LIFE

7 απαραίτητα μαθήματα για να τραβήξεις τις καλύτερες selfies, από τον βασιλιά του είδους

Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι selfies έχουν γίνει παγκόσμια μόδα. Εδώ ολόκληρο Πανεπιστήμιο Οξφόρδης και έδωσε στη λέξη «selfie» το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης λέξης μέσα στο 2013.

Όπως σε κάθε «κίνημα» έτσι και σε αυτό υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζει από το πλήθος. Κάποιος που το κάνει καλύτερα. Άλλοτε επειδή ξέρει τι κάνει και άλλοτε επειδή είναι απλά τυχερός.

O ηθοποιός James Franco έχει αναδειχθεί σε μαιτρ του είδους και των selfie uploads. Μίλησε για αυτή του την ενασχόληση στους NY Times ενώ αποκάλυψε μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας του. To savoirville.gr τα συγκεντρώνει:

1. Οι selfies σου φέρνουν περισσότερους followers

Τα στοιχεία αυτό δείχνουν. Και η αλήθεια είναι πως μάλλον ισχύει. Έχω αρκετούς ανθρώπους που ακολουθώ στο Instagram μόνο και μόνο για να γελάω με τις φωτογραφίες του εαυτού τους. Ε, δε μπορεί να είμαι ο μόνος που το κάνει! Ο Franco βέβαια, υποστηρίζει πως τέτοιου είδους φωτογραφίες δημιουργούν μία οικειότητα ανάμεσα στον χρήστη και τον εικονιζόμενο και για αυτό έχουμε τέτοιο αποτέλεσμα.

2. Οι selfies σου δίνουν περισσότερα likes

Είναι θέμα θάρρους και τόλμης. Αν ανεβάσεις τέτοια φωτογραφία σημαίνει ότι έχεις α…δια! Για αυτό και δικαιούσαι το like το οποίο θα στο μοιράσουν απλόχερα. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως το να είσαι ηθοποιός βοηθάει αρκετά…

3. Η «τέχνη» απωθεί τους followers

Αυτό που υποστηρίζει ο Franco είναι πως μελέτησε την συμπεριφορά των χρηστών του Instagram και κατέληξε πως ζητούν συγκεκριμένο είδους περιεχομένου. Κάτι ρηχό και εύκολο στην προσπέλαση. Με λίγα λόγια ο κόσμος ζητά trash content. Άρα μία κινηματογραφική σκηνή με νόημα ή κάποιοι στίχοι ποιήματος θα μειώσουν δραματικά τους ακόλουθούς σας. Δυστυχώς θα πρέπει να συμφωνήσω…

4. Η προσοχή είναι δύναμη

Στην εποχή μας έτσι έχουν τα πράγματα. Όσο περισσότερα likes έχεις, άρα όσο περισσότερο τραβάς την προσοχή πάνω σου, τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη και η επιρροή σου. Προσαρμόζεσαι λοιπόν ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να τραβάς selfies. Αλήθεια Franco, είμαστε τόσο ματαιόδοξοι τελικά που θυσιάζουμε τα πάντα για μεγαλύτερη δύναμη κι επιρροή;

5. Η στρατηγική «Franco»

Στο άρθρο του ο James Franco τονίζει ένα συγκεκριμένο σημείο λέγοντας πως ναι μεν έχει μπει στη διαδικασία των selfies αλλά χρησιμοποιεί τα social media για να παράγει και ποιοτικό περιεχόμενο στρεφόμενος στην στρατηγική «Ένα κι Ένα». Έτσι για κάθε post σχετικά με κάποιο βιβλίο, πίνακα, ποίημα ή τοπίο δημοσιεύει και μία selfie που είναι περισσότερο αποδεκτή. Κρατάει έτσι την απαραίτητη ισορροπία.

6. Οι selfies μας λένε τι κάνεις real time

Στην ουσία πρόκειται για ένα μέσο επικοινωνίας καινούριας μορφής. Είναι ένας τρόπος να εκφράσεις τα συναισθήματα σου και την ψυχική σου κατάσταση μια δεδομένη χρονική στιγμή. Για την ακρίβεια, παίρνουμε μέρος σε ένα «Very Big, Big, Big Brother»!

7. Ο καλύτερος πρόλογος

Ο Franco δηλώνει δυσαρεστημένος όταν μπαίνει σε ένα προφιλ των social media και δε βλέπει selfies του «ιδιοκτήτη». Γιατί; Πολύ απλά επειδή οι πληροφορίες από αυτόν είναι ελλιπέστατες. Πώς θα καταλάβει ποιον έχει «απέναντί» του; Για αυτό κόσμε, ΤΡΑΒΑΤΕ SELFIES!

Διαβάστε επίσης στο savoirville.gr

Βάλε τα flat σου!

Το Cosmopolitan και η ιστορία του!