LIFE
SPONSORED

Απολαύσαμε τα πιο λαχταριστά καλοκαιρινά γεμιστά από τα χεράκια της Madame Ginger

Το φαινόμενο “Madame Ginger” – ή αλλιώς, τη Μαριλού Παντάκη – τη γνωρίσαμε και τη λατρέψαμε μέσα από το food blog της, το κανάλι της στο YouΤube, αλλά και από το Ιnstagram, όπου ετοιμάζει και προτείνει εύκολες, γρήγορες, νόστιμες, vegetarian και vegan συνταγές.

Πολλοί από μας την γνωρίζαμε ήδη καλά καθώς πρόκειται για μία από τις πρώτες επαγγελματίες food bloggers στην Ελλάδα με τρομερό μεράκι και αγάπη για όσα κάνει. Άλλοι, την έμαθαν και την αγάπησαν με αφορμή τις δημιουργικές μαγειρικές εξερευνήσεις της καραντίνας. Όσο για τη Μαριλού, η περίοδος του εγκλεισμού ήταν για την ίδια το έναυσμα που χρειαζόταν για να γράψει και να κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο μαγειρικής της Madame Ginger, ονόματι «Δε Κούκμπουκ».

Σήμερα, λοιπόν, που όλοι αισθανόμαστε λίγο πιο άνετα να καλέσουμε αγαπημένους φίλους στο σπίτι και οι παλιές καλές μαζώξεις είναι και πάλι στην καθημερινότητά μας, ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει που το μυαλό μας πήγε απευθείας στην Madame Ginger; Κανείς. Κι αυτό γιατί είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να μας ανοίξει την κουζίνα της, να μας μαγειρέψει μοναδικά και να μας συντροφεύσει παρέα με μια παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ στη νέα μας ενέργεια.

Η Madame Ginger είναι η δεύτερη από τους 4 συνολικά “οικοδεσπότες” που θα παρελάσουν από το podcast UNCUT των Θοδωρή Κανελλόπουλου και Κωνσταντίνου Αμπατζή και, φυσικά, μένετε συντονισμένοι για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι τότε, πάμε να δούμε τι μας είπε η ίδια σε μια συζήτηση γύρω από το φαγητό

Θέλουμε να μας περιγράψεις με δικά σου λόγια τη σχέση σου με το φαγητό.

Η σχέση μου με το φαγητό είναι κάπως διπολική θα έλεγα, γιατί υπάρχει η προσωπική σχέση μου με το φαγητό, είναι το πάθος μου, μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω καινούρια εστιατόρια, μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω καινούργιες συνταγές, αλλά υπάρχει και η επαγγελματική σχέση, που εκεί είναι κάτι άλλο. Εκεί πρέπει να κάνω recipe development, σύμφωνα με το τι θέλει το κοινό, τι μαγειρεύει το κοινό στο σπίτι του, πρέπει να βρίσκω πολύ εύκολες συνταγές, πολύ οικονομικές, οπότε κάπως προσπαθώ ακόμα, παρόλο που κάνω 10 χρόνια αυτή την δουλειά, κάπως προσπαθώ ακόμα να το διαχωρίσω. Να διαχωρίσω την επαγγελματική σχέση με το φαγητό από την προσωπική, είναι δύσκολο πολύ, προσπαθούμε όμως γερά.

Πόσο συχνά καλείς κόσμο σπίτι; Το προτιμάς από μια έξοδο;

Προτιμώ ένα mix and match. Μου αρέσει να βγαίνω έξω για φαγητό, ειδικά να δοκιμάζω καινούρια μαγαζιά, αλλά μου αρέσει να καλώ και κόσμο σπίτι. Συνήθως επειδή από την παρέα είμαι η πιο οργανωμένη και η μαγείρισσα, κάνω τραπέζια στο σπίτι στα μεγάλα events πρωτοχρονιά, καθαρά Δευτέρα, γενέθλια αυτά γίνονται όλα στο σπίτι μου συνήθως. Μου αρέσει πάρα πολύ να μαγειρεύω για τους φίλους μου, νομίζω ότι είναι η υπέρτατη περιποίηση που μπορείς να τους προσφέρεις, κάποιες φορές πολύ επιτυχημένα, κάποιες φορές μέτρια, κάποιες φορές αποτυχημένα. Στο σπίτι μαγειρεύω όπως μια νοικοκυρά, δεν μαγειρεύω σαν επαγγελματίας, οπότε είναι όλα απλά και ελπίζω νόστιμα.

