ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Αν αγαπάς το vintage, σε αυτό το διαμέρισμα θα θέλεις να βάλεις το όνομά σου στο κουδούνι

Η Design Ambassador και το Archisearch.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα υπέροχα σπίτια. Στόχος της ανακαίνισης ήταν ο σχεδιασμός ενός λειτουργικού ανοιχτού χώρου. Το στενόμακρο ορθογώνιο σχήμα της κάτοψης του διαμερίσματος, δημιούργησε την ανάγκη «συγχώνευσης» των ποικίλων λειτουργιών του, εξαλείφοντας τυχόν στερεά εμπόδια μεταξύ τους.

Ως εκ τούτου, o γραμμικός τοίχος μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού αντικαταστάθηκε από ένα ελαφρύ έπιπλο που επιτρέπει την επαφή μέσω αυτού. Ο «διάλογος» των λειτουργιών μέσω αυτής της εξατομικευμένης σύνθεσης, επιτυγχάνει την ελεύθερη οπτική επικοινωνία του χρήστη με όλο τον χώρο. Το διάτρητο σχήμα του, που μοιάζει με κάνναβο, δημιουργεί ένα παιχνίδι με το φυσικό φως προδίδοντας στον χώρο όγκο και υφή.

Εκτός από τη δημιουργία αυτής της «ατμόσφαιρας», είναι ένα πλήρως λειτουργικό έπιπλο, καθώς χρησιμεύει ως βάση τηλεόρασης από την πλευρά του καθιστικού και ως μικρή καθημερινή τραπεζαρία στην πλευρά της κουζίνας. Το έπιπλο της κουζίνας απλώνεται παράλληλα απέναντί του, τονίζοντας το καθαρό σχήμα του διαμερίσματος.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται και στα δύο έπιπλα είναι κόντρα πλακέ για τα δομικά μέρη, και λακαρισμένο ξύλο mdf για τα κινητά μέρη. Τα χρώματα των λακαρισμένων τμημάτων (λευκό, σκούρο γκρι και κίτρινο) συμπληρώνουν και ενισχύουν τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα τους. Το δάπεδο ολόκληρης της επιφάνειας καλύπτεται από ένα κοινό υλικό ώστε να τονιστεί, για ακόμη μια φορά, η συνέχεια μεταξύ των διαφορετικών λειτουργιών. Το βιομηχανικό ξύλινο δάπεδο επιλέγεται ως ιδανικό για να επιτευχθεί αυτή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

αρχιτεκτονική μελέτη: Fois-Afentaki Studio

φωτογραφία: Proper Photography