ΕΞΟΔΟΣ

Αγάπη μόνο: Για το sashimi platter στο Rakkan

To Rakkan Bar Lounge Restaurant θα σε εντυπωσιάσει και μόνο σαν καθίσεις σε ένα από τα τραπέζια του και ρίξει απλά μία ματιά στο ταβάνι. 9.500 ξύλινοι χειροποίητοι κύβοι βρίσκονται πάνω από το κεφάλι σου, διακοσμόντας το ταβάνι του με γεωμετρική ακρίβεια.

Αφού αφήσεις το μέτρημα και περάσεις στο μενού, θα ικανοποιήσεις ασυζητητί και τον ουρανίσκο σου – κυρίως αν πεθαίνεις για γιαπωνέζικη fusion κουζίνα – καθότι το Rakkan έχει ετοιμάσει ένα εξαιρετικότατο μενού για lunching, το Umami Lunch Menu, σε τιμή άκρως απολαυστική.

Ανάμεσα στα πιάτα, που θα σε κάνουν να θέλεις να πας και να ξαναπάς είναι η Miso Tonjiru Soup (σούπα Miso με λαχανικά και χοιρινή πανσέτα), το Aburi Tuna (carpaciio τόνου με τοματίνια, τηαγνητό κρεμμυδι και σχοινόπρασο σε πικάντικη σάλτσα πορτοκαλιού) και το Black Cod (black cod Αλάσκας μαριναρισμένος σε Saikyo Miso).

Ωστόσο εμάς το μυαλό μας το πήρε το Sashimi Platter, όπου είναι ποικιλία Sashimi από επιλογή του chef.

Δεν είναι μόνο ότι μας ενθουσίασε λόγω γεύσης, αλλά και χάρη στην εμφάνισή του (να ξέρεις ότι ο ξηρός πάγος ευθύνεται για το εφεδάκι που θα δεις).

Για τα γλυκά δεν το συζητάμε. Ή μάλλον το συζητάμε. Το millefeuille και συγκεκριμένα η ελαφριά κρέμα λευκής σοκολάτας του μας αναστάτωσε για τα καλά.

Rakkan Bar Lounge Restaurant: Λεωφ. Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, τηλ.: 210 8087941

Αγάπη μόνο στο Ladylike.gr

Νέο Extreme Philly Burger, τελευταία λέξη στην μόδα (της γεύσης)


Αγάπη μόνο: Για το μελωμένο αρνάκι “Γραμπούσα” στην Κρήτη