SHOPPING

8 εντυπωσιακά φυτά για να κάνεις δώρο αυτό το Πάσχα

iStock

Είμαστε ήδη στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και εσύ ψάχνεις τα δώρα της τελευταίας στιγμής. Τώρα βρήκες ελεύθερο χρόνο. Τι να κάνουμε.

Και μπορεί φέτος να μην είσαι η οικοδέσποινα της κυριακάτικης μάζωξης, αλλά δεν παύεις να αγχώνεσαι για το δώρο που θα κάνεις στους οικοδεσπότες σου. Με άδεια χέρια δεν γίνεται να πας σε ξένο σπίτι -και επειδή τη δεδομένη στιγμή έχεις πολλά στο μυαλό σου, βρήκαμε για εσένα το τέλειο δώρο που ακούει στο όνομα φυτά.

Παρακάτω, λοιπόν, δημιουργήσαμε για εσένα τη must λίστα με τα 8 πιο εντυπωσιακά φυτά, για να εντυπωσιάσεις με το δώρο σου ως καλεσμένη στο κυριακάτικο τραπέζι του Πάσχα. Και στο κάτω κάτω, άνοιξη έχουμε και τα φυτά ταιριάζουν απόλυτα στο κλίμα -και το mood- της εποχής!

8 εντυπωσιακά φυτά για να κάνεις δώρο στους οικοδεσπότες της Κυριακής του Πάσχα

φυτά
IKEA

SUCCULENT φυτό

SUCCULENT φυτό σε γλάστρα με κασπό, Ροζ
4,29 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Αυτό το φυτό έχει εύκολη φροντίδα και μπορεί να επιβιώσει για αρκετό καιρό χωρίς νερό. Θέλει πότισμα με φειδώ και ηλιόλουστη τοποθεσία. Είναι ευαίσθητo στη μεταφύτευση. Η σκόνη να αφαιρείται τακτικά από τα φύλλα, έτσι ώστε το φυτό να δέχεται όσο το δυνατόν περισσότερο φως.

Ο Κοκοφοίνικας (Cocos nucifera), γνωστός και ως τροπική καρύδα, είναι μέλος της οικογένειας των φοινικοειδών, με καταγωγή την Νοτιοανατολική Ασία και Ειρηνικό. Είναι το νούμερο ένα εξωτικό φυτό για εσωτερικό χώρο. Κύριο χαρακτηριστικό της εμφάνισης του, η καρύδα στην βάση του φυτού, μαζί με τα μεγάλα φύλλα. Είναι απαιτητικός στο ηλιακό φως και δεν αναπτύσσεται ικανοποιητικά υπό σκιά ή υπό συνθήκες συννεφιάς.

Χρειάζεται συχνό πότισμα, περίπου δύο φορές την εβδομάδα. Χρειάζεται συνθήκες υψηλής σχετικής υγρασίας (80-90%). Για την εξασφάλιση της υγρασίας, καλό είναι το ψέκασμα των φύλλων την περίοδο του καλοκαιριού.

Ελιά Bonsai
LOULOUDIA ONLINE

Ελιά Bonsai

Ελιά-Bonsai σε Πήλινο Κασπώ
44,90 € 34,90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η ελιά bonsai σε πήλινο κασπώ αποτελείται από μια κλασική ρίζα της ελιάς, με την ιδιαιτερότητα ότι έχει υποστεί την καλλιέργεια και το κλάδεμα με βάση τη συγκεκριμένη τεχνική. Πρόκειται για ένα μοντέρνο δώρο, εύκολο στην φροντίδα του, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τον οικοδεσπότη σου.

Ο Φίκος (Ficus bengalensis) κατάγεται από την Νότια Ασία. Είναι αειθαλές δέντρο που ζει πολλά χρόνια. Το κυριότερό του χαρακτηριστικό είναι οι τεράστιες, εναέριες ρίζες του. Φτάνει έως και 30 εκατοστά. Έχει μεγάλες ανάγκες σε φως και έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό. Σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους οικοδεσπότες σου.

φυτά
IKEA

BROMELIACEAE Φυτό

Διάμετρος της γλάστρας: 12 εκ. Ύψος του φυτού: 40 εκ.
12,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Θέλει ψέκασμα με νερό μία φορά την εβδομάδα, πότισμα (όχι υπερβολικό) μέσα στο άνοιγμα των φύλλων και φωτεινή τοποθεσία, χωρίς να έρχεται σε άμεση επαφή με το φως του ήλιου. Χώρα προέλευσης: Νότια Αμερική. Χρειάζεται τακτική αφαίρεση της σκόνης από τα φύλλα, έτσι ώστε το φυτό να δέχεται όσο το δυνατόν περισσότερο φως.

φυτά
ANTHEMION FLOWERS

Καλαθάκι με λικέρ και σανσιβέρια

Περιέχει: Λουκούμια, τριαντάφυλλο λικέρ, κουμ κουάτ, πασχαλινή λαμπάδα, πασχαλινά διακοσμητικά, σανσιβέρια
40,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ψάθινο καλαθάκι που περιέχει ένα μπουκάλι λικέρ κουμ κουάτ, ένα κουτί λουκούμια και ένα φυτό σανσιβέρια δημιουργεί την ιδανική σύνθεση για να κάνεις δώρο στο πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής.

CTENANTHE φυτό σε γλάστρα
IKEA

CTENANTHE φυτό σε γλάστρα

Διάμετρος της γλάστρας: 14 εκ. Ύψος του φυτού: 20 εκ.
9,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ενημέρωσε τους οικοδεσπότες σου πως το συγκεκριμένο φυτό με καταγωγή από τη Βραζιλία, χρειάζεται φωτεινό σημείο, χωρίς άμεση επαφή με το φως του ήλιου και τακτική αφαίρεση της σκόνης από τα φύλλα, ώστε να προσλαμβάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα από το φως του ήλιου.

Η Δράκαινα μαρτζινάτα (Dracaena marginata) κατάγεται από την Μαδαγασκάρη. Είναι πολυετές εξωτικό φυτό, εσωτερικού χώρου. Φυτό μεγάλης ανθεκτικότητας, με ξυλώδη κορμό και μυτερά λογχοειδή φύλλα. Φτάνει έως και 2 μέτρα. Προτιμά φωτεινές θέσεις αλλά όχι άμεση ηλιακή ακτινοβολία.