LIFE

5 πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα στα γιορτινά σου ψώνια

123rf

Γιορτινά ψώνια. Ένα project που απαιτεί στρατηγική σκέψη, οργάνωση, λίστες επί λιστών, καλή μνήμη, πολύ συναίσθημα και έξυπνες επιλογές. Ωστόσο, κάθε χρόνο όσο καλά προετοιμασμένη κι αν νιώθεις, κάπου κολλάς. Αν σκεφτείς λίγο παραπάνω όμως, κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα στα γιορτινά σου ψώνια. Κι αν το καλοσκεφτείς, έτσι θα ορίσεις πιο εύκολα το budget σου και θα τους έχεις όλους ευχαριστημένους..

Χώρισε τη λίστα σου σε groups, ανάλογα με το budget που έχεις για τον καθένα. Σημείωσε δίπλα σε κάθε όνομα την κατηγορία που θα βρεις το δώρο του ιδανικά και ξεκίνα τα ψώνια. Και για να στο κάνω ακόμα πιο εύκολο, θα σου αραδιάσω εδώ μερικά tips που θα σου λύσουν τα χέρια. Κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά ο μικρός πανικός που σε καταβάλλει δεν σε αφήνει να λειτουργήσεις λογικά.

Online shopping

Ξέρω ότι είναι φανταστικές οι βιτρίνες αυτές τις μέρες. Και μία βόλτα στα μαγαζιά αξίζει να την κάνεις. Ωστόσο, μην περιμένεις με μία εξόρμηση να τα βρεις όλα. Γι’ αυτό κάνε μερικά από τα ψώνια σου online. Θα βρεις πιο εύκολα αυτό που θες, σε καλή τιμή και θα έρθει στην πόρτα σου. Θα τικάρεις και το κουτάκι για συσκευασία δώρου και μένει μόνο η ευχή σου. Αυτό φυσικά μπορείς να το κάνεις, από το κινητό σου, την ώρα που χαλαρώνεις στον καναπέ σου. Επομένως γλιτώνεις χρόνο, κούραση και ουρές.

Διαχείριση budget για τα δώρα αξίας

Κάθε χρόνο έχεις να κάνεις κι ένα δώρο-επένδυση. Στον καλό σου, στον αδερφό σου, στον εαυτό σου ή όπου αλλού θες. Αυτά συνήθως είναι δώρα τεχνολογίας, όπως ένα smartphone. Και είμαι σίγουρη ότι σπαζοκεφαλιάζεις κάθε φορά για το πώς να μαζέψεις τα χρήματα, πώς θα γίνει να βρεις την καλύτερη τιμή, πώς δεν θα μείνεις άφραγκη στις γιορτές. Η λογική λοιπόν, λέει να μπεις στο ΚΙΟΥ ΣΟΠ το πρώτο eshop με μεταχειρισμένα smartphones από την Q, για να βρεις αυτό που θες και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή. Κι αν έχεις αμφιβολίες, να σου πω ότι μπορείς να ψωνίσεις με κλειστά μάτια. Όλα τα smartphones είναι ελεγμένα, κι έχουν 6μηνη εγγύηση. Έτσι και το στις γιορτές για επικοινωνία και φωτογραφίες θα έχεις το αγαπημένο σου smartphone.

χριστουγεννιάτικα ψώνια 123rf

Τα υλικά αγαθά δεν είναι τα μόνα δώρα που έχουν αξία

Ανάλογα με τον παραλήπτη του δώρου πάντα, μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορεί το δώρο σου να είναι μία συνδρομή σε γυμναστήριο, μία συνεδρία για μασάζ, ένα face treatement. Αν είναι στη λίστα σου, τότε ξέρεις τι πραγματικά έχει ανάγκη αυτό το άτομο ή τι θα τον κάνει χαρούμενο.

Μην ξεχνάς τις δωροκάρτες

Είναι μία λύση έχω σκεφτεί για τις κολλητές μου φίλες. Συνήθως είναι εύκολο να ψωνίσεις για τις καλές σου φίλες. Ωστόσο, μπορεί να κολλήσεις γιατί πραγματικά ή τα έχει πάρει όλα ή εσύ δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Γι’ αυτό υπάρχουν οι δωροκάρτες. Ένα χρήσιμο δώρο που θα εκτιμηθεί υπέρ του δέοντος νομίζω. Θα το κάνεις σε κοντινό σου άνθρωπο και μπορείς να του ζητήσεις να πάτε μαζί για να την εξαργυρώσει για να κάνετε και τη βόλτα σας.

Το ζητούμενο δεν είναι το άδειο πορτοφόλι

Δεν ξέρω πώς μπορείς να αποφύγεις να αδειάσεις το πορτοφόλι σου στις γιορτές. Αν το έχεις καταφέρει ποτέ, χωρίς να είναι «Σκρουτζ» το παρατσούκλι σου, μπράβο. Συνήθως, όσα κι αν έχεις τα ξοδεύεις, αφού αν δεν κάνεις την υπέρβαση αυτή την περίοδο, τότε πότε; Σκέφτομαι λοιπόν, ότι θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο να μπορείς να αγοράζεις τα ακριβά δώρα της wish list με δόσεις και καλύτερα άτοκες. Σε έναν ιδανικό κόσμο, αυτό θα μπορούσες να το κάνεις με τα πάντα. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο με το ΚΙΟΥ ΣΟΠ, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να πληρώσεις σε άτοκες δόσεις το smartphone που θες και μάλιστα με πολύ καλή αρχική τιμή. Είσαι απόλυτα δικαιολογημένη λοιπόν, αν φέτος θελήσεις να κάνεις δώρο στον εαυτό σου μία ανανέωση του smartphone σου. Και θα ικανοποιήσεις την επιθυμία σου και δεν θα μείνεις άφραγκη μέσα στις γιορτές.

Τέλος, να σημειώσω ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, να λαμβάνεις τα δώρα που θες. Αυτό όμως προυποθέτει οι φίλοι σου να είναι καλά οργανωμένοι. Γι’ αυτό μήπως να τους προωθήσεις αυτά τα 5 αυτονόητα πράγματα; Ίσως να σου βγει σε πολύ καλό.