ΣΠΙΤΙ

6 tips για καλύτερο καθάρισμα

Ταλαιπωρείσαι κάθε φορά που πρέπει να καθαρίσεις το σπίτι και λοιπά αντικείμενα; Διάβασε αυτά τα tips και το μόνο σίγουρο είναι πως θα διευκολύνουν τη ζωή σου.

Ρούχα

Μια παγίδα στην οποία πέφτουμε αρκετές γυναίκες είναι να τοποθετούμε περισσότερη ποσότητα μαλακτικού ή απορρυπαντικού από την ενδεδειγμένη. Αυτό δεν κάνει καλό ούτε στα ρούχα αλλά ούτε και στο δέρμα. Οπότε πάντα να ακολουθείς αυστηρά τις μεζούρες πλύσης και μόνο στην περίπτωση που το πλυντήριο είναι φορτωμένο ή τα ρούχα αρκετά βρώμικα μπορείς να βάλεις λίγη παραπάνω ποσότητα.

Χαλιά και ταπετσαρίες

Άλλο ένα λάθος που κάνουμε αρκετές φορές είναι να ψεκάζουμε με καθαριστικά τους λεκέδες πάνω στα χαλιά καθώς υπάρχει μεγάλη περίπτωση να καταστραφούν. Ψέκασε ένα ύφασμα και τρίψε ελαφριά τον λεκέ μέχρι να φύγει. Αμέσως μετά, πάρε ένα καθαρό πανί με νερό και ξέπλυνε με προσοχή το συγκεκριμένο σημείο.

Παράθυρα

Απόφυγε να καθαρίζεις τα τζάμια του σπιτιού σου τις ηλιόλουστες μέρες διότι θα στεγνώσουν γρήγορα και θα αφήσουν λεκέδες. Προτίμησε να καθαρίσεις τα παράθυρα τις συννεφιασμένες μέρες. Ξεκίνησε να καθαρίζεις από το πλαίσιο μέχρι τα τζάμια με ένα πινέλο. Αυτό θα βοήθησει ώστε να μη γίνει λάσπη όταν θα χρησιμοποιήσεις υγρό καθαρισμού. Επίσης, αντί για απλό χαρτί μπορείς να χρησιμοποιήσεις εφημερίδα και ολοκλήρωσε με ένα πανί από μικροΐνες για τέλειο αποτέλεσμα.

Ποτήρια, πιάτα και σκεύη

Ξέχνα την τεχνική του τέτρις όταν τοποθετείς τα πιάτα και τα λοιπά σκεύη στο πλυντήριο πιάτων. Απόφυγε να βάζεις το ένα σκεύος μέσα στο άλλο αφού δε θα πλυθούν σωστά. Επίσης, μην μπλέκεις ασημένια και μεταλλικά κουτάλια και πιρούνια. Επιπλέον, μη στοιβάζεις τα πιάτα γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα καθαριστούν. Τα αρκετά βρώμικα αντικείμενα φρόντισε να τα τοποθετείς χαμηλά και στο κέντρο του πλυντηρίου ώστε να είναι κοντά στο σημείο όπου εκτοξεύεται το νερό.

Κουρτίνα μπάνιου

Βρώμισε η κουρτίνα του μπάνιου σου; Μην την πετάξεις. Τοποθέτησέ τη στο πλυντήριο ρούχων, επίλεξε υψηλή θερμοκρασία νερού και απαλή πλύση. Μαζί με την κουρτίνα βάλε παλιές πετσέτες και μόλις ολοκληρωθεί η πλύση άπλωσε την κουρτίνα ή αν έχει στεγνωτήριο άστη για ένα λεπτό.

Συσκευές

Δε θέλω να σε τρομάξω αλλά κάπου θα το έχεις ακούσει. Τα κινητά τηλέφωνα, τα tablets και τα mp3 είναι μεγάλη εστία μικροβίων. Το να ψεκάσεις πάνω τους καθαριστικό υγρό δεν είναι και η καλύτερη ιδέα αφού το πιο πιθανό είναι να καταστραφούν. Προτίμησε ένα πανάκι με μικροΐνες ώστε να φύγουν οι δαχτυλιές από τις οθόνες αφής και κάθε φορά που χρησιμοποιείς κάποιο από αυτές τις συσκευές να πλένεις τα χέρια σου.

Πηγή: Goodhousekeeping.com

Διάβασε επίσης στο Ladylike.gr

15 οικονομικές DIY ιδέες διακόσμησης

Τα πιο μεγάλα λάθη που κάνουμε στο πλύσιμο των ρούχων