το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ. 

Κλασική Μπεσαμέλ με twist: Δημιουργώντας συνταγές στο πλαίσιο μιας σύγχρονης διατροφής

Η βελούδινη υφή του και η λαχταριστή του γεύση κατατάσσουν την μπεσαμέλ σε ένα από τα μαγικά συστατικά κάθε comfort food. Η μπεσαμέλ είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία «σάλτσα» ή η πρωταγωνίστρια ενός μουσακά. Είναι η βάση που δίνει γεύση και χαρακτήρα σε αμέτρητες συνταγές που γίνονται εύκολα και δεν διεκδικούν πολύ από τον πολύτιμο χρόνο μας. Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ  πετυχαίνει σε λίγα απλά βήματα και αποτελεί τον ιδανικό καμβά για τους πιο εύκολους, γρήγορους αλλά και ευφάνταστους συνδυασμούς. 

Εμπλούτισε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ με superfoods ή γαλακτοκομικά προϊόντα για επιπλέον θρεπτική αξία:

Πρόσθεσε σπόρους όπως λιναρόσπορο, chia ή κολοκυθόσπορο.

Ενίσχυσέ τη με ανθότυρο, κατίκι, μυζήθρα, cottage ή γιαούρτι.

Η τέλεια συνταγή για Φριτάτα με Μανιτάρια, Σπανάκι & Φέτα και Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 

Μια θρεπτική και comfort συνταγή που ταιριάζει τέλεια με τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

Υλικά

• 1 φακελάκι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 

• 500 γρ. γάλα

• 8 αυγά

• 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

• 200 γρ. φρέσκο σπανάκι

• 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος, σε ροδέλες)

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 150 γρ. φέτα σε τρίμματα

• 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σοτάρεις το πράσο με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτεις τα μανιτάρια, τα σοτάρεις μέχρι να πάρουν χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτεις το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνεις & προσθέτεις μοσχοκάρυδο.

Ετοιμάζεις τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες.

Χτυπάς τα αυγά, προσθέτεις τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, τα λαχανικά, τη φέτα & τον άνηθο.

Ψήνεις στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ: Η all time classic γεύση που διαμορφώνει τις σύγχρονες γεύσεις

Φτιαγμένος από φρέσκιες εκλεκτές πατάτες, ο πουρές πατάτας ΓΙΩΤΗΣ κατέχει μια ξεχωριστή θέση τόσο στο καθημερινό τραπέζι όσο και σε ξεχωριστές περιστάσεις. Με την πλούσια γεύση του απολαμβάνεται ακόμα και σαν κυρίως πιάτο, ενώ με τους κατάλληλους συνδυασμούς, όπως είναι τα λαχανικά, συνθέτουν ένα απολαυστικό αλλά και θρεπτικό πιάτο. Και κάπως έτσι, το φαγητό μάς κάνει καλό ενώ παράλληλα μάς φτιάχνει τη διάθεση.

Ιδέες για να απογειώσεις τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με θρεπετικά twists και υπέροχη γεύση, όπως πάντα:

Δώσε στον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ ένα twist συνδυάζοντας τον θρεπτικά και γευστικά με λαχανικά στον ατμό (μπρόκολο, καρότο, μπιζέλια)

Κάνε το τέλειο γευστικό match με Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και πηγές πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο, κρέας, σολωμό και αβγό.

Η πιο νόστιμη συνταγή για Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με ρεβύθια και μανιτάρια

Υλικά

• 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ

• 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

• 80 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη παρμεζάνα 

• 300 γρ. ρεβίθια 

• 300 γρ. μανιτάρια 

• 1 κουτ. σούπας ταχίνι 

• 2 σκελίδες σκόρδο 

Θυμάρι 

Ρίγανη 

Χυμός λεμονιού 

• 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζεις τα ρεβίθια στο νερό από την προηγούμενη μέρα.

Τα βράζεις σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τα σουρώνεις.

Κόβεις τα μανιτάρια σε κομμάτια.

Τα σοτάρεις με το μισό ελαιόλαδο και το μισό σκόρδο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και στο τέλος τον χυμό λεμονιού.

Μεταφέρεις τα μανιτάρια σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο με τα ρεβίθια.

Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, ταχίνι, χυμό λεμονιού και ελάχιστο νερό.

Σιγομαγειρεύεις για δύο περίπου λεπτά.

Ετοιμάζεις τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στο τέλος, ρίχνεις την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύεις καλά.

Σέρβιρε τον πουρέ σε μια πιατέλα και από πάνω βάλε τα ρεβίθια και τα μανιτάρια.

  Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Θες ακόμα περισσότερη γεύση που να συνδυάζει ευκολία και υψηλή θρεπτική αξία; Το ιδανικό εναλλακτικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας είναι το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ με τη γέμιση της επιλογής σου. Δοκίμασε να βάλεις από λαχανικά μέχρι κοτόπουλο και απόλαυσε!

Η συνταγή για Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ με μπρόκολο και τυρί που θα θέλεις να δοκιμάσεις

Υλικά

1 κουτί Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ

3 αυγά

400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

60 γρ. (3 κουτ. σούπας) λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη

80 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400 γρ. μπρόκολο βρασμένο

200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος

ξύσμα από ένα λεμόνι

2 κουτ. σούπα θυμάρι

2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

50 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο

50 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη

100 γρ. φέτα

αλάτι, πιπέρι

10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζεις το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Σε ένα τηγάνι σοτάρεις το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.

Προσθέτεις το μπρόκολο σε κομματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τα μυρωδικά, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού.

Σιγοβράζεις μέχρι να πήξει η κρέμα.

Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το γκούντα και τη γραβιέρα.

Γεμίζεις τις κρέπες με το μίγμα, τυλίγεις σε ρολό και σερβίρεις.