ΒΟΤΑΝΑ

6 μυρωδικά που μπορείς να καλλιεργήσεις εύκολα στο μπαλκόνι σου

Pexels

Τα μυρωδικά, αυτά τα αρωματικά φυτά που σίγουρα χρησιμοποιείς στην κουζίνα σου, όχι μόνο είναι απαραίτητα στη διατροφή μας καθώς περιέχουν θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι το μυστικό που ανεβάζει το επίπεδο στη γεύση του φαγητού μας. Από την άλλη, είμαι σίγουρη ότι κι εσύ προτιμάς τα φρέσκα από τα αποξηραμένα κι αν δεν το ήξερες, μπορείς να καλλιεργήσεις πολύ εύκολα τα δικά σου, στο ίδιο σου το μπαλκόνι. Πού χρόνος να τρέχεις στο μπακάλικο ή το supermarket;

Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος να έχεις φρέσκα μυρωδικά κυριολεκτικά έξω από την πόρτα σου. Πώς αλλιώς; Δημιουργώντας εύκολα και οικονομικά έναν κήπο με βότανα. Η καλύτερη επένδυση που θα κάνεις στο μπαλκόνι σου, ξεκάθαρα. Αυτό σημαίνει πως ανά πάσα ώρα και στιγμή, από την άνεση του σπιτιού σου, θα έχεις φρέσκα μυρωδικά. Η Μεσόγειος στο πιάτο σου.

Στο ρεζουμέ, ο τρόπος να δημιουργήσεις τον δικό σου κήπο στο μπαλκόνι, είναι αρκετά εύκολος και οι επιλογές πολλές, ανάλογα με τον χώρο που διαθέτεις. Ένα παρτέρι, μία ζαρντινιέρα, μικρές γλάστρες με πιατάκια ή ακόμα και μία παλέτα βρίσκονται ανάμεσα στις επιλογές σου για να ξεκινήσεις τη σπιτική καλλιέργεια. Εξοπλίσου με φρέσκο χώμα (κατά προτίμηση κομπόστ), φτυάρια κι ένα σκαλιστήρι και είσαι έτοιμη.

Extra tips: Πριν ξεκινήσεις να φυτεύεις, θυμήσου να απλώσεις μία στρώση από χαλίκι στο κάτω μέρος της γλάστρας, ώστε να γίνεται καλύτερη αποστράγγιση του νερού κατά το πότισμα. Επίλεξε μία ηλιόλουστη τοποθεσία, καθώς προτιμούν σημεία με ήλιο, προφυλαγμένα από την παγωνιά του χειμώνα και τους δυνατούς ανέμους. Μην ξεχάσεις, επίσης, να ποτίζεις τα μυρωδικά σου συχνά, καθώς χρειάζονται αρκετό στο νερό.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τη λίστα με τα εύκολα καλλιεργήσιμα μυρωδικά, που δεν θα σε παιδέψουν καθόλου. Θα μοσχομυρίζει το σπίτι.

Βασιλικός

Μαϊντανός

Δυόσμος

Δεντρολίβανο

Θυμάρι

Κόλιανδρος

Ρίγανη

Άνηθος