ΣΠΙΤΙ

7 πράγματα που είναι πιο βρώμικα από όσο νομίζεις

Ήρθε η ώρα να καθαρίσεις. Ξεκινάς με τα πιάτα στην κουζίνα, μπαίνεις στο δωμάτιο για να ξεσκονίσεις, οδεύεις προς το μπάνιο για να τρίψεις και τελειώνεις με το συμμάζεμα των πεταμένων ρούχων της κρεβατοκάμαρας. Αυτές είναι οι βασικές δουλειές του σπιτιού. Νομίζεις. Γιατί υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν τα καθαρίζεις τόσο συχνά γιατί δεν ξέρεις πόσο βρόμικα είναι.

Σήμερα θα μάθεις ποια είναι αυτά, θα βάλεις πλυντήριο, θα πάρεις σκούπα, σφουγγαρίστα, ξεσκονόπανο, σπρει, σφουγγάρια και θα τα καθαρίσεις. Και δεν θέλω δικαιολογίες.

1. Τα φρεσκοπλυμένα ρούχα

Τα βάζεις στο πλυντήριο και μετά τα έχεις για τουλάχιστον πέντε μέρες κρεμασμένα στην απλώστρα. Ξέρεις πόση σκόνη μαζεύουν; Λοιπόν κάθε φορά που θα τα βάζεις για πλύση, μόλις στεγνώσουν να τα μαζεύεις και να μην τα αφήνεις εκτεθειμένα.

2. Το χαλί

Το πατάς, τρως από πάνω του, περνάει ο σκύλος, παίζουν τα παιδιά. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις πόση βρώμα μαζεύει; Δεν θα το καθαρίζεις μια φορά τον μήνα αλλά κάθε βδομάδα το λιγότερο. Ειδικά αν είστε οικογένεια.

3. Το κουτί των φακών

Μη μου πεις πως είσαι από εκείνους τους τύπους ανθρώπων που καθαρίζουν κάθε μέρα το κουτί των φακών τους και αλλάζουν κάθε μέρα το υγρό. Και μην ακούσω πως πάντα το κλείνεις και ποτέ δεν το αφήνεις εκτεθειμένο γιατί δε θα σε πιστέψω.

Πρέπει να ξεκινήσεις να το πλένεις πιο συχνά και σίγουρα να αλλάζεις υγρό καθημερινά. Το ξέρω είναι δύσκολο αλλά σκέψου πόση σκόνη βάζεις στα μάτια σου. Και μετά αναρωτιέσαι γιατί δεν σου ”κάθεται” ο φακός στο μάτι.

4. Τα ρούχα που μόλις αγόρασες

Μπες για μια φορά στην διαδικασία να σκεφτείς πόσοι άνθρωποι έχουν φορέσει την μπλούζα ή το τζιν που μόλις αγόρασες. Πάμπολλοι. Όσο κι αν θέλεις να το φορέσεις πρέπει πρώτα να το πλύνεις. Μπορεί να πάθεις καμιά αλλεργία, δεν παίζουμε με αυτά.

5. Η μαξιλαροθήκη σου

Κάθε βράδυ που κοιμάσαι το πρόσωπο σου ξεκουράζεται και αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σου. Μην μιλήσω για makeup φαντάζομαι πλένεις το πρόσωπο σου πριν πέσεις στο κρεβάτι. Η μαξιλαροθήκη σου με λίγα λόγια είναι γεμάτη σκόνη και μικρόβια. Δυο φορές την βδομάδα πρέπει να την αλλάζεις.

6. Τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς για να καθαρίζεις

Έχεις καθαρίσει το μπάνιο με χλωρίνη και σφουγγάρι. Βάζεις το σφουγγάρι στην άκρη μέχρι την επόμενη φορά που θα καθαρίσεις. Όχι, μην το κάνεις. Ρίξε το στο πλυντήριο αμέσως μαζί με τα ξεσκονόπανα στους 60 βαθμούς.

7. Το ταμπλό του αυτοκινήτου

Βάζεις τα πόδια σου ή μάλλον τα παπούτσια σου, γέρνεις την μαξιλάρα πίσω και χαλαρώνεις. Το λερώνεις και το καθαρίζεις μια φορά το μήνα που θα το πας στο πλυντήριο αυτοκινήτων. Όχι, θέλει καθημερινά ξεσκόνισμα.