LIFE

7 τρόποι να αξιοποιήσεις τις φλούδες φρούτων και λαχανικών

Το cookbox.gr ξέρει που μπορεί  να φανούν χρήσιμες οι φλούδες! Διάβασε και την επόμενη φορά σκέψου διπλά πριν κάνει την μηχανική κίνηση να τις πετάξεις στον κάδο.

– Οι φλούδες λεμονιού μαζί με λίγο πάγο και λίγο αλάτι βοηθούν στο να γυαλίσουν τα ποτήρια σας! Απλά τρίψτε τις πάνω στα γυαλικά.

– Αντί να καθαρίζετε το βραστήρα σας με χημικά, βράστε νερό, τοποθετήστε μερικές (μέχρι πρότινος άχρηστες) φλούδες λεμονιού μέσα και αφήστε το για μία ώρα. Ξεπλύνετε καλά και ο βραστήρας σας θα είναι καθαρός.

Φτιάξτε λάδι με εσπεριδοειδή: σε ένα γουδί κοπανήστε τις φλούδες διάφορων εσπεριδοειδών και προσθέστε λάδι. Αφήστε το έτσι για έξι ώρες. Μεταφέρετε το μείγμα σε μία καθαρή γυάλα και το αρωματικό σπιτικό σας λάδι είναι έτοιμο!

– Ρίξτε μία φλούδα λεμονιού μέσα στο βαζάκι με τη μαύρη ζάχαρη για να μην κολλάει. Πάρτε τη φλούδα της μπανάνας από τη μεριά της σάρκας και τρίψτε την στο σώμα σας! Έπειτα κάντε ένα ντους – το δέρμα σας θα είναι απαλό.

– Τρίψτε φλούδες από πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ στο πρόσωπό σας για να το τονώσετε.

– Τρίψτε το φλοιό του αβοκάντο στο δέρμα σας για να το ενυδατώσετε.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Cocktail με Gin, Σόδα και Αγγούρι

Δροσερό cocktail με Gin και Φράουλες