ΕΞΟΔΟΣ

Αγάπη μόνο: Για τα california maki στο γιαπωνέζικο Furin Kazan

Σε αντίθεση με μπόλικα ομολογουμένως "δήθεν" πανάκριβα εστιατόρια του είδους του, το γιαπωνέζικο της οδού Απολλώνος στο Σύνταγμα, δεν μας άφησε ούτε ταπί, ούτε πεινασμένους.

Ξεκινήσαμε με Harumaki, τα οποία ήταν μερικά τηγανητά ρολά με λαχανικά, μπαμπού και χοιρινό (κοινώς spring rolls). Να’ταν κι’άλλα.

Όμως αυτό που πραγματικά ήταν μπουκιά και συχώριο ήταν τα california maki, τα οποία, αν θυμάμαι καλά, σερβίρονται ανά 8 σε μια μερίδα (και κοστίζουν 13 ευρώ) και αποτελούνται από απομίμηση καβουριού (surimi), αγγούρι, αβοκάντο, ιαπωνική μαγιονέζα και καβουρδισμένο σουσάμι. Εδώ οι μάγειρες έδωσαν τα ρέστα τους. Αυτά με την γαρίδα που διακρίνεις στην φωτογραφία ήταν τα εξίσου λαχταριστά “tempura maki”. ΜΗΝ κάνεις το λάθος και τα πιάσεις από την γαρίδα!

Αυτό που έμαθα πάντως για τα σούσι με την κατάληξη -μάκι- (αυτά που δοκίμασα δηλαδή), είναι πως είναι όσα είναι τυλιγμένα με φύκι, ενώ κάποια έχουν και έξτρα επικάλυψη ρυζιού.

Να πω κάπου εδώ ότι μετά την πέμπτη αποτυχημένη προσπάθειά μου να τιμήσω το έθιμο με τα ξυλάκια χωρίς να μου πέσουν τα 3/4 του ρυζιού στο πιάτο, τα άφησα σε μια γωνιά και έπιασα το πιρούνι. Τουλάχιστον το απόλαυσα.

Στα μείον του είναι σίγουρα ο χώρος, οπότε μην περιμένεις κανένα ιδιαίτερο ντεκόρ.

Απόλλωνος 2, Σύνταγμα Τηλ: 2103229170