ΕΞΟΔΟΣ

Αγάπη μόνο: Για το μαστιχάτο κοτόπουλο στον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα στο Χαλάνδρι

Οι γιορτινές τσάρκες απαιτούν και μια στάση για (καλό) φαγητό. Έτσι, βρεθήκαμε στο εστιατόριο "Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας" στο Χαλάνδρι και δοκιμάσαμε ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα τους.

Προειδοποιώ: Το παρακάτω πιάτο έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση, γι’αυτό, αν δεν σου αρέσει τόοοσο πολύ η μαστίχα, καλύτερα δοκίμασέ το σαν πιάτο για τη μέση.

Το μαστιχάτο κοτόπουλο ήταν ουσιαστικά ένα κομμάτι φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα μαστίχας Χίου με μπέϊκον και φινόκιο σε φωλιά από κανταΐφι. Οι πρώτες μπουκιές, μας άφησαν άφωνους. Αφενός γιατί ο συνδυασμός σάλτσας μαστίχας και κοτόπουλου ήταν αναπάντεχα ταιριαστός, αφετέρου γιατί γιατί η φωλιά από κανταΐφι ήταν μπουκιά και απόλαυση. Όμως, όσο προχωρούσα προς το τέλος του πιάτου η αλήθεια είναι ότι μπούχτησα λίγο, (μιας και μέχρι πρότινος προτιμούσα την μαστίχα μόνο σε τσίχλα), οπότε έκανα τράμπα με το πιάτο της κολλητής μου που είχε λυσσάξει να φάει το δικό μου! Αυτό ήταν ένα πιο απλό, αλλά εξίσου καλομαγειρεμένο: χοιρινά μπριζολάκια, συνοδευόμενα από baby πατάτες και σως μελιού, αν θυμάμαι καλά.

Το σουφλέ μανιταριών -που πήραμε για ορεκτικό- έγινε ανάρπαστο, όσο ήταν ακόμη καυτό και μυρωδάτο.

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι

Τηλ. 210 6810529

 

Εσύ τι πιάτο/ποτό/γλυκό μας προτείνεις να δοκιμάσουμε και πού;