ΣΙΝΕΜΑ

Η Adèle Exarchopoulos δεν δίνει γαμ***νη δεκάρα

AP Photo/Francois Mori

Η Adèle Exarchopoulos εξερράγη με το “Blue Is the Warmest Color” που είχε συνεπάρει στο Φεστιβάλ των Καννών. Φέτος επέστρεψε στο φεστιβάλ που την καθιέρωσε, αυτή τη φορά στην Εβδομάδα Κριτικής με το ντεμπούτο μεγάλου μήκους που έφτιαξαν μαζί ο Emmanuel Marre και η Julie Lecoustre. To “Δε Δίνω Γαμ***νη Δεκάρα”, μία από τις επιλογές μας για τις φετινές 27ες Νύχτες Πρεμιέρας.

Η Adèle Exarchopoulos, ως Cassandre εδώ, υποδύεται μία αεροσυνοδό σε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που δεν προσπαθεί πάνω απ’ όσο απαιτείται, δεν ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω από μίνι βότκες, ψευτοτέκνο σε κλαμπ των αερο-προορισμών της και tinder διεξόδους, αλλά ταυτόχρονα φιλοδοξεί σε μία πρόσληψη από καλύτερη αεροπορική εταιρεία παρότι γνωρίζει καλά ότι δεν έχει τα προσόντα. Καθώς μαθαίνουμε όμως ότι η Cassandre έχασε πρόσφατα τη μητέρα της, αντιλαμβανόμαστε ότι η αφοσίωση της νεαρής γυναίκας στη δουλειά της και η προθυμία της να δουλεύει ακόμα και στις αργίες είναι ένας τρόπος να αποφεύγει την οικογένειά της.

Η Adele Exarchopoulos στο Zero Fucks Given Στιγμιότυπο από το "Δε Δίνω Γαμ***νη Δεκάρα"
Στιγμιότυπο από το “Δε Δίνω Γαμ***νη Δεκάρα”

Το “Zero Fucks Given” (Rien à foutre), “Δε Δίνω Γαμ***νη Δεκάρα” στην ελληνική του απόδοση, είναι σημερινό, συγκινητικό, με μία λεπτή προσέγγιση στην κατάθλιψη και το πένθος, και άλλη μία απόδειξη ότι η Exarchopoulos που είχε μοιραστεί κάποτε τον Χρυσό Φοίνικα με τον σκηνοθέτη του “Blue Is the Warmest Color” – την πρώτη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ όπου συνέβη κάτι τέτοιο – παραμένει η πιο σφοδρή παρουσία μπροστά στην κάμερα.

Η ταινία θα κάνει την ελληνική της πρεμιέρα στις υβριδικές 27ες Νύχτες Πρεμιέρας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον φυσικό χώρο των κινηματογραφικών αιθουσών, αλλά θα συμπληρώσει το πρόγραμμά του με μία σειρά online προβολών σε ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα (online.aiff.gr) όπου οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν ταινίες και από την ασφάλεια του σπιτιού τους σε όλη την Ελλάδα. 

Διάβασε εδώ αναλυτικά τον Οδηγό Επιβίωσης για τις Νύχτες Πρεμιέρας.