ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το τυρί

Το τυρί είναι πολύ ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό γιατί περιέχει συστατικά όπως λακτόζη, υδατάνθρακες, ασβέστιο, βιταμίνες και πρωτεΐνες. Μην μου πεις πως δεν το τρως. Αποκλείεται. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη τυριών που δεν πιστεύω να μην έχεις βρει ένα που να σου αρέσει.

Εκτός αυτού το ”συναντάς” σε διάφορα φαγητά, όπως πίτσα, μακαρόνια, χάμπουργκερ και στα σάντουιτς.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το τυρί γιατί δεν είναι καθόλου ωφέλιμα και αλλοιώνουν την γεύση του. 

1. Μην το σερβίρεις αμέσως μόλις το βγάλεις από το ψυγείο

Πάντα να περιμένεις να πάρει την θερμοκρασία του δωματίου ειδικά αν αγοράζεις Gouda και Cheddar. Χρειάζεται να το βγάζεις από το ψυγείο τουλάχιστον ένα μισάωρο πριν το σερβίρισμα.

2. Μην το αφήνεις εκτεθειμένο

Αν δεν το βάζεις μέσα σ’ ένα τάπερ ή δεν το τυλίγεις με μεμβράνη, θα στεγνώσει και θα αλλοιώσει η γεύση του.

3. Άφησε το αναπνεύσει

Αν το τυλίγεις με αλουμινόχαρτο δεν το αφήνεις να πάρει αέρα. Υπάρχει ειδικό χαρτί για να τυλίγεις το τυρί σου και στοιχίζει μόνο 8 ευρώ.

4. Χρησιμοποίησε το περίσσευμα

Μη πετάς εκείνα τα κομματάκια που δεν χωράνε μέσα στο τοστ σου και περισσεύουν. Φύλαξε τα για να τα βάλεις μέσα στο επόμενο σου σάντουιτς.

5. Μην συμβιβάζεσαι με τα συσκευασμένα τυριά

Να αγοράζεις φρέσκα τυριά και όχι αυτά που βρίσκονται σε συσκευασίες. Μπορεί να πρέπει να το κόψεις σε φέτες αλλά αξίζει τον κόπο. Τα συσκευασμένα τυριά χάνουν την γεύση τους.