LIFE

6 λόγοι που δεν αντέχω τις φοιτητικές εκλογές

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία: φοιτητικές εκλογές, μαλλιοτραβήγματα, τσακωμοί, κακίες. Με αηδιάζουν όλα αυτά.

Απο την Σάββια Σιάτη

Κάθε Μάιο θα ήθελα να πήγαινα ένα ταξίδι. Όχι μακρινό, κάπου μακριά από την Αθήνα η έστω να ήμουν άρρωστη ή έστω να είχα κατάθλιψη, κάτι οτιδήποτε.  Φέτος σκέφτηκα να κλείσω να πάω κανένα νησάκι, καμία Πάρο, Σαντορίνη, Ύδρα(όπου να’ ναι). Μιας και ο καιρός άνοιξε λέω να φύγω για ένα τριήμερο( εκείνη την μέρα και μόνο). Όσες πιστές προσέλθετε, εγώ σας καταλαβαίνω!

Είτε ελληνικές, είτε κυπριακές φοιτητικές τις αηδιάζω. Το είπα και θα το ξαναπώ. Και ναι εσύ που είσαι υπέρ των εκλογών θα αρχίσεις να μου λες πως δεν είμαι ενεργή πολίτης, πως δεν βοηθάω την χώρα μου, τους συμφοιτητές μου και μπλα μπλα μπλα. Άσε με να σου πω, όμως, για όλα αυτά που με κάνουν να τρέχω μακρυά τους. Να σου πω όλα αυτά που δεν αντέχω σε αυτές. Αν ήταν όλα αλλιώς, δε θα ήμουν αποστασιοποιημένη. Όμως… τα πράγματα έχουν έτσι.

1. Δεν αντέχω τους τσακωμούς

 

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, διαφορετικά πιστεύω και πρέπει να τα δεχτείς. Τι σημαίνει πρέπει να του την πω; Να τον λιώσω, να τον ξεφτιλίσω απλά επειδή θέλω να επικρατήσει αυτό που πιστεύω εγώ. Αυτό είναι καθαρά εγωιστικό! Πρέπει, δηλαδή, να πω τα χειρότερα λόγια για κάποιον, για να βγω από πάνω ή να τραβήξω την Μαρία από τα μαλλιά και να ξεκατινιαστώ;

2. Δεν αντέχω το πρήξιμο

Εντάξει, είπαμε είναι ωραίο μερικές φορές να σε κυνηγάνε, να σε φλερτάρουν( φυσικά ως ένα σημείο πριν γίνει ψυχολογικό θρίλερ) αλλά όχι να σε κυνηγάνε για να ψηφίσεις την παράταξη τους. Να κάθεσαι στον καναπέ σου, να ξαπλώνεις και να βαράνε τηλέφωνα και κουδούνια επειδή το αποφάσισαν εκείνοι πως σήμερα είναι η μέρα να σου μιλήσουν ή επειδή δεν τους απάντησες.

3. Δεν μου αρέσει να μου επιβάλουν να κάνω κάτι

“Ένας ξάδελφος μου και μπήκε στο ψηφοδέλτιο. Λογικό δεν είναι να τον στηρίξω και να τον ψηφίσω;” Όχι, όχι δεν είναι λογικό. Είναι γελοίο! Μπορείς να στηρίξεις τον ξάδελφό σου σε άλλα τόσα στη ζωή το. Αν δεν πιστεύεις σε εκείνα που πιστεύει αυτός τότε γιατί να τον στηρίξεις; Αλλά θα το κάνεις γιατί θα σε αναγκάσει η μητέρα σου ή κάποιος συγγενείς σου επειδή θα προσβάλλεις την οικογένεια σου. Αν δεν τον έχεις ψηφίσει, το σόι σου είναι πολύ πιθανό να αντιδράσει όπως θα αντιδρούσε αν είχες ερωτευτεί τον Τσαρλς Μάνσον.

4. Δεν μου αρέσει να με εκμεταλλεύονται

Ούτε στη φιλία, ούτε στις σχέσεις, ούτε στο σεξ, ούτε στην δουλειά και φυσικά ούτε και στις εκλογές. Δε μου αρέσει να με εκμεταλλεύονται. Εκνευρίζομαι με τους ανθρώπους που ”ξαφνικά” θέλουν να γίνουν φίλοι σου, τους αρέσουν τα μαλλιά σου, το κολιέ σου μέχρι και το βρακί σου που δεν το είδαν καν!

5.Θέλω να έχω το δικαίωμα να μην ψηφίσω

 

”Δικαίωμα μου να γυρνώ στο σπίτι τα χαράματα” και αν δεν πιστεύω πως αξίζει κάποια από τις παρατάξεις ή κάποιος γενικότερα, έχω το δικαίωμα να μην ψηφίσω. Η απόφαση δική μου.

6. Δεν μου αρέσει να πηγαίνω εκεί και να με ακολουθούν σαν κατσαρίδες

Πραγματικά η μέρα των εκλογών είναι σαν να σε κυνηγάνε Ορκς στο Lord of the Rings για να σε φάνε. Μόλις μπεις στη πύλη ξεκινάνε όλοι όσοι σε γνωρίζουν να έρχονται προς το μέρος σου. Λευκό να ρίξεις στο τέλος. Είναι ότι καλύτερο για να τους την σπάσεις και εσύ!