TRAVEL

6+1 παραλίες στα Επτάνησα ό,τι πρέπει για παιδιά

Unsplash

Παρόλο που δεν ασπάζομαι την άποψη ότι οι προορισμοί χωρίζονται σε κατηγορίες του τύπου για ξέφρενα πάρτι, για ζευγάρια, για παρέες κτλ., αληθεύει το γεγονός ότι υπάρχουν νησιά στα ελληνικά, χωρικά ύδατα που είναι πιο φιλικά για οικογένειες. Και αυτό γιατί μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλης της οικογένειας, ταυτόχρονα. Τα Επτάνησα βρίσκονται ξεκάθαρα ανάμεσά τους.

Τα τιρκουάζ νερά, η πυκνή βλάστηση που φτάνει ως το κύμα και οι απέραντες παραλίες με τη χρυσή αμμουδιά και τα απόκρημνα βράχια που τους προσθέτουν απόκοσμη ομορφιά, κλέβουν τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων και συνθέτουν το ιδανικό πακέτο οικογενειακών διακοπών. Και επειδή οι παραλίες είναι το πρώτο πράγμα που ψάχνει ο καθένας μας όταν κανονίζει διακοπές, οι παρακάτω 7 παραλίες που κοσμούν τα Επτάνησα είναι ιδανικές για οικογένειες και υπόσχονται στιγμές ηρεμίας, χαλάρωσης και ατελείωτα παιχνίδια στη θάλασσα. Τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά.

Ποτέ πριν το ταξίδι με παιδιά στο αεροπλάνο δεν ήταν τόσο εύκολο. Αυτό το καλοκαίρι μπορείς να ταξιδέψεις με όλη την οικογένεια σε έναν από τους 160 προορισμούς της AEGEAN, κάνοντας την κράτησή σου εδώ.

Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων και στην ακτογραμμή της κρύβει παραλίες εξωτικής ομορφιάς με νερά στο χρώμα του σμαραγδιού και απέραντες, χρυσές αμμουδιές.

Πλατύς Γιαλός

Ο Πλατύς Γιαλός αποτελεί φυσική προέκταση της παραλίας Μακρύς Γιαλός και κλέβει τις εντυπώσεις με την ξανθή άμμο και τα καταπράσινα πεύκα που αγκαλιάζουν την παραλία.

iStock

Τα νερά είναι ρηχά, διαυγή και δροσερά ενώ το πλάτος της παραλίας (εξού και το όνομά της) είναι αρκετά μεγάλο. Η παραλία διαθέτει ναυαγοσώστη και ράμπα πρόσβασης ΑμέΑ.

Επτάνησα: Κέρκυρα

Στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας και κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές, βρίσκεται το νησί των Φαιάκων, η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα. Ανάμεσα στις οικογενειακές παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς αν βρεθείς στο νησί, συγκαταλέγονται οι 2 παρακάτω.

Αρίλλας

Χωρίς πολυκοσμία, με ρηχά νερά και άμμο, η παραλία Αρίλλας είναι κατάλληλη για οικογενειακές εξορμήσεις. Επίσης, προστατεύεται από τους ανέμους καθώς βρίσκεται σε κλειστό κόλπο. Η παραλία είναι οργανωμένη.

Παραλία Αγίου Γορδίου

Στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας στην περιοχή της Λευκίμμης, η μη-τουριστική παραλία του Αγίου Γορδίου είναι ιδανική για χαλάρωση στην παραλία χωρίς πολύ κόσμο. Είναι, δηλαδή, ιδανική παραλία για οικογένειες που προτιμούν την ησυχία όταν κάνουν το μπάνιο τους. Τα νερά της βαθαίνουν σταδιακά χωρίς απότομες αλλαγές.

Ζάκυνθος

Η Travel έκδοση του National Geographic κατέταξε το συγκεκριμένο νησί των Επτανήσων ανάμεσα στα ιδανικά, ελληνικά νησιά για οικογένειες με παιδιά για το 2022. «Όταν υπάρχουν γαλάζιες θάλασσες, μαλακή άμμος και μέρη άγριων δασών για εξερεύνησης, τα μικρά θα είναι χαρούμενα και απασχολημένα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι η Ζάκυνθος έχει την δική της φήμη για οικογενειακές αποδράσεις. Οι παρακάτω παραλίες θα σε πείσουν ως προς αυτόν τον ισχυρισμό.

Πόρτο Ζόρο

Το Πόρτο Ζόρο είναι σίγουρα ανάμεσα στα καμάρια των Επτανήσων. Το όνομά της έχει ιταλικές ρίζες (Porto Azzuro) και οφείλεται στο έντονο μπλε χρώμα των νερών της.

επτάνησα iStock

Η παραλία καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας, καθώς διαθέτει ταβέρνες και beach bars. Η πυκνή βλάστηση και οι ογκόλιθοι στα δεξιά της θάλασσας χαρίζουν στο τοπίο άγρια ομορφιά.

Παραλία Μπανάνα

Στη λίστα με τις family-friendly παραλίες των Επτανήσων προστίθεται και η παραλία Μπανάνα που καλύπτει όλα τα γούστα. Τα καθαρά, κρυστάλλινα και ρηχά νερά της, η χρυσαφένια άμμος, το μεγάλο μήκος και πλάτος που διαθέτει, καθώς και τα οργανωμένα σημεία της (υπάρχουν και ανοργάνωτα), κάνουν την παραλία άνετη και ιδανική για παιδιά. Όταν φυσάει είναι σχετικά εκτεθειμένη στον άνεμο.

Κύθηρα

Το νησί της Αφροδίτης που αποτελεί το νοτιότερο σημείο των Επτανήσων και βρίσκεται στην είσοδο του Λακωνικού κόλπου, είναι ιδανικό για οικογενειακές αποδράσεις. Η εξωτική παραλία Διακόφτι θα σε πείσει.

Διακόφτι

Τα γαλαζοπράσινα, ρηχά, κρυστάλλινα και καθαρά νερά της είναι ιδανικά για ασφαλές κολύμπι, ενώ η λευκή αμμουδιά είναι ό,τι πρέπει για παιχνίδια με κουβαδάκια και χτίσιμο κάστρων. Η παραλία έχει εύκολη πρόσβαση, καθώς ο δρόμος είναι ακριβώς δίπλα της.

επτάνησα iStock

Επτάνησα: Λευκάδα

Η Λευκάδα βρίσκεται ανάμεσα στα kids-friendly νησιά του Ιονίου. Το γεγονός πως την προσεγγίζεις οδικώς αλλά και οι απάνεμες, τιρκουάζ παραλίες της είναι ανάμεσα στους λόγους που συνθέτουν την ιδανική οικογενειακή κατάσταση στο νησί.

Νικιάνα

Στα ανατολικά της Λευκάδας, μεταξύ Λυγιάς και Νυδριού και 9 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας, βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός Νικιάνα. Οι παραλίες της περιοχής διατηρούν τον γραφικό χαρακτήρα τους παρά την τουριστική οργάνωση.

Οι μικρές, απάνεμες και ρηχές παραλίες της περιοχής είναι ιδανικές για να κάνουν τα παιδιά βουτιές και παιχνίδια στην άμμο, όσο οι γονείς κάνουν ηλιοθεραπεία και απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές με φόντο το καταπράσινο, λευκαδίτικο τοπίο, κάτω από τη σκιά των δέντρων.