ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

9 λόγοι για να πεις φέτος “ναι” στο οικογενειακό τραπέζι

Το ξέρουμε ότι ίσως είσαι από αυτές που ψάχνουν κάθε χρόνο δικαιολογία για να αποφύγουν με κάθε τρόπο το οικογενειακό τραπέζι των Χριστουγέννων. Φέτος, όμως, μπορεί να ήρθε η ώρα να δώσεις το παρόν και να εκπλήξεις όλες εκείνες τις θείες που τόσα χρόνια ρωτάνε τι κάνεις.

Από την Κατερίνα Νανοπούλου

1. Είναι δωρεάν

Σκέψου τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις αν φας στο οικογενειακό τραπέζι, που όπως και να το κάνουμε είναι κομματάκι ακριβούτσικο. Άσε που μπορείς να πάρεις και ταπεράκι για το σπίτι.

2. Θα ανέβει η αυτοπεποίθησή σου

Οι θείες έχουν την τάση να σε κοιτάνε από πάνω μέχρι κάτω διερευνητικά και αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό. Κατά κύριο λόγο, όμως, αφού σε περάσουν από ακτίνες Χ θα σου τσιμπήσουν κανένα μάγουλο και θα σου τονίσουν πόσο μεγάλωσες και ομόρφυνες.

3. Τα φαγητά

Κακά τα ψέμματα, τα φαγητά της μαμάς και της θείας είναι πάντοτε τα καλύτερα. Κι επειδή τέτοιες ευκαιρίες για καλό φαγητό έρχονται σπάνια, μη βιαστείς να τις απορρίψεις.

4. Θα φας χωρίς ενοχές

Στο ελληνικό τραπέζι, οι μειωμένες μερίδες είναι μόνο για τα ορεκτικά και κανείς δεν θα σε αφήσει να σηκωθείς από το τραπέζι αν δεν φας πρώτα όλο σου το φαγητό, οπότε, είναι μία καλή ευκαιρία να απολαύσεις όλα τα γιορτινά εδέσματα χωρίς ενοχές και τύψεις. Άλλωστε δεν έχεις επιλογή!

5. Δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα

Εκτός από το να απαντήσεις σε όλες τους τις απορίες, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτε άλλο και θα περάσεις κατευθείαν από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, στον καναπέ. Σιγά μην χάσει ευκαιρία η θεία, η μαμά σου ή η ξαδέρφη σου να δείξει ότι δεν είναι καλή οικοδέσποινα, κι εσύ δεν θέλεις να την προσβάλλεις.

6. Εγώ, εγώ, εγώ

Μιας και θα σου κάνουν συνέχεια ερωτήσεις και θα θέλουν να μάθουν τα πάντα για εσένα, μπορείς να μιλήσεις όσο θες για τον εαυτό σου χωρίς να νιώσεις άσχημα. Εάν οι φίλες σου έχουν κουραστεί να ακούνε για τη νέα σου δουλειά και τα μαθήματα γιόγκα που έχεις ξεκινήσει, το οικογενειακό τραπέζι είναι το κατάλληλο μέρος για να φλυαρήσεις άφοβα για τον εαυτό σου.

7. Οι γονείς σου θα χαρούν

Πόσο συχνά έχεις την ευκαιρία να δεις τους γονείς σου; Όσο μεγαλώνουμε και αποκτούμε περισσότερες υποχρεώσεις, ο ποιοτικός χρόνος που περνάμε με τους γονείς μας, μειώνεται. Τα Χριστούγεννα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να τους δούμε.

8. Κάθε τραπέζωμα και μία ευκαιρία

Πάντα στο οικογενειακό τραπέζι υπάρχει αυτό ο μακρινός θείος που θα θέλει να σε «βολέψει» και να σου βρει μία δουλίτσα. Ακόμα κι αν εσύ δεν είσαι άνεργη και δεν ψάχνεις για δουλειά, όλο και κάποιον φίλο θα μπορέσεις να βοηθήσεις.

9. Περνάει ο χρόνος και μεγαλώνουμε

Ο καιρός περνάει, συγγενείς φεύγουν από τη ζωή κι εσύ δεν θέλεις να μετανιώσεις που έχασες την ευκαιρία να περάσεις λίγο χρόνο παραπάνω με τη γιαγιά σου ή την αγαπημένη σου θεία.

Τα αγαπάμε τα Χριστούγεννα στο Ladylike

Μια χριστουγεννιάτικη σαλάτα διαφορετική από τις άλλες

Ένα υπογλώσσιο τώρα: Το χριστουγεννιάτικο διαφημιστικό της Victoria’s Secret