WATCHLIST

Αφροδίτη Γραμμέλη κατά Μάρκου Σεφερλή: “Το πρωινό έγινε πεδίο ξεκατινιάσματος”

Η τηλεκριτικός, Αφροδίτη Γραμμέλη, σε άρθρο της στο ''Βήμα'', αναφέρθηκε εκτενώς στον Μάρκο Σεφερλή, τη δημόσια κουβέντα που είχε με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο για το επαγγελματικό του μέλλον αλλά και την πορεία της πρωινής εκπομπής.

Συγκεκριμένα έγραψε:

”Ελάχιστη ως καθόλου σημασία έχει ο καβγάς Ουγγαρέζου – Σεφερλή στο Mega ως προς το περιεχόμενο αλλά και ως προς τα πρόσωπα. Αυτό που πραγματικά έχει αξία είναι το μάθημα τηλεοπτικής ιστορίας που παρακολουθήσαμε και που χωρίς πολλά λόγια εξηγεί γιατί έχουμε την τηλεόραση που έχουμε και γιατί, αν συνεχίσει να πορεύεται με αυτόν τον τρόπο, θα συνεχίσουμε να την έχουμε για πολλά χρόνια ακόμη.

Την περασμένη Τρίτη λοιπόν παρακολουθήσαμε τον παρουσιαστή του ”Μega με μία” να εκθέτει σε δημόσια συζήτηση και με τρόπο ιδιαίτερα άκομψο επαγγελματικά προσωπικά δεδομένα του συμπαρουσιαστή του Δημήτρη Ουγγαρέζου. Όσο κι αν ο δεύτερος προσπάθησε να σταματήσει τη συζήτηση δηλώνοντας την ενόχλησή του αλλά και τη δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει, ο Μ. Σεφερλής συνέχισε απτόητος να καταργεί κάθε κανόνα ευγένειας και διακριτικότητας. Οπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση πήρε λάθος δρόμο, με τους δύο παρουσιαστές να ξεπερνούν το μέτρο και να χάνουν την αίσθηση του τηλεοπτικού πλατό. Το επεισόδιο συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα, με τον Μ. Σεφερλή να απαγορεύει την είσοδο στον Δ. Ουγγαρέζο πέντε λεπτά πριν από την έναρξη της εκπομπής επειδή δεν του ζήτησε συγγνώμη για χαρακτηρισμό που εκστόμισε στο break της εκπομπής.

Το τι ακολούθησε είναι περιττό να περιγραφεί καθώς ήδη έχει κατακτηθεί και με το παραπάνω το κομμωτηριακό επίπεδο. Άλλωστε τι σημασία έχουν οι λεπτομέρειες… Όλα τα παραπάνω έχουν όμως και τη θετική πλευρά τους. Λειτουργούν διδακτικά ή μάλλον παραδειγματικά για το επίπεδο της ψυχαγωγίας. Μάθημα τηλεοπτικής κοινωνιολογίας. Συμπεριφορές προσβλητικές για συνεργάτες εκπομπών και κοινό, απώλεια μέτρου και φυσικά ένα τεράστιο ΕΓΩ να πλανάται στην τηλεοπτική ατμόσφαιρα.

Εγώ, ο παρουσιαστής, αποφασίζω να εκθέσω τον συνεργάτη μου για να τον εκδικηθώ σε περίπτωση που συστρατευθεί με τους αντιπάλους μου

Εγώ, ο παρουσιαστής, αποφασίζω πότε και αν θα μπει στην εκπομπή του καναλιού ο υπάλληλος του καναλιού. Εγώ, ο παρουσιαστής, απαιτώ να ταπεινωθεί ενώπιον των συνεργατών μας όποιος τόλμησε να μου αντιμιλήσει. Επί δύο ολόκληρα εικοσιτετράωρα το Μega διεσύρθη διαδικτυακά και όχι μόνο, με το επεισόδιο να αναλύεται από πάνελ, από εκπομπές και τον ανταγωνισμό να τρίβει τα χέρια του μπροστά στο ανέλπιστο δώρο. Επί δύο εικοσιτετράωρα το Μega παρακολουθούσε την ψυχαγωγία, που έχτισε εδώ και χρόνια με προσωπική δουλειά του Πέτρου Μπούτου και τώρα του Λοΐζου Ξενόπουλου, να πλατσουρίζει στα μπουγαδόνερα.

Το πρόγραμμα το οποίο έχει να επιδείξει σειρές όπως η ”Εθνική Ελλάδος” και οι ”Ηρωίδες”, το κανάλι που έχτισε την ψυχαγωγία-πρότυπο όχι μόνο σε επίπεδο μυθοπλασίας αλλά και ζωντανών εκπομπών, παιχνιδιών και τάλεντ σόου ήλθε αντιμέτωπο με μια επιθεώρηση χειρίστου είδους την οποία άφησε να εξελίσσεται και να του προκαλέσει πλήγμα. 

Σεφερλής στο πρωινό, Σεφερλής σε σόου, Σεφερλής σε επιθεώρηση, Σεφερλής σε συνεντεύξεις εναντίον όλων όσοι τόλμησαν ή τολμούν να πουν ”εμένα αυτό που κάνει δεν μου αρέσει”

Ο λογαριασμός; Οι επιθεωρήσεις εκτός κλίματος Μega, το σόου ήταν από τα χειρότερα δείγματα της χρονιάς και το πρωινό, αν και ξεκίνησε πολύ πιο αισιόδοξα και συγκρατημένα, έγινε πεδίο ξεκατινιάσματος. Χαμηλή τηλεθέαση και οι απέναντι να κάνουν περίπατο στον πίνακα της Νielsen. Τέτοιες συμπεριφορές και εικόνες ”πληγώνουν”. Οι εκπομπές δεν είναι τσιφλίκια κανενός παρουσιαστή ή συμπαρουσιαστή. Όσο τα κανάλια θα συνεχίσουν να τρέφουν το ”εγώ” των παρουσιαστών τόσο εκείνοι θα αλωνίζουν στα πλατό ως απόλυτοι μονάρχες. Και τα επεισόδια σαν αυτά που ζήσαμε ως τηλεθεατές στο μέλλον θα μοιάζουν με ιντερμέδια”.