ΓΑΜΟΣ

7 μυστικά για τη σωστή επιλογή της εκκλησίας

Πού λοιπόν με το καλό θα γίνει ο γάμος σας; Το Yes I Do.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, μας δίνει τα φώτα του.

Αν γίνει επαρχία τότε ξέρετε ήδη την εκκλησία, μιας και στην επαρχία οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες και συγκεκριμένες. Αν έχετε τη δική σας ενορία, ή κάποια πολύ αγαπημένη εκκλησία επίσης έχετε ξεμπερδέψει γρήγορα με την επιλογή της εκκλησίας.

Τι κάνετε όμως αν δεν έχετε κάτι από τα παραπάνω;

Tip 1: αν ο γάμος γίνει σε κτήμα το οποίο έχει ξωκκλήσι, τότε δεν έχετε κανένα λόγο να μην το κάνετε εκεί, λιγότερες μετακινήσεις και για εσάς και για τους καλεσμένους σας που πάντα έχουν το άγχος πως θα πάνε από την εκκλησία στη δεξίωση.

Tip 2: αν το μέρος στο οποίο θα κάνετε τη δεξίωση δεν διαθέτει εκκλησία, τότε κοιτάξτε τους πλησιέστερους δήμους/περιοχές. Αν πχ παντρεύεστε στην Κηφισιά και η δεξίωση γίνει στο Golf της Γλυφάδας μάλλον και εσείς και οι καλεσμένοι θα ταλαιπωρηθούν αρκετά. Κοντά και αγαπημένα λοιπόν.

Tip 3: η εκκλησία να έχει χώρο με εύκολο παρκάρισμα, ή δικό της πάρκινγκ, ή κοντά της πάρκινγκ. Πχ γάμος 300 ατόμων στον Άγιο Διονύσιο τον Αεροπαγίτη στο Κολωνάκι δεν ενδείκνυται, εκτός και αν παντρεύεστε 15αύγουστο που το κέντρο είναι άδειο.

Tip 4: αν ο γάμος γίνεται χειμώνα και οι καλεσμένοι είναι πολλοί, τότε σίγουρα πρέπει και ο ναός να είναι αρκετά μεγάλος για να τους χωρέσει όλους. Μην πάθει κανείς κρυοπαγήματα.

Tip 5: Κλιματισμός. Είτε aircondition για καλοκαίρι είτε θέρμανση για χειμώνα. Εξάλλου δεν θέλετε η νύφη να βγει φωτογραφίες μέσα στον ιδρώτα ή με φάτσα που τουρτουρίζει από το κρύο.

Tip 6: ρωτήστε τι ώρα είναι ο προηγούμενος και ο επόμενος γάμος, δεν θέλετε τα μυστήρια να μπερδευτούν μεταξύ τους επειδή οι υπευθυνοι έκαναν λάθος προγραμματισμό των μυστηρίων.

Tip 7: μπορεί το ρύζι να απαγορεύεται μέσα στο χώρο της εκκλησίας, αλλά ψάξτε το γιατί αν είστε ο τελευταίος γάμος της μέρας και δείξετε καλοσύνη, τότε δεν ξέρετε μπορεί και να πετύχατε έναν από τους λίγους παπάδες που θέλουν να χορέψουν τον Ησαϊα με το ρύζι του και με τα όλα του.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I Do.gr

The Winter Bridal Shoes // By Nak Shoes

Ένας… υποβρύχιος γάμος. Ω ναι #aquariumwedding