WATCHLIST

7 λόγοι για να δει μια γυναίκα την απόλυτη αντρική σειρά, True Detective 2

Η περσινή πρώτη σεζόν της σειράς του Nic Pizzolato καθήλωσε το κοινό παγκοσμίως. Το καλογραμμένο σενάριο, οι εκπληκτικές ερμηνείες των Matthew McConaughey και Woody Harrelson, το απόκοσμο περιβάλλον μέσα στο οποίο εκτυλισσόταν η πλοκή και το couleur local των παραλίων της Λουιζιάνα ήταν καθοριστικοί παράγοντες για την τεράστια επιτυχία της.

Οι haters επέμειναν και μετά το τέλος της πρώτης σεζόν ότι η σειρά δεν άξιζε το hype της. Γούστα είναι αυτά. Εμείς διαφωνήσαμε και περιμέναμε με μεγάλη λαχτάρα τον φετινό δεύτερο κύκλο.

Κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα μέσα από τα κανάλια Novacinema προβάλλονται ταυτόχρονα με την Αμερική τα καινούρια επεισόδια της σειράς και σε prime time κάθε Δευτέρα στις 22:00 για να μη χάσεις ούτε σκηνή.

Δε μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι το τηλεοπτικό εγχείρημα του Pizzolato έθεσε νέα standards στις αστυνομικές σειρές, που, σημειωτέον, παράγονται ”με το κιλό” κάθε χρόνο στην αμερικανική ήπειρο, χωρίς συνήθως να φέρνουν κάτι καινούργιο στην οθόνη των σπιτιών μας.

Το σενάριο του φετινού, δεύτερου κύκλου, είναι διαφορετικό από το περσινό. Και οι λόγοι για να παρακολουθήσουμε τη σειρά, πολλοί:

1.Antigone (Ani) Bezzerides. Το όνομα δε σας λέει κάτι, ωστόσο πρόκειται για την αστυνομικό που ενσαρκώνει η Rachel McAdams. Η ελληνικής καταγωγής ντετέκτιβ είναι μια γυναίκα ασυνήθιστη. Κουβαλάει πολλά άσχημα συναισθηματικά κατάλοιπα από την παιδική ζωή της. Παρά ταύτα, προσπαθεί να κάνει τη δύσκολη δουλειά της άψογα. Κι αυτό, στην υπόθεση που της ανατίθεται, είναι κάτι πολύ δύσκολο.

 

2. Colin Farrell. Ο διεφθαρμένος αστυνομικός που υπηρετεί στη διεφθαρμένη πόλη Vinci της Καλιφόρνια και προσπαθεί να βρει την ισορροπία ανάμεσα στον διαλυμένο εαυτό του και την προσωπική του ζωή. Ο Colin παραμένει γοητευτικός και σ’ αυτό το ρόλο, παρότι με το μουστάκι και το καρέ μαλλί θυμίζει εντονότατα τον Λάκη Λαζόπουλο.

 

3. Vince Vaughn. Τον έχουμε συνδέσει με κωμωδίες, φάρσες κι αστείους ρόλους. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δούμε την άλλη ερμηνευτική πλευρά του, αυτή του σκοτεινού, μεσαίου κλίμακας απατεώνα, που προσπαθεί να γίνει μεγαλοαπατεώνας στην ”πρωτεύουσα των απατεώνων”, το Vinci.

 

4. Taylor Kitsch. Ο πολύ ενδιαφέρων ρόλος του ως (ένας ακόμα – μα πόσοι είναι πια) αστυνομικός με αμέτρητα οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα κομποζάρεται ιδανικά με το πανέμορφο παρουσιαστικό του. Λίγο eyecandyδεν έβλαψε ποτέ κανέναν, ειδικά αν εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συναρπαστικού σεναρίου.

 

5. Η νέο-νουάρ σκηνοθεσία, οι φωτισμοί, τα σκοτεινά εναέρια πλάνα του Vinci που φαίνεται πάντα τόσο φωτισμένο, ενώ κάθε αχτίδα ελπίδας για αξιοπρεπή ζωή έχει χαθεί μέσα στις βιομηχανικές του μονάδες και την τοξική του ατμόσφαιρα.

6. Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στον Colin και την McAdams και ιδίως η, διαφαινόμενη, τουλάχιστον, ακεραιότητα του χαρακτήρα της, που, σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά του συναδέλφου της, μας χαρίζει υπέροχους to-the-pointδιαλόγους για την ανθρώπινη ύπαρξη.

7. Η αγωνία για την προαιώνια σύγκρουση καλού και κακού, όπως αποδίδεται μέσα από τα μάτια των τεσσάρων – προς το παρόν – βασικών χαρακτήρων. Και η υποψία ότι η ιδιοσυγκρασία της Antigone θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής. Δείξε τους πώς γίνεται, κορίτσι μου #teamAni.

Για να μην χάνεις τη δεύτερη, συναρπαστική σεζόν του True Detective και να μπορείς να το βλέπεις όποτε επιθυμείς, τα κανάλια Νovacinema σου δίνουν την δυνατότητα εγγραφής και αποθήκευσης μέσω του αποκωδικοποιητή NovaBox+.