ΥΠΝΟΣ

8 tips για δροσερά βράδια στο σπίτι χωρίς air condition/ανεμιστήρα

Οι ζέστες ξεκίνησαν και η οικονομική σου κατάσταση δε σου επιτρέπει ούτε να αγοράσεις air condition ούτε να πληρώσεις έναν υπέρογκο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Όμως η ζέστη το βράδυ είναι αποπνικτική και δε σε αφήνει να κοιμηθείς.

Πες αντίο στην αϋπνία και τη ζέστη με απλές λύσεις που δε θα επιβαρύνουν την τσέπη σου.

1. Κράτησε το σπίτι όσο δροσερότερο γίνεται

Όπως σου έχω γράψει σε άλλα κείμενα έχω μια γατούλα και η ζέστη είναι ό,τι χειρότερο για τα κατοικίδια. Τι κάνω λοιπόν; Φροντίζω να έχω κλειστά τα παντζούρια στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και να απενεργοποιώ τις ηλεκτρικές συσκευές και τα φώτα ώστε να μην παράγεται ζέστη. Παράλληλα, προτιμώ να μην μαγειρεύω σε φούρνο τις πολύ ζεστές μέρες ώστε να μην ζεσταίνεται το σπίτι και να πλένω τα πιάτα με όσο δροσερότερο νερό γίνεται.

2. Στρώσε δροσερά σεντόνια

Το ζήτημα των σεντονιών είναι σοβαρό για να είσαι δροσερή τα βράδια. Τα ανοιχτόχρωμα σεντόνια φτιαγμένα από φυσικά υφάσματα που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα. Προτίμησε λινά και βαμβακερά σεντόνια.

3. Κοιμήσου έξω

Αν έχεις τη δυνατότητα να κοιμηθείς στο μπαλκόνι ή στον κήπο του σπιτιού σου, κάντο!

4. Κοιμήσου μόνη

Τα πολύ ζέστα βράδια προτίμησε να κοιμηθείς μόνη σου και όχι με τον αγαπημένο σου καθώς όπως μπορείς να καταλάβεις δύο σώματα μαζί αυξάνουν τη ζέστη.

5. Κάνε κρύα ντουζ

Μια ακόμη λύση ως προς τη νυχτερινή ζέστη είναι να κάνεις κρύα ντους. Πρόσεξε, όχι κατεψυγμένο διότι θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

6. Κοιμήσου στο πάτωμα

Αν ήσουν προσεκτική στο μάθημα της φυσικής, θα θυμάσαι ότι ο ζεστός αέρας ανεβαίνει. Εάν σε βολεύει στρώσε στο πάτωμα και κοιμήσου εκεί.

7. Ενυδατώσου

Τις θερμές ημέρες ο οργανισμός έχει περισσότερη ανάγκη από ενυδάτωση για αυτό φρόντισε να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες νερού. Προσοχή! Όχι αναψυκτικών διότι περιέχουν ζάχαρη.

8. Επιχείρηση πετσέτα

Βρέξε πετσέτες και τοποθέτησέ της στο πρόσωπό σου ή σε σημεία του κορμιού σου ώστε να είσαι δροσερή. Μια παραλλαγή είναι να τις βάλεις πριν στο ψυγείο ώστε να είναι ακόμη πιο δροσερή. Το τελευταίο tip μπορείς να το εφαρμόσεις και για το κατοικίδιό σου.