ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

8 τρόποι να φας καλά και οικονομικά

Πολύ λανθασμένα, συνδέουμε το καλό φαγητό με το πολύ κόστος. Πράγματι, αν επενδύσεις αρκετά χρήματα σε ένα καλό εστιατόριο, κατά πάσα πιθανότητα, θα φας αρκετά καλά σε ποιότητα (πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις). Ποιος είπε, όμως, ότι το καλό φαγητό συνεπάγεται απαραίτητα και μια περιουσία για ξόδεμα;

Εκτός από το πρώτο και πολύ βασικό που είναι να μάθεις να μαγειρεύεις μόνη σου, ώστε να αποφεύγεις το διαρκές junk food, σου έχουμε 8 τρόπους με τους οποίους μπορείς να τρως καλά και οικονομικά.

1) Αγόραζε τις μάρκες τροφίμων των ίδιων των super markets

Σε γεύση είναι τόσο νόστιμα όσο και τα επώνυμα προϊόντα, με τη διαφορά ότι κοστίζουν πολύ λιγότερο.

2) Χρησιμοποίησε κουπόνια για online αγορές και εκπτώσεις

Πολλές αγορές τροφίμων παρέχουν ειδικές εκπτώσεις και προσφορές στα online καταστήματά τους. Επωφελήσου και άμεσα.

3) Ψώνιζε εποχιακά προϊόντα

Εκτός από πολύ πιο οικονομικά από τα εκτός εποχής, είναι και πολύ πιο υγιεινά. Μπορείς, δε, να αγοράσεις μεγαλύτερες ποσότητες από τις καθημερινές σου ανάγκες και να τα καταψύξεις για μελλοντική χρήση.

4) Επένδυσε σε σημαντικά υλικά που διαρκούν στο χρόνο

Καλό ελαιόλαδο, ιδιαίτερα μπαχαρικά… Αυτά είναι υλικά στα οποία πρέπει να ξοδέψεις λίγα περισσότερα. Εξάλλου, η καλύτερη ποιότητα των υλικών σου, συνεπάγεται και περισσότερη θρεπτική αξία.

5) Φτιάξε λίστα πριν τα ψώνια σου

Δεν υπάρχει πιο ύπουλο πράγμα για την τσέπη σου, από το να πηγαίνεις για ψώνια χωρίς λίστα. Αν το κάνεις, σταμάτα το. Ειλικρινά. Χωρίς λίστα, δημιουργούνται επίπλαστες ανάγκες με το βλέπεις όλα αυτά τα προϊόντα στα ράφια να σε κοιτούν. Λίστα και μάλιστα με ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Tip: εκτός από τη λίστα που είναι πολύ σημαντική, προσπάθησε να μην ψωνίζεις όταν πεινάς. Κακός σύμβουλος η πείνα.

6) Ενσωμάτωσε περισσότερες πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης στο εβδομαδιαίο σου μενού

Τρόφιμα όπως τα ξηρά φασόλια, τα μαυρομάτικα, οι φακές κ.ά. κοστίζουν ελάχιστα σε σχέση με άλλες πηγές πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι), ωστόσο παραμένουν εξαιρετικοί φορείς πρωτεΐνης για τον οργανισμό.

7) Δεν είναι όλες οι κονσέρβες κακές

Τα φασόλια ή ακόμη και τα θαλασσινά είναι τροφές που κονσερβοποιούνται άψογα και διαρκούν για μήνες στο ντουλάπι σου. Είναι μια καλή λύση για περιστασιακό φαγητό, μην το κάνεις και σύστημα όμως.

8) Κάνε τον καταψύκτη τον καλύτερό σου φίλο 

Σοβαρά τώρα, τα περισσότερα φαγητά μπορούν να αντέξουν στον καταψύκτη για εβδομάδες ή και μήνες.