ΓΕΥΣΗ

Αυτό είναι το σνακ που δεν πρέπει να φτιάξεις ΠΟΤΕ στο air fryer

iStock

Σκέψου μια καλοκαιρινή, χαλαρή βραδιά στο σπίτι, την τέλεια ατμόσφαιρα για να απολαύσεις μια αγαπημένη ταινία. Απαραίτητο συνοδευτικό; Το αγαπημένο ποπ κορν! Πολλοί από εμάς αναζητούμε πλέον πιο υγιεινές και εύκολες λύσεις μαγειρέματος με συσκευές όπως το air fryer. Ωστόσο, προτού ακολουθήσεις αυτή την επιλογή για το ποπ κορν σου, υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζεις. Ας δούμε πώς μπορείς να απολαύσεις την τέλεια κινηματογραφική εμπειρία, αποφεύγοντας τα λάθη με το air fryer.

Αρχικά να πούμε πως το air fryer είναι μια καινοτόμος συσκευή μαγειρέματος, που χρησιμοποιεί καυτό αέρα, για να ψήνει και να τηγανίζει τρόφιμα με ελάχιστο ή και καθόλου λάδι. Λειτουργεί με έναν ισχυρό ανεμιστήρα που κυκλοφορεί θερμό αέρα γύρω από τα τρόφιμα, παρέχοντας τραγανή υφή που θυμίζει τηγάνισμα. Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος είναι πιο υγιεινή συγκριτικά με το παραδοσιακό τηγάνισμα, καθώς μειώνει την πρόσληψη λίπους και θερμίδων. Και παρά το γεγονός ότι είναι εύχρηστη και ασφαλής, αυτό δε συμβαίνει με όλα τα φαγητά και σνακ, όπως στη περίπτωση του ποπ κορν.

Το ποπ κορν είναι καλαμπόκι, το οποίο έχει φουσκώσει αφού έχει θερμανθεί. Το καλαμπόκι «σκάει» γιατί σε αντίθεση με άλλα δημητριακά, οι πυρήνες του έχουν φλοιό που το προστατεύει από την υγρασία και έχει μια παχιά αμυλούχο γέμιση. Για αυτό ακριβώς είναι και απαγορευτικό να το μαγειρέψεις στο air fryer.

Αυτό είναι το σνακ που δεν πρέπει να φτιάξεις ποτέ στο air fryer iStock