Ποιοι είναι οι πρώτοι άνθρωποι που βρέθηκαν στο τραπέζι του σπιτιού σου, μετά από όλη αυτή την κατάσταση;

Το πρώτο τραπέζι είχε όλους τους πολύ κοντινούς φίλους, πολύ κολλητούς. Η αλήθεια είναι ότι δεν μαγείρεψα, πήρα απ’ έξω φαγητό, γιατί ήθελα να δώσω όλη μου την ενέργεια και ξέρεις, όταν μαγειρεύεις για τραπέζι, ακόμα και από την στιγμή που θα έρθουν οι φίλοι και μετά δεν σημαίνει ότι κάθεσαι, πραγματικά είναι σαν δουλειά. Είσαι όλη την ώρα στην κουζίνα, πηγαινοέρχεσαι να τους περιποιηθείς, οπότε ήταν ένα τραπέζι γεμάτο φίλους με φαγητό απ’ έξω, που μας είχε λείψει τόσο πολύ σε όλους μας, που νομίζω ότι ήταν από τα καλύτερα τραπέζια που έχω κάνει ποτέ.

Έμαθες κάποια νέα συνταγή κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας φτιάξαμε με τον φίλο μου λαζάνια, το οποίο είναι ένα φαγητό που έφτιαχνα έτσι κι αλλιώς, απλά την τελευταία φορά που το είχα φτιάξει, το είχα φτιάξει με κρέας, ήταν τότε που έτρωγα κρέας και το είχα φτιάξει πριν 2 χρόνια με κιμά, οπότε αποφασίσαμε με τον φίλο μου να κάνουμε την vegan εκδοχή του στην πρώτη καραντίνα. Την πρώτη φορά το κάναμε με κιμά σόγιας, την δεύτερη φορά το κάναμε με κιμά από κεμπάπ σόγιας, την τρίτη φορά το κάναμε λευκό με μανιτάρια και με φυτική κρέμα κάσιους. Γενικά, νομίζω ότι τα λαζάνια ήταν το φαγητό της καραντίνας για μένα, το φτιάχναμε συνέχεια και σε διάφορες παραλλαγές τόσο πολύ που τώρα πια δεν το φτιάχνω, το βαρέθηκα.

Ποιο είναι το πιάτο σπεσιαλιτέ που τους ετοιμάζεις;

Κοίτα, έπαιξε πολύ λαζάνι, αυτό είναι αλήθεια, αφού το είχα και πρόχειρο. Δεν ετοιμάζω ποτέ κάτι ίδιο, πολλές φορές πειραματίζομαι ακόμα και με τους φίλους μου, αν θέλω να δοκιμάσω μια καινούρια συνταγή, κάτι για το βιβλίο μου  ή τώρα για την εκπομπή μου οι φίλοι είναι λίγο τα πειραματόζωα της κουζίνας μου, οπότε δεν έχω κάποια σπεσιαλιτέ. Αυτό που υπάρχει πλέον σίγουρα, γιατί αρέσει σε όλους, το είχα κάνει μια φορά και ήταν ένα ντιπ που κάνω, έτσι για την αρχή του τραπεζιού με  κριτσίνια και τέτοια, το οποίο είναι με κάσιους, είναι ένα ντιπ από κάσιους και είναι πολύ τυρένιο και ωραίο, παρόλο που είναι vegan. Αυτό είναι το στάνταρ. Κατά τα άλλα ποτέ δεν υπάρχει κάτι ίδιο στο τραπέζι, πάντα όλα είναι διαφορετικά.

Ποια είναι η καλύτερη αφορμή για να κανονίσεις μια συγκέντρωση σπίτι σου;

Νομίζω η καλύτερη αφορμή είναι να θες να δεις τους φίλους σου, δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή. Οι γιορτές και αυτά είναι όντως αφορμές, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που θες είναι να δεις τους φίλους σου σε ένα περιβάλλον, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από εξωτερικούς παράγοντες (να βρίσκεις κόσμο να χαιρετάς, να σου μιλάνε), οπότε νομίζω όταν θες να νιώσεις την οικογενειακή θαλπωρή και το comfort το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να καλέσεις τους φίλους σου να φάτε, να κάτσετε μετά να δείτε μια ταινία, να πιείτε μπύρες ΑΛΦΑ, να γουστάρετε, να περάσετε χρόνο μαζί , να παίξετε ένα επιτραπέζιο, δηλαδή νομίζω η αφορμή είναι οι φίλοι και τίποτα άλλο.

 

Ποια είναι η διαδικασία προετοιμασίας που ακολουθείς όταν οργανώνεις μια μάζωξη σπίτι σου;

Καλά, τώρα εδώ έχεις πέσει στην αιγοκερίνα την τρομερή. Το κανονίζω 10 μέρες πριν, μια βδομάδα πριν, κάνω λίστα με τα ψώνια καταρχήν, κάνω λίστα με τα κρασιά, θα πάω στο σούπερ μάρκετ, θα πάω στο μανάβη, θα πάρω τα καλύτερα πράγματα, θα στείλω προσκλήσεις σε όλων το instagram ή στο γκρουπ μας κ.τ.λ. Το κάνω όσο πιο επίσημο και οργανωμένο μπορώ. Στέλνω υπενθυμίσεις “Μην αργήσετε 20:00 είναι το κάλεσμα”, επειδή στο σπίτι απαγορεύονται τα παπούτσια υπενθυμίζω πάντα “Μην έχετε τρύπιες κάλτσες ή βρώμικα πόδια, γιατί θα σας αναγκάσω να βγάλετε τα παπούτσια σας”. Βάζω μπύρες ΑΛΦΑ  να παγώσουν στο ψυγείο ή αν κάνουμε barbeque τις βάζω σε ένα ψυγειάκι με πάγο. Γενικά, όσο πιο οργανωμένα είναι τόσο την ώρα του dinner ή του lunch θα έχεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τους φίλους σου, οπότε το μυστικό μου είναι η οργάνωση και αρκετές mέρες πριν. Παιδιά τα πιο αποτυχημένα τραπέζια είναι τα τραπέζια που κανονίστηκαν τελευταία στιγμή

