ΠΕΡΙΟΔΟΣ

5 πράγματα που δυσκολεύεσαι να κάνεις όταν έχεις περίοδο

Είμαι πολύ έξαλλη με την περίοδο, δεν την μπορώ, την μισώ και θεωρώ ότι δεν έχει κανένα νόημα να περνάω κάθε μήνα το ίδιο πράγμα απλά γιατί κάααααποια στιγμή ίσως- μάλλον- μπορεί να θελήσω να κάνω παιδιά. Είναι φοβερά άδικο να μην ελέγχεις το ίδιο σου το σώμα και να υποφέρεις πόνους, σπυράκια, νεύρα, μαλλιά που δεν στέκονται και πρήξιμο ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

Για να μην συζητήσω το γεγονός ότι η μόνη μακροπρόθεσμη λύση στους πόνους της δυσμηνόρροιας είναι η γέννα. Αλήθεια τώρα; Έχουμε 2016 και δεν έχει βρεθεί ακόμα ένας τρόπος να περνάμε ανώδυνα τις μέρες της περιόδου;

Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολική η αντίδρασή μου αλλά αν ΔΕΝ αναγκάζεσαι να πίνεις χάπια, να μένεις σε εμβρυική στάση αγκαλιά με κομπρέσες ή να πηγαίνεις στο νοσοκομείο για να σου βάλουν ορό τότε σε ζηλεύω αφόρητα και εύχομαι να μπορούσα να είμαι στη θέση σου έστω 1 φορά το χρόνο.

Γιατί λοιπόν δεν αντέχω την περίοδο και θα ήθελα να μην υπάρχει ή έστω να υπάρχει σαν concept όταν *πραγματικά* είμαστε έτοιμες να κάνουμε παιδιά; Γιατί δυσκολεύεσαι να κάνεις τα εξής (απλά) πράγματα:

1. Να ελέγξεις τα συναισθήματά σου

Μπορεί να κλάψεις επειδή είδες μια άκυρη διαφήμιση απορρυπαντικού ή  ένα βίντεο με σκυλάκι/ γατάκι αλλά και να θυμώσεις με τον οποιοδήποτε για τον πιο κουφό λόγο. Αυτό το βίντεο νομίζω εξηγεί πολύ καλά τις διακυμάνσεις των συναισθημάτων μας.

2. Να βρεις τι θα φορέσεις

Μια χαρά είναι τα ρούχα που έχεις και σου κάνουν επίσης μια χαρά, απλά εσύ φυσικά τα μισείς όλα, γιατί νομίζεις ότι έχεις παχύνει και ότι είσαι άσχημη και απορείς με τις στυλιστικές επιλογές σου. Όλα φυσικά περνάνε όταν ξεπρήζεσαι από την περίοδο και ηρεμείς.

3. Να φορέσεις σουτιέν

Γενικότερα το σουτιέν είναι κουραστικό αλλά ειδικά εκείνες τις μέρες που έχει πρηστεί το στήθος σου και είναι υπερευαίσθητο σε οποιαδήποτε κίνηση/ άγγιγμα δεν αντέχεται!

4. Τα πιο απλά πράγματα

Ειδικά τις 2 πρώτες μέρες νιώθεις απίστευτα κουρασμένη και ότι δεν έχεις την παραμικρή ενέργεια για να κάνεις τις βασικές καθημερινές σου συνήθειες- από το να πας για δουλειά μέχρι να πας στο σούπερ μάρκετ.

5. Να φας φυσιολογικά

Είτε έχεις τάση για εμετό είτε θέλεις να φας και τα πλακάκια το μόνο σίγουρο είναι ότι τις δύσκολες μέρες η διατροφή σου είναι φριχτή και δεν σε νοιάζει καθόλου. Όταν όμως τελειώνει η περίοδος και βλέπεις τα σπυράκια που έχουν βγει στο πρόσωπο εξαιτίας της κακής διατροφής σιχτιρίζεις και δεν περνάς καθόλου καλά. Και όχι τίποτα άλλο μέχρι να ηρεμήσει το πρόσωπό σου έχεις ξανά ωορρηξία και όλα ξεκινάνε πάλι από την αρχή.