ΦΑΓΗΤΟ

5 πράγματα που (ίσως) δεν ξέρεις για τα παγωτά

5 πράγματα που (ίσως) δεν ξέρεις για τα παγωτά

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ. Εντάξει, όχι. Κρύο κάνει κάποιους μήνες, αλλά ακόμα έχει ζέστη. Τόση ζέστη που ο τζίτζικας σκάει και εμείς έχουμε ακόμα όρεξη να τρώμε κουβάδες παγωτό. Μιας, λοιπόν, και το έφερε η κουβέντα ας σου πούμε 5 πράγματα που δεν ήξερες για το αγαπημένο σου (και το δικό μας, μιας και έχουμε κάνει και ολόκληρο ρεπορτάζ με τα καλύτερα της Αθήνας) δροσερό γλύκισμα, ώστε να το παίζεις και έξυπνη στην παρέα σου ή να έχεις κάτι να πεις σε ένα άβολο πρώτο ραντεβού.

1. Το παγωτό ίσως να γεννήθηκε στην Κίνα

 

Σύμφωνα με το Travel Republic Blog, οι Κινέζοι κρύβονται πίσω από αυτή τη γευστική δημιουργία. Έγινε κάπου το 200 π.χ. Και όμως τα παγωτά δεν τα εφηύραμε οι Έλληνες. Όταν εμείς είχαμε τη δημοκρατία, κάποιοι έτρωγαν παγωτά.

2. Το μεγαλύτερο παγωτατζίδικο του κόσμου έχει 860 γεύσεις

Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι όνειρο ή εφιάλτης. Το εν λόγω πάντως παγωτατζίδικο βρίσκεται στη Βενεζουέλα και λέγεται Heladeria Coromoto.

3. Το πιο ψηλό χωνάκι παγωτό έχει γίνει στη Νορβηγία

 

Είχε ύψος πάνω από 10 πόδια και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness. Τι γεύση έχει; Φράουλα.

4. Κάποιοι άνθρωποι φτιάχνουν παγωτό από αυγά κροκόδειλου

Στις Φιλιππίνες, στο Davo City φτιάχνουν παγωτό όχι με κανονικά αυγά από κοτούλες, αλλά από αυγά κροκόδειλου. Κάπως πρέπει να πρωτοτυπήσεις σε αυτή τη ζωή.

5. Το παγωτό μπορεί να φωσφορίζει στο σκοτάδι

 

Πήγαινε στην Αυστραλία για να δεις παγωτό σε neon χρώματα, φτιαγμένο από υγρό άζωτο.