Θέλουμε να μας πεις 3 πιάτα τα οποία στο μυαλό σου ταιριάζουν απόλυτα με τη γεύση της μπύρας ΑΛΦΑ

Θα πω για την κλασική μπύρα ΑΛΦΑ το πιο αγαπημένο μου πιάτο, που είναι τα γεμιστά και τα επέλεξα και για την φωτογράφιση. Τα γεμιστά τα λατρεύω, πεθαίνω, νομίζω ταιριάζουν τέλεια με μια παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ. Θα πω για την ΑΛΦΑ Weiss, που είναι λίγο πιο μεστή η γεύση της και σηκώνει κάτι πιο λιπαρό τα λαζάνια που είπαμε πριν και θα πω πάλι για την κλασική ΑΛΦΑ, ξέρεις τι πάει πολύ; Μια φάβα, μια χόρτα, μια πατάτα τηγανητή και ένα τζατζικάκι. Αυτά τα 4 καλοκαιρινά πιατάκια, παγωμένη μπύρα σε παγωμένο ποτήρι και εκεί είμαστε το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που σε έμαθε να αγαπάς το καλό φαγητό;

Εδώ τα credits πάνε ξεκάθαρα στους γονείς μου. Ειδικά στο φαγητό έχω δύο πολύ ανοιχτόμυαλους γονείς, οι οποίοι δεν μας περιόρισαν ποτέ στο φαγητό “μην δοκιμάσεις αυτό”, δηλαδή δεν είναι από τους γονείς και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό, που πηγαίναμε σε εστιατόρια και λέγανε θέλουμε τον παιδικό κατάλογο ή μας παράγγελναν πάντα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα ή πατατούλες τηγανητές. Μας άφηναν πάντα να δοκιμάζουμε. Μας πήγαιναν σε σουσάδικα, σε junk food, σε κινέζικα, σε αραβικά, σε street food αραβικά στην Πλατεία Βάθης και η μαμά μου είναι μια γυναίκα που μαγείρευε πάντα πολύ και έκανε πάρα πολύ μεγάλα και πολύ ωραία τραπέζια και πάντα μπροστά από την εποχή της. Ακόμα και τώρα που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία, εντάξει, όχι και πολύ μεγάλη, γιατί έχω πολύ νέα μαμά (γράψτο αυτό μη θυμώσει) πάντα ήταν πιο μπροστά από την εποχή της. Ποτέ δεν πήγαινε με την πεπατημένη, πάντα δοκίμαζε συνταγές καινούργιες μοντέρνες κ.τ.λ. Οπότε οι γονείς μου, φυσικά, και μου έμαθαν το καλό φαγητό, μου έμαθαν να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω και κυρίως να μην φοβάμαι, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι περιορίζουν λίγο τον εαυτό τους και  τα παιδιά τους κυρίως, επειδή φοβούνται να δοκιμάσουν λες και θα χαλάσει ο κόσμος να φάνε κάτι που δεν θα τους αρέσει. Όλο το θέμα είναι δοκίμασε κι αν δεν σ’ αρέσει δεν πειράζει, θα πάρεις κάτι άλλο ας πούμε.

Ποιο είναι το δικό σου αποκλειστικό μυστικό για την τέλεια μάζωξη;

Λοιπόν 3 πράγματα θα πω. Πρώτον, πάρα, πάρα πολύ καλή οργάνωση. Πρέπει όλα να είναι οργανωμένα, οι μπύρες ΑΛΦΑ να είναι παγωμένες, το φαγητό να είναι στην τέλεια θερμοκρασία όταν έρθει η ώρα του φαγητού. Το ψωμί το ξεχνάμε όλοι, να υπάρχει ένα καλό ψωμί και όχι το τελευταίας στιγμής ψωμί που θα πας να πάρεις από τον κακό φούρνο της γειτονιάς. Δεύτερον, να μην καλείς άτομα που μεταξύ τους δεν έχουν ξανακάνει παρέα, να έχουν πάντα όλοι κάποια κοινά στοιχεία και να έχουν ξαναγνωριστεί και να έχουν ξανακάνει λίγο παρέα, για να μην υπάρχει αμηχανία. Το τρίτο είναι η μουσική, να υπάρχει πάντα μουσική, γιατί σε ένα χώρο που δεν υπάρχει μουσική συνήθως υπάρχει και αμηχανία. Αυτά.

#StisStigmesMas #AlfaBeer