ΕΞΟΔΟΣ

Αγάπη μόνο: Για τις τηγανιτές πατάτες με αυγά στο “Σανέλ”

Μήπως είναι που δεν έχουν πολύ λάδι; Μήπως που το αλάτι και το πιπέρι είναι τόσο όσο ή τα αυγά φρέσκα;

Οι τηγανιτές πατάτες με τα αυγά στο “Σανέλ” στο Χαλάνδρι είναι η τελευταία τάση στο φαγητό. Τέλος. Ναι, το Σανέλ δεν είναι δανεισμένο από την Coco, αλλά αυτές οι τηγανιτές πατάτες με αυγά θα μπορούσαν να κατακτήσουν τον κόσμο, όπως εκείνη.

Εγώ, ξέρετε δεν τρώω συχνά τηγανιτές πατάτες. Λίγο η υγιεινή διατροφή, λίγο το στιλ και η ηλικία, όσο μεγαλώνω οφείλω να πεινάω Σανέλ μου, αλλά σε αυτές τις τηγανιτές παπάτες δεν μπορώ να αντισταθώ (και από αύριο δίαιτα).

Είναι τραγανιστές, δεν έχουν πολύ λάδι να σου κάθεται στον ουρανίσκο (και σε άλλα σημεία, ξέρετε κορίτσια), έχουν την τέλεια αναλογία αυγού (είτε ομελέτα τα πάρεις, είτε αυγά μάτια), αλάτι και πιπεράκι σερβιρισμένα σε τύπου παλιό πιάτο, όπως άλλωστε και το όλο στιλ του μαγαζιού, σαν ταβέρνα στην πλατεία του χωριού.

Σαν να κάθεσαι να ξεκουραστείς από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και μία από τις γιαγιάδες του μαγαζιού να έρχεται και να σου αφήνει το ζεστό πιάτο στο τραπέζι και να σου λέει: “κόρη μου, φάε αυτό και ξεκουράσου”. Τα υπόλοιπα γιαγια, ψητό και σαλάτα ε;

Πλατεία Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι.