TIPS

6 θαυματουργά πράγματα που κάνει η φλούδα μπανάνας. Τώρα δεν θα την πετάς

Unsplash

Το φρούτο που δεν λείπει από τη διατροφή σου όλο τον χρόνο. Το ιδανικό σνακ για το γραφείο, το τέλειο συστατικό για γλυκά και smoothie (πόσα banana breads φάγαμε στην καραντίνα!).

Έχεις μάθει να την ξεφλουδίζεις σωστά αλλά κάνεις ένα λάθος. Πετάς αμέσως τη φλούδα μπανάνας αγνοώντας ότι έχει πολλές θαυματουργές χρήσεις, που ξεπερνούν τη διατροφή. Δες τι σου προσφέρει και κάτι μου λέει ότι δεν θα την πετάς αμέσως.

Η φλούδα μπανάνας γυαλίζει τα παπούτσια σου

Ο πιο φυσικός τρόπος να έχεις λαμπερά και πεντακάθαρα δερμάτινα παπούτσια. Τρίψε με το εσωτερικό της φλούδας και θα φύγουν τα πάντα. Αφαίρεσε με ένα πανάκι ό,τι μείνει και είσαι έτοιμη.

Ενυδατωμένες πατούσες

Αν έχεις το ίδιο πρόβλημα με εμένα, επειδή περπατάς μονίμως ξυπόλητη, ενυδάτωσε τις ξηρές φτέρνες σου με το εσωτερικό της φλούδας. Είναι θαυματουργό γιατί έχει αμινοξέα και βιταμίνες A, C και Ε. Επανάλαβε για μερικές μέρες.

Αντίο τσιμπήματα από έντομα

Παλιό παραδοσιακό φάρμακο. Η μπανάνα είναι γεμάτη με πολυσακχαρίτες, οι οποίοι μειώνουν το πρήξιμο και τις φλεγμονές. Τρίψε απαλά και θα φύγει η φαγούρα.

Αντίο και ακμή

Η φλούδα μπανάνας έχει αντιβακτηριακά συστατικά που αντιμετωπίζουν γρήγορα τα σημάδια και αποτρέπουν την εμφάνιση νέων. Τρίψε με το εσωτερικό φλούδας από μία ώριμη μπανάνα αφού κάνεις έναν ήπιο καθαρισμό. Άφησέ το για 5-10 λεπτά και ξέπλυνε καλά. Μπορείς να το κάνεις αρκετές φορές μέσα στη μέρα αλλά όχι σκληρά.

Λίπασμα για τα φυτά

Καλά διάβασες. Όταν βλέπεις το φυτό σου να αποδυναμώνεται, τρίψε τα φύλλα με τη φλούδα και μετά θάψε την με το χώμα μέσα στη γλάστρα. Εναλλακτικά, φτιάξε ένα τσάι από φλούδα. Γέμισε μία κανάτα με νερό και πολλές φλου΄δες για 2-3 μέρες στον ήλιο. Πότισε τα φυτά σου και το κάλιο θα δυναμώσει το φυτό.

Μαγείρεψε κρέας με τη φλούδα μπανάνας

Παραμένουμε στη φλούδα και δεν μιλάμε για κάποια συνταγή, αλλά για ένα κόλπο που μάλλον δεν ξέρεις. Η φλούδα μπανάνας δίνει υγρασία στο κρέας. Αν το θέλεις λοιπόν πιο ζουμερό, ρίξε 1-2 φλούδες στο τηγάνι ή την κατσαρόλα πριν μαγειρέψεις. . Αν φτιάχνεις κάτι που ξεραίνεται εύκολα, άπλωσε φλούδες από πάνω όση ώρα μαγειρεύεται.