5 στάσεις σε φούρνους που αξίζουν πριν τη βουτιά
- 29 ΙΟΥΛ 2025

Στην Αθήνα, η γευστική προετοιμασία για την παραλία μπορεί να ξεκινήσει από τον φούρνο της γειτονιάς. Από παραδοσιακά ψωμιά και κουλούρια μέχρι σύγχρονες εκδοχές κλασικών αρτοσκευασμάτων, αυτοί οι φούρνοι προσφέρουν ιδανικές επιλογές για ένα πλούσιο πρωινό, ένα χορταστικό σνακ ή κάτι… για τον δρόμο.
Ακολουθούν 5 στάσεις σε φούρνους που συνδυάζουν ποιότητα, δημιουργία και αυθεντική γεύση πριν τη βουτιά.
5 στάσεις σε φούρνους που αξίζουν πριν τη βουτιά
Monokeros Bakery
Τον φούρνο Monokeros Bakery στο Παγκράτι άνοιξαν λίγα χρόνια πριν, ο Περικλής Σταμπόγλης και η Ελένη Θεοδοσοπούλου και έφεραν μια νέα γευστική «πνοή» στη περιοχή, αφού τα αρτοσκευάσματά τους μόνο κλασσικά δεν τα λες. Οι ποικιλίες ψωμιού και οι τάρτες είναι η υπογραφή τους, ωστόσο δεν είναι οι μόνοι πειρασμοί.
Bun, γεμιστό με φρέσκα blueberries, αρωματισμένο διακριτικά με κάρδαμο και ξύσμα λεμονιού, κρουασάν γεμισμένο με ψητά λαχανικά – μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριές και κρεμμύδι – μαζί με κρεμώδες κατσικίσιο τυρί, Canelé με νότες από βανίλια και ρούμι είναι επιλογές που είναι δύσκολο να αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο.
Monokeros Bakery: Φέδρου 4, Αθήνα
Arte Di Pasti
Στο Περιστέρι υπάρχει ένας φούρνος που συνδυάζει παράδοση και μοντέρνες ιδέες, καθιστώντας την κάθε μπουκιά μια νέα εμπειρία. Στο Arte Di Pasti, πέρα από το τραγανό, φρεσκοψημένο ψωμί που θα εκτιμήσεις, μπορείς να βρεις και μπισκότα με 0% ζάχαρη, φυσικά συστατικά, ελαφριά για το καλοκαίρι, αλλά και το μοναδικό τσουρέκι μουστουκουλούρα, του οποίου η συνταγή είναι οικογενειακή.
Μη ξεχνάμε ότι εκεί μπορείς να βρεις και αμέτρητες γεύσεις παγωτού, ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Arte di Pasti: Αγίου Αντωνίου 12, Περιστέρι
72H Artisanal Bakery
Θα τολμούσαμε να πούμε ότι ο φούρνος 72H Artisanal Bakery στο νεοκλασικό κτίριο στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Πατρώου, του Γιώργου και Θωμά Δούζη – γνωστοί με τα μοντέρνα μπακάλικα – εστιατόρια ERGON – έχει γίνει viral.
Εκεί το προζύμι φτιάχνεται σχολαστικά και ξεκουράζεται για 72 ώρες μέχρι να ζυμώσουν το δικό τους ψωμί με τα χέρια. Στη βιτρίνα του θα βρεις κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας, cinnamon rolls, babka και cookies.
72H Artisanal Bakery: Μητροπόλεως 27 & Πατρώου 9, Αθήνα
La Linda Bakery
Πίσω από μια αυλή στη Γλυφάδα, γεμάτη ψάθινες καρέκλες και ατμόσφαιρα χαλάρωσης, κρύβεται ένα μικρό γαστρονομικό διαμάντι. Ένας φούρνος με βιομηχανικό χαρακτήρα, ανοιχτό παρασκευαστήριο και βιτρίνες που ξεχειλίζουν από γεύσεις – άλλες οικείες, άλλες γεμάτες λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο. Η Ιζαμπέλα Ακουιλίνα άνοιξε το La Linda Bakery και προσφέρει μια διαφορετική γευστική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη του, όπως και στο κατάστημά της στην Ουρουγουάη.
Ψωμί φτιαγμένο αποκλειστικά με φυσικό προζύμι, rogel που αποτελείται από στρώσεις λεπτού μπισκότου και dulce de leche, ενώ η επιφάνειά του είναι καλυμμένη με καψαλισμένη ελβετική μαρέγκα, alfajores που είναι μπισκότα τύπου sablé, γεμισμένα με dulce de leche – την κλασική λατινοαμερικάνικη καραμελωμένη κρέμα γάλακτος, empanadas (παραδοσιακά πιτάκια στη Λατινική Αμερική) με γέμιση μοτσαρέλα με ντομάτα ή πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά. Και όχι μόνο.
La Linda Bakery: Κύπρου 13, Χαλάνδρι
Ok Fyne
Το Ok Fyne στο Χαλάνδρι, ουσιαστικά είναι η ανανεωμένη εκδοχή ενός αγαπημένου θρύλου του Χαλανδρίου. Ναι, σωστά μάντεψες: είναι το παλιό Theory, σε νέα εποχή αλλά με την ίδια ομάδα πίσω από τα decks. Το vibe παραμένει αυθεντικό — minimal αισθητική, φωτισμός που σε κρατάει σε after-work χαλάρωση.
Ανοίγει από νωρίς με καφέ, brunch και πρωινό που μυρίζουν φροντίδα, ζύμη και έμπνευση. Ένα nanobakery με χαρακτήρα.
Ok Fyne: Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι
Κάνε save το καλοκαίρι σου με τη ΔΕΗ – ενέργεια που ακολουθεί τον δικό σου ρυθμό!