LIFE

5 πράγματα που πρέπει επιτέλους να αντικαταστήσεις για μια καλύτερη ζωή

Το φθινόπωρο είναι η κατ’εξοχήν εποχή της ανανέωσης. Ξέρω τι σκέφτεσαι. Δεν έχεις χρόνο, δεν έχεις ενέργεια και κυρίως δεν έχεις διάθεση για αντικαταστάσεις. Έχεις όμως σκεφτεί πόσο συμβάλλουν σε αυτή την κατάσταση ορισμένες συνήθειες και πράγματα που τόσο πεισματικά αρνείσαι να αλλάξεις; Και μπορείς να φανταστείς πόσο πιο απλή και όμορφη μπορεί να γίνει η καθημερινότητά σου μέσα από μερικές απλές αντικαταστάσεις;

Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να ζεις κάθε σου ημέρα ακόμα πιο καλά. Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζονται θεαματικές αλλαγές αλλά μικρές, εύκολες αντικαταστάσεις που ωστόσο κάνουν διαφορά στην ποιότητα της καθημερινότητάς σου.

Για παράδειγμα, γιατί να χρησιμοποιείς τόσα άσχημα πλαστικά ποτήρια αντί για ένα μεταλλικό ή γυάλινο δικό σου με υπέροχο design που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις; Και γιατί να συνεχίσεις να κρατάς όλα τα ρούχα που φορούσες και στα φοιτητικά σου χρόνια, όταν μπορείς να τα αντικαταστήσεις με νέες επιλογές; Αυτές οι μικρές αλλαγές αρκούν για να κάνουν τους άλλους να σε δουν διαφορετικά, να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή σου και να πάνε τη ζωή σου στο επόμενο επίπεδο. Μην περιμένεις άλλο. Αντικατάστησε σήμερα κιόλας:

  • Το πλαστικό μίας χρήσης με βιώσιμες εναλλακτικές.

Έτσι θα κρατάς τον καφέ σου στη θερμοκρασία που θες όλη τη μέρα κάνοντας παράλληλα μια καλή κίνηση για το περιβάλλον και την υγεία σου. Με τον ίδιο τρόπο αντικατάστησε το πλαστικό μπουκάλι νερού με ένα γυάλινο ή μεταλλικό, το πλαστικό καλαμάκι με ένα από ατσάλι και τις χαρτοπετσέτες με μία υφασμάτινη. Και θα δείχνουν και πολύ πιο όμορφα στο instagram σου.

  • Το junk food με το σπιτικό φαγητό.

Γιατί ναι. Η υγιεινή διατροφή δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζεις. Το σουβλάκι δεν είναι παρά λαχανικά και κρέας σε πίτα. Η πίτσα είναι λαχανικά και τυρί πάνω σε ζύμη. Το μπέργκερ είναι μπιφτέκι και λαχανικά σε ψωμάκι. Δεν ακούγονται ιδιαίτερα ‘βρώμικα’, έτσι δεν είναι; Επιχείρησε να φτιάξεις τις αγαπημένες σου λιχουδιές στο σπίτι για να ξέρεις ακριβώς τι υλικά καταναλώνεις και θα δεις αλλιώς το θέμα της μαγειρικής αλλά και της διατροφής.

  • Τον πολύ καφέ με το πολύ νερό.

Οι μύθοι λένε πως σε κάθε λίστα με tips χωράει η συμβουλή “πιες περισσότερο νερό” και αυτή εδώ δεν ξεφεύγει από τον κανόνα. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ξανά τα οφέλη της καλής ενυδάτωσης. Αν ιδίως πίνεις πάνω από 2 καφέδες τη μέρα, δοκίμασε να τους αντικαταστήσεις με ποτήρια πράσινο τσάι, φρέσκο χυμό ή, απλά, νερό.

  • Τα παλιά σου ρούχα με νέα (κι ας είναι ‘second hand’).

Για πόσο ακόμα θα κρατάς ρούχα δεκαετίας και βάλε μέσα στη ντουλάπα σου; Μην μπερδεύεσαι, δεν εννοώ για εκείνη την τέλεια μάλλινη καρό φούστα, ούτε το blazer που σου χάρισε η μαμά σου. Όμως πόσα τζιν, t-shirts, φόρμες και πυτζάμες χρειάζεσαι πραγματικά; Καιρός να αντικαταστήσεις τα φθαρμένα σου ρούχα ή απλά αυτά που πια δεν φοράς με νέα. Κι ας είναι ‘second hand’. Άλλωστε δεν υπάρχει κάτι πιο trendy από αυτό.

  • Το παλιό και χαλασμένο σου smartphone

Όταν βέβαια μιλάμε για κάτι επιτακτικό όπως πχ. το χαλασμένο smartphone σου η άμεση αντικατάσταση είναι απαραίτητη. Ευτυχώς αν έχεις WIND ONE είσαι καλυμμένη, αφού αναλαμβάνουν να πάρουν τη χαλασμένη σου συσκευή (από όπου και να είσαι), και σου δίνουν δωρεάν συσκευή αντικατάστασης μέχρι να σου επιστρέψουν τη δική σου. Έτσι όχι μόνο θα φροντίσεις το κινητό σου αλλά θα απολαύσεις και απόλυτη ελευθερία κινήσεων μέχρι να είναι έτοιμο.