ΠΑΙΔΙ

5 χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στην πόλη για παιδιά

Unsplash

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που όλοι μας -λίγο πολύ- γινόμαστε παιδιά. Ευχόμαστε μέσα μας να μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο. Στα χρόνια που οι υποχρεώσεις και η δουλειά δεν υπήρχαν καν στο λεξιλόγιό μας. Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν τι δώρο θα μας φέρει ο Άγιος Βασίλης. Από την άλλη, πόσο ωραίο είναι το συναίσθημα να βλέπεις τα δικά σου παιδιά να περνάνε από αυτήν την ωραία και ξέγνοιαστη φάση στη ζωή τους;

Τον τρόπο να επιστρέψουμε σε αυτά τα χρόνια, λοιπόν, δεν θα τον βρούμε. Δεν υπάρχει χρονοκάψουλα. Μπορούμε, όμως, να ζήσουμε μαγικές στιγμές μαζί με τους μικρότερους της παρέας γιατί η πρωτεύουσα όχι μόνο έχει φορέσει τα γιορτινά της αλλά προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα (και χαρούμενα) καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Τι μπορεί να κάνει, λοιπόν, το παιδί σου (ή να κάνετε μαζί) στην Αθήνα αυτές τις μέρες ώστε να καλύψει δημιουργικά, ποιοτικά και διασκεδαστικά τον ελεύθερό του χρόνο των γιορτών; Τσέκαρε την παρακάτω λίστα και have fun!

5 χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στην πόλη για παιδιά

Χριστουγεννιάτικο camp στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

27, 28, 29 Δεκεμβρίου 2023

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα εορταστικό και δημιουργικό ολοήμερο camp. Με μια σειρά δράσεων, τα παιδιά θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας.

Στόχος του camp είναι τα παιδιά να πάρουν πρωτοβουλίες καλλιεργώντας την αυτοπεποίθησή τους λύνοντας γρίφους και ξεκλειδώνοντας μύθους. Θα εμπνευστούν από τα έργα και την ζωή του Αλέκου Φασιανού, θα διαβάσουν παραμύθια με σκοπό να φτιάξουν την δική τους ιστορία και θα παίξουν θέατρο σκιών όπου θα είναι σκηνοθέτες και ηθοποιοί. Τέλος, θα φτιάξουν αναμνηστικά έργα και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Το Υποβρύχιο Bubble Show

25 Δεκεμβρίου 2023 – 30 Δεκεμβρίου 2023

Το μεγαλύτερο show σαπουνόφουσκας, που θα δώσει νέα διάσταση στην τέχνη των φυσαλίδων, το μοναδικό Υποβρύχιο Bubble Show, «προσγειώνεται» για πρώτη φορά στην Αθήνα για να κάνεις ξεχωριστές τις φετινές γιορτές για μικρούς και μεγάλους. Η ιδιαιτερότητα, η μαγεία και η διαδραστικότητα του show, που είναι γεμάτο εντυπωσιακά ακροβατικά και πλαισιώνεται από τελευταίας τεχνολογίας ειδικά εφέ -και φυσικά αμέτρητες φυσαλίδες-, δεν θα αφήσει κανένα μέλος της οικογένειας παραπονεμένο.

Ο χώρος του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ μεταμορφώνεται σε έναν πολύχρωμο και χαρούμενο υποβρύχιο κόσμο, που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Οι αναφορές και τα αποσπάσματα από κλασικά έργα όπως ο Πινόκιο, η Μικρή Γοργόνα, η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, η Πεντάμορφη και το Τέρας, το Χρυσό Ψάρι και ο Πίτερ Παν, μεταμορφώνουν Το Υποβρύχιο Bubble Show σε ένα σύγχρονο παραμύθι που δεν έχει ηλικιακά όρια.

Φυσικά, δεν γίνεται να μην μιλήσουμε για τις εντυπωσιακές φυσαλίδες, που είναι το highlight του Υποβρύχιου Bubble Show. Θέατρο, παντομίμα, χοροί, ακροβατικά κάνουν το πιο μαγικό combo με την ακαταμάχητη ομορφιά των φυσαλίδων, χαρίζοντας στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.

