ΦΥΤΑ

6 ανθεκτικοί και εντυπωσιακοί κάκτοι για δημιουργήσεις τον πιο boho κήπο

iStock

Έχω την εντύπωση πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, η παρεξήγηση και η υποτίμηση που «χτυπούν» τους κάκτους, εξασθενούν σιγά σιγά. Οι κάκτοι έχουν αρχίσει να κερδίζουν την αναγνώριση και την αγάπη που τους αξίζει και δεν παίρνω ως παράδειγμα μόνο τον εαυτό μου (γιατί τώρα τους λατρεύω), αλλά και τα μαγαζιά που επισκέπτομαι. Οι κάκτοι αποτελούν, πλέον, αναπόσπαστο μέρος της διακόσμησης και της αρχιτεκτονικής τοπίου και δίνουν την πιο φινετσάτη, boho αύρα όπου και αν τοποθετηθούν. Μία βόλτα από το Pinterest (και συγκεκριμένα αν πληκτρολογήσεις cactus aesthetic) θα σε πείσει.

Αρχικά, το γεγονός πως οι κάκτοι -στο μεγαλύτερο ποσοστό τους- ευδοκιμούν σε θερμά και ξηρά μέρη, τους κατατάσσει ανάμεσα στα must φυτά για τον κήπο σου τώρα το καλοκαίρι -και πραγματικά δεν θα σε παιδέψουν καθόλου από θέμα φροντίδας. Επειδή, λοιπόν, αυτή η περίοδος του χρόνου χαρακτηρίζεται από παρόμοιες συνθήκες (δηλ. ζέστη και ξηρασία), αυτοί οι κάκτοι αξίζουν μία θέση στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου. Τσέκαρε τους παρακάτω και δεν υπάρχει αμφιβολία να μην γίνεις ένας από τους #cactuslover αυτού του κόσμου. Διαλέγεις αυτούς που ταιριάζουν στα δικά σου γούστα!

Κάκτος beavertail/Optunia basilaris

Ο κάκτος beavertail που θα τον βρεις και ως Opuntia basilaris, είναι ένα είδος κάκτου που ευδοκιμεί στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Βρίσκεται κυρίως στις ερήμους Mojave, Anza-Borrego και Colorado, καθώς και στο ευρύτερο οροπέδιο του Colorado και το βορειοδυτικό Μεξικό. Μπορεί να προσγειωθεί και στον κήπο σου.

Μυρτιλλόκακτος ο γεωμετρικός

Οι κάκτοι για τον κήπο σου περιλαμβάνουν και τον Μυρτιλλόκακτο τον γεωμετρικό, ο οποίος εντυπωσιάζει με τον σχήμα του και αδιαμφισβήτητα θα κλέψει την παράσταση στον κήπο σου. Το γαλαζοπράσινο χρώμα του είναι όλα τα λεφτά.

Χρυσός κάκτος

Οι κάκτοι έχουν γενικότερα μεγάλη ποικιλία στα σχήματά τους και ο παρακάτω, ονόματι Χρυσός Κάκτoς -που παραδοσιακά ευδοκιμεί στο Μεξικό- είναι must για τον κήπο σου.

Οπούντια, ευρύτερα γνωστή και ως φραγκοσυκιά

Μπορεί οι καρποί της φραγκοσυκιάς να χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στον κόσμο της γαστρονομίας, αλλά αυτός ο κάκτoς μπορεί να βρεθεί άνετα και στον κήπο σου. Θα απογειώσει την boho αισθητική που θες να πετύχεις. Ξεκάθαρα!

Η φραγκοσυκιά παράγει τα γνωστά σε όλους μας φραγκόσυκα, που χρησιμοποιούνται για καραμέλες, ζελέ, ποτά και γλυκό του κουταλιού. Ταυτόχρονα, βέβαια, αποτελεί μία stylish προσθήκη στη διακόσμηση του κήπου σου. Μην τα ξαναλέμε.

Κάκτος rattail

Μπορεί ο παρακάτω κακτάκος να μοιάζει με πολλές ουρές ποντικιών (εξού και τ’ όνομά του), αλλά η ομορφιά του είναι αδιαμφισβήτητη. Σκέψου τον φυτεμένο σε ψηλό παρτέρι. Εντυπωσιακό design.

Ευφορβία η γαλακτώδης/Euphorbia lactea

Η ευφορβία η γαλακτώδης είναι ένας κακτοειδής θάμνος με καταγωγή από την τροπική Ασία και κυρίως την Ινδία. Σε ύψος φτάνει τα 5 μέτρα. Στην Ινδία έχει ιατρική χρήση, αλλά εσύ μπορείς να το καλλιεργήσεις ως καλλωπιστικό φυτό στον κήπο σου. Καλό είναι να ξέρεις ότι όλα τα μέρη του φυτού περιέχουν ένα δηλητηριώδες, γαλακτώδες υγρό. So, don’t play with it.