ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Αίγινα: Οι 3 παραλίες-διαμαντάκια που πρέπει να ανακαλύψεις

Instagram/panos_dimopoul

Είναι πολλά τα νησιά που αγαπώ. Η Αίγινα όμως έχει μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, γιατί εκεί έχω περάσει πολλά καλοκαίρια, μέρες Πάσχα ή απλά σαββατοκύριακα μέσα στον Φλεβάρη.

Αν έχεις μείνει στην Αίγινα χωρίς να έχεις κάποιον να σου δείξει όλες τις κρυμμένες ομορφιές της, τότε δεν την ξέρεις πραγματικά. Το πολυσύχναστο νησί του Αργοσαρωνικού έχει τα πάντα. Απίστευτη ηρεμία, φρέσκο ψάρι, νυχτερινή ζωή και πολλές παραλίες. Ακόμα κι αν τελείωσαν οι διακοπές σου, ή μπορείς να αποδράσεις μόνο τα Σαββατοκύριακα, η Αίγινα σε περιμένει με 1μιση ώρα (με το αργό καράβι) από τον Πειραιά. Κι εμείς σου αποκαλύπτουμε 3 παραλίες που αξίζουν για μπάνιο και χαλάρωση.

Κλήμα

Η παραλία Κλήμα ή Κλειδί στην περιοχή Σφεντούρι είναι από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται κοντά στην Πέρδικα και αποτελεί σταθερό μυστικό των ντόπιων (δεν ξέρω για πόσο). Μία παραλία με σκάφη, στην οποία φτάνεις λίγο δύσκολα, αλλά αξίζει τον κόπο. Δύσκολα πιάνει κύμα και δύσκολα θα φύγεις, αφού υπάρχει beach bar που σου παρέχει τα πάντα.

Μονή

Το νησάκι απέναντι από την Αίγινα, στο οποίο πηγαίνεις με καραβάκι από την Πέρδικα, είναι μία όαση για όποιον θέλει να δει κάτι εντελώς διαφορετικό. Το νησάκι που δεν έχει κατοίκους, αλλά άγρια ζώα και μία οργανωμένη παραλία. Υπέροχα νερά και μία αξέχαστη εμπειρία. Μετά το μπάνιο, επιστρέφεις στην Πέρδικα και τρως φρέσκο ψαράκι ή πίνεις το κοκτέιλ σου.

Αιγινήτισσα

Μία από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες της Αίγινας. Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο που ξεκινά από το λιμάνι και καταλήγει στην Πέρδικα. Οργανωμένη, σχετικά μικρή σε μέγεθος κι ιδανική επιλογή για εσένα που θέλεις να κάνεις το μπάνιο σου και να απολαμβάνεις ένα κοκτέιλ ενώ δύει ο ήλιος.