ΣΙΝΕΜΑ

Αγέλη Προβάτων: To trailer ενός σύγχρονου φιλμ νουάρ, αποκλειστικά στο LadyLike

Ο Δημήτρης Λάλος και ο Άρης Σερβετάλης πρωταγωνιστούν στην «Αγέλη Προβάτων», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Κανελλόπουλου.

«Αγέλη Προβάτων» – Το καθηλωτικό trailer

Μια ομάδα ντόπιων και δυο ξένοι, ένα καφενείο και ένα μπαρ, ένα παρηκμασμένο μοτέλ, μερικά αυτοκίνητα και μια γερή δόση τοξικής αρρενωπότητας, είναι αρκετά για να συνθέσουν ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας του σήμερα. Πρωταγωνιστές στην πρώτη ταινία μεγάλου μήκους με την υπογραφή του Δημήτρη Κανελλόπουλου, δύο από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς τους, ο Δημήτρης Λάλος και ο Άρης Σερβετάλης.

Η πλοκή

Ο Θανάσης αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του στον Στέλιο. Όταν μαθαίνει πως κι ο Αποστόλης βρίσκεται στην ίδια θέση, του ζητά να συμμαχήσουν για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία. Κι ενώ βρίσκει κι άλλους πρόθυμους να τον ακολουθήσουν, δύο νεαροί μικροεγκληματίες φτάνουν στην πόλη για να εκφοβίσουν αυτούς που χρωστούν στον τοκογλύφο.

«Αγέλη Προβάτων» – Η ταινία που σάρωσε τις υποψηφιότητες για τα  Βραβεία Ίρις 2022

Η πολυαναμενόμενη ταινία «Αγέλη Προβάτων» που θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Ιουνίου 2022, απέσπασε το Βραβείο Κοινού Fischer (Διεθνές Διαγωνιστικό) στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2021.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ταινία του Δημήτρη Κανελλόπουλου σάρωσε επίσης τις υποψηφιότητες για τα Βραβεία Ίρις 2022 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, διεκδικώντας 10 Βραβεία:

  • Καλύτερης Ταινίας
  • Σκηνοθεσίας
  • Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη
  • Σεναρίου
  • Α’ Ανδρικού Ρόλου
  • Β’ Ανδρικού Ρόλου
  • Φωτογραφίας
  • Μοντάζ
  • Σκηνογραφίας
  • Ήχου

«Αγέλη Προβάτων» – Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη της ταινίας

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Αρκαδία. Σπούδασε κινηματογράφο, ενώ έχει εργαστεί ως ηχολήπτης σ’ έναν σημαντικό αριθμό ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πέντε ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες συμμετείχαν σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Η Αγέλη Προβάτων είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

Αγέλη Προβάτων

Αγέλη Προβάτων

Αγέλη Προβάτων

Αγέλη Προβάτων

Αγέλη Προβάτων – Η ταυτότητα της ταινίας

Σκηνοθεσία | Σενάριο: Δημήτρης Κανελλόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέλιος Πίσσας
Μοντάζ: Μυρτώ Καρρά
Ήχος: Νίκος Έξαρχος, Περσεφόνη Μήλιου, Κώστας Βαρυμποπιώτης
Μουσική: Dejan Pejović
Παραγωγή: Jungle Films, Graal Films
Παραγωγοί: Ελίνα Ψύκου, Κωνσταντίνα Σταυριανού
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ, Artalb Film, Film Deluxe, Με την υποστήριξη των: ΕΚΚ, Albanian National Center of Cinematography, Film Center Serbia, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & ΕΚΟΜΕ
Συμπαραγωγοί: Gentian Koçi, Snezana Penev
Κοστούμια: Χριστίνα Λαρδίκου
Σχεδιασμός παραγωγής: Αντιγόνη Ρώτα
Σκηνικά: Μάχη Αρβανίτη
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λάλος, Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Βασιλώττος, Λευτέρης Πολυχρόνης
Διάρκεια: 113′
Έτος Παραγωγής: 2021