δραστηριότητες παιδιά Αθήνα

Χριστουγεννιάτικα προγράμματα & δράσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Από 9 Δεκεμβρίου 2023

Ήδη από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, το Ίδρυμα Ευγενίδου έχει μπει σε χριστουγεννιάτικη τροχιά και κάνει τις φετινές γιορτές ακόμα πιο ξεχωριστές για τα παιδιά. Το ανανεωμένο science show Παγωμένα Πειράματα, 8 εντυπωσιακές πλανηταριακές προβολές και δυο εργαστήρια με πρωταγωνιστή τον Santa θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα με τον πιο δημιουργικό και παραγωγικό τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χριστουγεννιάτικα προγράμματα και τις δράσεις του ιδρύματος, κάνε κλικ εδώ.

 

Δημιουργικές γιορτές στο χριστουγεννιάτικο camp του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Πρώτη εβδομάδα: 27-28-29  Δεκεμβρίου 2023

Δεύτερη εβδομάδα: 3-4-5 Ιανουαρίου 2024

Διαφορετικές δράσεις και εργαστήρια λαμβάνουν χώρα τα σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου στο χριστουγεννιάτικο camp του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης που προσκαλεί όλους τους μικρούς αρτίστες σε δημιουργικές δραστηριότητες, δίνοντας μια καλλιτεχνική πινελιά στις φετινές γιορτές.

3+3 ημέρες εορταστικών δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά 5-12 ετών, ένα σπάνιο δώρο που θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να χαρούν την πιο συναρπαστική περίοδο του χρόνου και να δημιουργήσεις τις πιο μοναδικές αναμνήσεις.

Το χριστουγεννιάτικο Camp δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να εκφραστούν σε θεατρικά εργαστήρια και να χαθούν στον μαγικό κόσμο της ζωγραφικής αντλώντας έμπνευση από βιβλία, έργα γνωστών καλλιτεχνών, εκθέσεις του Μουσείου. Οι εξωτερικοί συνεργάτες και τα μόνιμα στελέχη του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης θα προσφέρουν την απαραίτητη φροντίδα σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Στο πρόγραμμα του camp περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία, παιχνίδια δεξιοτήτων, μουσικοκινητική.

Οι βασικοί στόχοι των δραστηριοτήτων είναι η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, αλλά και του ομαδικού πνεύματος και φυσικά, η ενίσχυση της δημιουργικότητας, με τον μοναδικό τρόπο του Μουσείου Παιδικής Τέχνης, που εδώ και 30 χρόνια εμπνέει διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες στα παιδιά.

Επιπλέον δραστηριότητες:

Ζωγραφική μαζί με τους γονείς! Πρόγραμμα για παιδιά 2,5-5 ετών

Κυριακή με Τέχνη! Εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στο Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό 2023

9 Δεκεμβρίου 2023 – 7 Ιανουαρίου 2024

Το Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park θα χαρίσει στα παιδιά σου μοναδικές στιγμές με το ανανεωμένο πρόγραμμά του, γεμάτο παιχνίδια, εμπειρίες και εκπλήξεις. Το πρόγραμμα εδώ διαρκεί 3,5 ώρες και περιλαμβάνει φανταστικές δραστηριότητες: Τα παιδιά θα κάνουν Βόλτα με το διαδραστικό Τρενάκι του Πάρκου, θα επισκεφθούν τη Φάρμα του Πάρκου όπου θα γνωρίσουν τα αγαπημένα τους ζωάκια, θα συναντήσουν τον αγαπημένο τους Άι Βασίλη, θα καθίσουν στον θρόνο του και το έλκηθρό του. Θα γνωρίσουν τα Εργαστήρια του Άι Βασίλη, θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με πηλό, θα παίξουν στην ανανεωμένη Παιχνιδοχώρα, θα δουν από κοντά τη νέα εντυπωσιακή φάτνη με φιγούρες πραγματικού μεγέθους και θα ανέβουν για φωτογραφίες στο νέο artificial ελάφι του πάρκου, ύψους 1,5 μέτρου.