LIFE

6 βήματα για να σηκώσεις την κολλητή σου απ’ τα πατώματα

Έφτασε του χωρισμού η ώρα. Όχι του δικού σου, αλλά της κολλητής σου. Χώρισε, έκλαψε και άκουσε ο,τι τραγούδι χωρισμού υπάρχει. Μπορεί να έχει περάσει καιρός και ο χωρισμός να έχει κάνει τον κύκλο του αλλά εκείνη κυλιέται ακόμα στα πατώματα. Ως φίλη σωστή έφτασε η ώρα να λάβεις δράση και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Από την Κατερίνα Νανοπούλου

Όσο και να θες να την αρπάξεις από το μαλλί, να την ταρακουνήσεις και να της πεις να συνέλθει προσπάθησε να αντισταθείς στο ένστικτό σου και δοκίμασε μία πιο συντηρητική προσέγγιση. Βήμα- βήμα, η κολλητή σου θα καταφέρει να πετάξει τις πιτζάμες και να βγει στον έξω κόσμο για να συνειδητοποιήσει ότι δεν χρειάζεται να πει «αντίο ζωή» για έναν χωρισμό.

Βήμα 1ο: Άκουσε την

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να βγει ούτε από την φόρμα της γυμναστικής της, πόσο μάλλον να βγει από το σπίτι της. Πάρε ένα μπουκάλι κρασί και έναν κουβά παγωτό και πήγαινε από το σπίτι της. Καθίστε στον άνετο καναπέ και άφησε την να σου πει τον πόνο της. Το μόνο που χρειάζεται σε αυτή τη φάση είναι να τα βγάλει από μέσα. Άσε την να κλάψει, να ουρλιάξει και να το βγάλει από μέσα της. Δεν χρειάζεται ούτε συμβουλές να της δώσεις, ούτε να το συζητήσεις μαζί της. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη ανάγκη η φίλη σου είναι να την ακούσει κάποιος.

Βήμα 2ο: Δείτε ταινίες

Αφού πιείτε και συζητήσετε ξεκινήστε την ταινιοθεραπεία. Βάλτε να παίζουν όλες αυτές οι ρομαντικές ταινίες που έχουμε αγαπήσει και μας δείχνουν ότι η αγάπη βρίσκεται εκεί έξω.

Σε αυτή τη φάση δεν είναι κακό να την αφήσεις να ονειροπολήσει για λίγο και να σκεφτεί ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Άσε που οι ταινίες αυτές είναι μία καλή αφορμή για να εντοπίσετε όλα τα στραβά που είχε ο πρώην της. Αυτό πάντα βοηθάει!

Βήμα 3ο: Πήγαινέ την για ψώνια

Όταν θα είναι έτοιμη να βγει επιτέλους από το σπίτι και ειδικά μετά από έναν επίπονο χωρισμό το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει κανείς είναι μια ανανέωση. Και ανανέωση για μια γυναίκα σημαίνει καινούρια ρούχα και παπούτσια. Πηγαίνετε στα μαγαζιά και κοιτάξτε διεξοδικά όλα τις βιτρίνες. Ακόμα κι αν δεν μπορεί να ψωνίσει πολλά πράγματα (είναι και χαλεποί οι καιροί), προέτρεψε την να δοκιμάσει τα πάντα και φυσικά μην ξεχάσεις να της τονίσεις πόσο κούκλα είναι.

Βήμα 4ο: Μην την αφήσεις να κάνει σπασμωδικές κινήσεις

Και όταν μιλάμε για κινήσεις πανικού και απερισκεψίες εννοούμε μη βάψει τα μαλλιά της κατακόκκινα και τα κόψει α λα γκαρσόν. Στα πλαίσια της ανανέωσης που είπαμε και προηγουμένως είναι πολύ πιθανό να θέλει μία μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της. Επειδή είναι πιθανό να μη σκέφτεται λογικά, προσπάθησε να συγκρατήσεις τέτοιες εκδηλώσεις αυθορμητισμού και να την πείσεις να σκεφτεί πολύ προσεκτικά πριν κάνει μία αλλαγή που θα μετανιώσει αργότερα.

Βήμα 5ο: Έχε πάντα μια ιδέα

Μετά τα ψώνια και την ανανέωση έρχεται η έξοδος, δεν χρειάζεται να κολυμπήσετε αμέσως στα βαθιά. Το βασικό είναι να μην την αφήνεις πολύ μόνη της γιατί το μόνο που θα κάνει είναι να σκέφτεται τα ίδια και τα ίδια και πάνω στη μιζέρια και τη θλίψη της μπορεί να κάνει κάποια κίνηση που θα τη μετανιώσει, όπως να του στείλει μήνυμα ή να πάει κάτω από το σπίτι του. Πρότεινε της να πάτε σινεμά, θέατρο, για καφέ, ακόμα και για τρέξιμο ή κάποια άλλη γυμναστική. Με αυτόν τον τρόπο θα τη βοηθήσεις να αποσπάσει την προσοχή και να ξεχαστεί.

Βήμα 6ο: Έξοδος και φλερτ

Ίσως και το πιο καθοριστικό βήμα. Όταν πλέον έχεις κάνει όλα τα παραπάνω και η κολλητή σου είναι έτοιμη, πήγαινέ την για ποτό και φλερτ. Είναι σημαντικό αυτή η έξοδος να γίνει τη σωστή στιγμή. Εάν γίνει πολύ γρήγορα μετά τον χωρισμό, το πιθανότερο είναι ότι θα βρίσκει κι από ένα ελάττωμα σε όποιον βλέπει. Εάν, όμως, γίνει τη σωστή στιγμή, μία τέτοια έξοδος θα της δώσει να καταλάβει πόσοι άλλοι ωραίοι άντρες κυκλοφορούν εκεί έξω. Μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμη να μπει σε μία καινούρια σχέση αλλά λίγο αθώο φλερτ δεν έβλαψε κανέναν. Μερικά βλέμματα, ένα χαμόγελο και ένα σφηνάκι κέρασμα αρκούν για να ανέβει η αυτοπεποίθησή της και να διαπιστώσει η κολλητή σου ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άλλο εκεί έξω που μπορεί να είναι το άλλο της μισό.

Μας αρέσουν οι συμβουλές στο Ladylike

Πώς να ξυπνήσεις χωρίς ξυπνητήρι

Τα πέντε μεγάλα λάθη στην αποταμίευση