HACK MY LIFE

Αλουμινόχαρτο: 5 πρωτότυπες χρήσεις που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου

Pexels

Το χρησιμοποιείς για να τυλίξεις το κολατσιό που θα πάρεις μαζί σου το πρωί στη δουλειά. Το χρησιμοποιείς για να σκεπάσεις το πάνω μέρος του φαγητού που έβαλες να ψηθεί στον φούρνο για να μην καεί. Είναι, επίσης, το μαγικό περιτύλιγμα του food unboxing που κάνεις, όταν η μαμά από τη γενέτειρά σου ή η γιαγιά από το χωριό στέλνουν λιχουδιές και καλούδια. Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο κλασικούς τρόπους να χρησιμοποιήσεις το αλουμινόχαρτο στην κουζίνα.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητά σου και εκτός κουζίνας, με τρόπους που ούτε θα τους φανταζόσουν ποτέ. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τους 5 πιο ευφάνταστους τρόπους να χρησιμοποιήσεις το αλουμινόχαρτο. Thank me later.

Ξεφορτώσου τα καμένα λίπη στα τηγάνια, τις κατσαρόλες και τη σχάρα

Τα καμένα λίπη που μένουν στα μαγειρικά σκεύη, αλλά και στο εσωτερικό του φούρνου, είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους μπελάδες που κάποια στιγμή θα κληθείς να αντιμετωπίσεις στην κουζίνα. Μία κατάσταση ανυπόφορη που παίζει με τα νεύρα σου. Ωστόσο, για όλα υπάρχουν λύσεις και σε αυτήν την περίπτωση τη δίνει το αλουμινόχαρτο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα μπαλάκι αλουμινοχαρτου και να τρίψεις σχολαστικά τις σχάρες. Τα λίπη θα εξαφανιστούν στο πι και φι, ενώ η σχάρα σου θα λάμπει σαν να την αγόρασες μόλις χθες.

Ακολούθα την ίδια διαδικασία και με τα μαγειρικά σκεύη. Το μπαλάκι από αλουμινόχαρτο θα κάνει την ίδια δουλειά που θα έκανε και το σύρμα. Δυο σ’ ένα, νοικοκυρεμένα.

Κάνε το σιδέρωμα των ρούχων παιχνιδάκι

Σε αυτό το σημείο ας το παραδεχθούμε όλοι. Το σιδέρωμα είναι ανάμεσα στις πιο βαρετές οικιακές δουλειές που απορροφά χρόνο και ενέργεια. Ωστόσο, θα γίνει ευκολάκι εάν τοποθετήσεις κάτω από το σιδερόπανο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου.

Και γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο; Γιατί βάζοντας αλουμινόχαρτο στο σιδερόπανο, αυτό καταφέρνει να αντανακλά τη θερμότητα με αποτέλεσμα τα ρούχα σου να θα σιδερωθούν ταυτόχρονα και από τις 2 πλευρές. Και ποιος δεν θα ‘θελε τα ρούχα του να σιδερώνονται τόσο εύκολα;

Φρεσκότατες μπανάνες

Οι μπανάνες είναι ανάμεσα στα φρούτα που δεν διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο. Αυτό σημαίνει πως η κατανάλωσή τους θα πρέπει να είναι όσο πιο άμεση γίνεται. Σε διαφορετική περίπτωση, η πιθανότητα να καταλήξουν στα σκουπίδια είναι μεγάλη και θα είναι κρίμα. Για να προλάβεις μία τέτοια κατάληξη, λοιπόν, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τυλίξεις τα κοτσάνια τους με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο. Μόλις λύθηκε το πρόβλημά σου.

Πες αντίο στην σκουριά από τις μεταλλικές επιφάνειες

Εκτός από αντιαισθητική, η σκουριά που δεσπόζει στα διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, μπορεί να αποτελέσει άμεση απειλή για την υγεία σου. Ωστόσο, δημιουργώντας μπαλάκι από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τρίβοντας με αυτό την σκουριασμένη επιφάνεια – σε συνδυασμό πάντα με ζεστό νερό – θα δεις πως η σκουριά θα εξαφανιστεί και η επιφάνεια θα γυαλίσει. Αποστολή εξετελέσθη.

Ακόνισε τις λεπίδες από το ψαλίδι που δεν κόβει καλά

Εάν πιστεύεις πως το ψαλίδι που δεν κόβει καλά είναι άχρηστο αντικείμενο και πλέον ήρθε η ώρα να το ξεφορτωθείς, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Το αλουμινόχαρτο που έχεις στο ντουλάπι, είναι πιο σωτήριο απ’ όσο νόμιζες. Πιο συγκεκριμένα, το μόνο που έχει να κάνεις είναι να κόψεις ένα κομμάτι του και να αρχίσεις να το ψαλιδίζεις. Όσες περισσότερες ψαλιδιές κάνεις, τόσο πιο κοφτερές θα γίνουν οι λεπίδες του ψαλιδιού. Ξεχνά την ιδέα να το πετάξεις και να αγοράσεις καινούργιο, δεν υπάρχει λόγος.